Connect with us

Administratie

Oficial! Plata parcării în intervalul orar 19.00 – 9.00, SUSPENDATĂ

Published

on

A fost nevoie de două ședințe extraordinare de Consiliu Local și mult circ pentru a suspenda plata parcării pe timp de noapte. În primă fază, primarul Chițac a vrut ca suspendarea parcării să fie între orele 22.00 și 08.00, dar până la 15 septembrie. S-au opus cei de la USR care au vrut ca măsura să fie până la 31 decembrie. Apoi a venit PSD cu amendament și a vrut ca suspendarea plății parcării să fie între orele 20.00 și 08.00 până la 31 decembrie. Și această variantă a picat după ce, culmea, PSD s-a opus alături de PNL (pentru că nu a vrut primarul.

Acum, în a doua ședință de Consiliu dedicată acestui subiect, primarul a vrut suspendarea plății parcării pe timp de noapte în stațiunea Mamaia și municipiul Constanța între orele 19.00 și 9.00 dimineața, nu de la ora 22.00 până la ora 8.00 dimineața, cum a propus inițial.

Această ultimă variantă, propusă de primar astăzi, a fost votată de 24 de consieri.

În ședința Consiliului Local, PSD a propus un amendament prin care să fie suspendată în totalitate plata parcării în Constanța și în Mamaia. Propunerea a fost respinsă la vot. S-au înregistrat doar 7 voturi „pentru“ și 18 „abțineri“

Advertisement

De asemenea, tot în ședință primarul Chițac a declarat că va stabili un calendar de consultări pentru a lua în dezbatere refacerea regulamentului parcărilor. Propunerea a venit de la liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu.

„Obligativitatea plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv. Demersul vine în completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.  Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi îmbunătățită de comun acord, între Confort Urban și agenții economici prin simplificarea modalității de contractare și introducerea unor abonamentela purtător. Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării. La acest moment în stațiunea Mamaia, din cele 6900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1200 cu abonament suplimentar. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 6900 disponibile.“, informează Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement