Connect with us

Politica

Oficial! Ovidiu Cupșa și-a anunțat candidatura la Primăria Constanța. Se recomandă ca fiind liberal

Tatian Iorga

Publicat

la

Nici bine nu am pășit în noul an că unii politicieni s-au și grăbit să-și anunțe candidatura pentru Primăria Constanța. Este cazul lui Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV, care și-a lansat, astăzi, o pagină de Facebook în care își anunță candidatura la funcția de primar al Constanței.

„Dragul meu constănţean! Anul 2020 poate fi începutul unui drum de reconstrucţie a Constanţei. Pentru tine, pentru mine, pentru toţi cei care ne-am unit vieţile cu acest oraş. Dumnezeu a binecuvântat Constanţa, e vremea ca şi noi s-o preţuim cu adevărat! Constanţa este cel mai important port şi cel mai mare centru turistic din estul Europei. Un oraş multicultural, cu istorie milenară, cu tradiţii şi potenţial uriaş pentru viitor. Imaginează-ţi unde vom fi în următorul deceniu, dacă vom şti să folosim aceste daruri! Azi România se desprinde de trecut, iar noi, constănţenii, trebuie să ne găsim o nouă cale. Ne suntem datori nouă înşine să punem împreună umărul la Renaşterea Constanţei. Să clădim împreună un oraş european modern şi civilizat. Un oraş în care să trăim mai bine şi să ne recăpătăm mândria de a fi constănţean. Un oraş în care copiii noştri să-și dorească să rămână și să-și construiască viitorul. Un oraş în care părinţii şi bunicii noştri să fie respectaţi şi împliniţi. Eu cred cu tărie că în 2020 trebuie să ne privim în ochi şi să găsim împreună soluţii. Să păşim înainte cu speranţă şi încredere, fără patimă şi dezbinare. Vino să pornim împreună pe acest drum, la capătul căruia să fim mândri de Constanţa. Eu cred în Constanţa. Crede şi tu!“, se arată în mesajul lui Cupșa.

Reacția PNL

Referitor la faptul că Ovidiu Cupșa se recomandă a fi „un liberal“, președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat pentru Ordinea.ro că cei care vor să candideze din partea PNL ar face bine să aștepte mai întâi rezultatele cercetării sociologice efectuate de liberali.

„În clipa aceasta, filiala de la Constanța a PNL, împreună cu organizația centrală a partidului, efectuează o operațiune de cercetare pentru stabilirea celei mai bune variante la Primăria Constanța. Ori se cercetarea va arăta că vom merge numai pe un candidat propriu sau vom merge pe o alianță de dreapta. Sunt elemente din strategia clară pe care o are PNL, dar din păcate sunt persoane care nu au răbdare și încearcă să influențeze acest proces.“, a declarat Huțucă.

Comments

comments

Politica

Iohannis, despre șansele pentru organizarea anticipatelor: „Au scăzut sub 50%“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, că întreaga vină pentru prelungirea crizei politice aparține PSD. Reacția șefului statului vine după ce Curtea Constituțională a României admis, astăzi, sesizarea PSD în privința conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

„PSD e un partid iresponsabil. După ce a produs una dintre cele mai dezastruoase guvernări, după ce a demis guvernul Orban, PSD  a creat o npuă criză pron sesizarea CCR. Nu voi comenta, așa cum știți că nu am comentat. Voi aștepta motivarea. Este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor. Vedem, pe de o parte, un guvern demis pentru că a încercat să debirocratizeze administrația locală, și, pe de altă parte, un PSD obsedat de putere care refuză să accepte legitimitatea de a guverna”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a susținut că se impune și mai mult organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că nu se mai poate continua în acest fel, cu „guverne demise semestrial”.

„Vedem că PSD -ului îi est frică să se întoarcă la popor. Îi asigur pe români că România e guvernată, chiar dacă are un guvern interimar. Situația generată  inconștient de PSD trebuie oprită”, a spus Iohannis.

Președintele punctat că sub nicio formă nu va desemna un premier de la PSD. Totodată, Iohannis a mai spus că, în urma deciziei de azi a CCR, șansele pentru organizarea alegerilor anticipate au scăzut sub 50%.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis convoacă CSAT pe tema coronavirus

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu câteva minute, că va convoca Consiliul Suprem de Apărarea Țării pentru a analiza măsurile care se impun pe tema răspândirii coronavirus. Întâlnirea ar urma să aibă loc miercuri, 26 februarie. Șeful statului a făcut apel la calm și, totodată, a făcut apel la politicieni să nu speculeze pe tema acestui virus.

”Autoritățile trebuie să insiste pe mijloacele de comunicare cu populație. Fac apel la calm către cetățeni, să fie vigilenți să să respecte normele de igienă și sfaturile medicilor, pentru a se proteja. Fac apel la mass-media să evite senzaționalul și știrile cu impact emoțional ridicat care pot produce panică. Fac apel la politicieni să nu speculeze în mod oportunist această situație. Am remarcat, deja, pe unii făcând declarații alarmiste, speriind cetățenii. Să înceteze imediat cu această atitudine!”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a punctat este în contact permanent cu instituțiile statului care gestionează această situație.

„Vreau să fiu extrem de clar: nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent.“, a afirmat Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ședința de învestire a Guvernului Orban II, AMÂNATĂ, din lipsă de cvorum

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ședința de plen a Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban 2 a fost amânată, astăzi, la scurt timp după ce a început, din lipsă de cvorum. Ședința a fost suspendată având în vedere că în sală erau prezenți doar 188 de parlamentari din cei 465. După ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria. Curtea Constituțională a stabilit, tot astăzi, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: