Conecteaza-te cu noi

Actual

Operatorii din turism ies în stradă. Bărhălescu: „Oricine primește vouchere de 1.450 de lei își face o vacanță de 5 – 6.000 de lei“

Published

on

Patronii de hoteluri și restaurante și angajații din HoReCa organizează, astăzi, un protest la nivel național. Operatorii din industria ospitalității vor opri complet activitatea timp de jumătate de oră, între 12.00 și 12.30, și vor ieși în fața unităților proprii, ca un mesaj public pentru autorități. Organizatorii susțin că industria HoReCa a fost „îngenuncheată” de pandemie, iar protestul reprezintă „un strigăt cu ultimele puteri ale tuturor celor peste 400.000 de oameni din industria ospitalității, atât a celor care au rezistat, cât și a celor care nu au mai găsit resurse și putere să țină afacerile pe linia de plutire”. În principal, cei din industria turismului sunt nemulțumiți de anularea voucherelor de vacanță.

„Protestăm din dorința de reintroduce voucherele de vacanță, care sunt un sprijin real și aduc, pe lângă întoarcerea a 51% din sumă ca taxe și impozite, o foarte mare valoare în industria turismului prin generarea de locuri de muncă. Asta pentru că la fiecare 64.395 de lei se creează un loc de muncă, iar prin introducerea acestor tichete de vacanță se reușește aducerea la oficial, taxabil, a unei sume de cel puțin trei ori mai mare. Asta pentru oricine primește un tichete de 1.450 de lei își face o vacanță de 5. 6.000 de lei. De aceea se justifică acordarea acestor tichete, mai ales prin întoarcerea lor prin taxe și impozite“, a declarat Cristian Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului.

Bărhălescu a spus că industria turismului este cel mai lovit segment al industriei, mai ales că mii de oameni pregătiți au ales să plece. În plus, el afirmă că prin neacordarea acestor tichete multe dintre unitățile din turism ar fi declasificate, iar mulți vor lucra la negru. În plus, statul ar pierde milioane de euro din taxe și impozite.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions