Connect with us

Societate

Oil Terminal și-a majorat profitul cu 65%

Published

on

Compania de stat Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră din Portul Constanța, a raportat un profit net de 7,6 milioane lei pe primul semestru al anului, cu 64,8% mai mare față de perioada similară din 2019, grație avansului cantităților de țiței și produse petroliere derulate prin terminal, dar și majorării tarifelor reglementate practicate, aprobate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Veniturile din exploatare ale companiei au crescut cu 13,7%, la 93,17 milioane lei, pe fondul majorării cantităților derulate cu 9% comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, la 2,860 milioane tone.

Cheltuielile companiei au fost mai ridicate 10,6%, ajungând la 82,8 milioane lei.

În octombrie 2019, ANRM a aprobat majorarea cu 5,38% a tarifelor practicate de Oil Terminal pentru încărcarea, descărcarea și depozitarea țițeiului și carburanților, precum și pentru alte operațiuni. După cum a relatat Profit.ro, urmează o nouă majorare, de peste 12%, care ar putea compensa măcar parțial anul acesta previzibila reducere a veniturilor companiei cauzată de reducerea consumului de produse petroliere determinată de pandemia COVID-19. (sursa: profit.ro)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!