Connect with us

Politica

Orban îl atacă dur pe Iohannis: „A pus la CCR un șef comunist! L-a schimbat pe dracu cu ta-su“

Publicat

la

Curea Constituțională a României și-a ales noul președinte după ce Valer Dorneanu și-a încheiat mandatul de judecător. În locul acestuia a fost ales în unanimitate Marian Enache. Acesta a fost deputat în mai multe legislaturi, pe listele FSN, PDSR și PSD. În 1993 a fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, iar între anii 1993 și 1996 a fost ambasador al României în Moldova. Alți doi judecători noi intrați în CCR și care sunt considerați controversați sunt Laura-Iuliana Scântei (PNL) și Dimitrie-Bogdan Licu (PSD).

Ludovic Orban, fost președinte al PNL și actul lider al Forței Dreptei, a criticat alegerea noului președinte al Curții Constituționale, în persoana lui Marian Enache.

„Magistrală noua înfăptuire a regimului Iohannis. Schimbarea lui dracu cu ta-su. Când să răsuflu ușurat că scăpăm de relicva iliesciană din fruntea CCR, Iohannis a demonstrat încă o dată că este inepuizabil în materie de „dat cu oiștea în gard”. A dat ucaz judecătorilor CCR să îl pună în capul trebii pe nimeni altul decât pe Marian Enache. Pentru marele public este posibil ca numele lui Marian Enache să nu spună mare lucru. De aceea, mă simt obligat să relev câteva date pentru a arăta că, prin această alegere, dacă nu am sărit din lac în puț, în cel mai bun caz avem de a face cu aceeași Mărie, dar cu altă pălărie.

În 22 decembrie 1989, în Vaslui, nu prea a avut loc cine știe ce revoluție. Doar un grup de tovarăși care, cu totul și cu totul întâmplător, au ocupat județeana de partid și l- au uns ca președinte al CFSN Vaslui pe Marian Enache. Deci, avem de-a face cu un „emanat” ca și Ion Iliescu.

În duminica orbului, este ales deputat FSN de Vaslui în Adunarea Constituantă, fiind chiar vicepreședinte în comisia de „ticluire” a noii constituții iliesciene. După ruperea FSN, rămâne alături de Ion Iliescu, fiind consilier prezidențial, ambasador în Republica Moldova și apoi deputat FDSN din 1996.

Chiar dacă din 1997 s- a îmbolnăvit de traseism, a ales tot timpul cu grijă partidele, doar dintr-o anumită parte a spectrului politic. A fost membru în APR-ul lui Teodor Meleșcanu, apoi în PC-ul lui Dan Voiculescu și apoi în UNPR- ul lui Gabriel Oprea (din partea căruia a obținut un nou mandat de parlamentar pe listele USL în 2012).

În iunie 2016 apare „din spuma mării” în postura de candidat și este desemnat de Senat ca și judecător la CCR. Ca să păstreze aparențele, PSD nu l-a propus direct ca și judecător. Dar la vot, deși PNL a contestat candidatura sa, a fost ales de majoritatea PSD-UNPR-ALDE. Ca atare, este foarte clar că îi datorează mandatul de judecător PSD.

Ca și Dorneanu, a fost membru CPUN, a fost consilier prezidențial al lui Iliescu, are doctoratul în drept luat aproape în același an cu Dorneanu, a fost implicat în elaborarea constituției, beneficiază de pensie specială și este cumulard (cumulează pensia și indemnizația de judecător CCR) și a votat cot la cot cu Dorneanu toate deciziile revoltătoare ale CCR din ultimii ani. În plus, mai are și o problemă legată de colaborarea cu securitatea. Într- un răspuns oficial către CNSAS din 2009, SRI a comunicat că „ domnul Marian Enache figurează cu dosar F.R. (fond rețea) 7259/ Vaslui, dar dosarul nu s-a păstrat în arhivă”.

De menționat că Enache a fost votat în unanimitate, deci cei trei judecători numiți de Iohannis plus Iulia Scântei au votat toți cu el. Adicătelea, Werner nu se poate spăla pe mâini ca știm noi cine. Aș mai sublinia și momentul ales pentru săvârșirea aceste mașinațiuni, sâmbăta de dinaintea Rusaliilor, când lumea nu este atentă la viața publică.“, a declarat Orban.

Comments

comments

Politica

Guvernul renunță la majorările salariale pentru bugetari

Publicat

la data de

Scris de

Bugetarii nu vor mai avea salariile mărite, deoarece Guvernul retrage ordonanța prin care urma să fie majorate lefurile. Actul normativ prevedea sporuri suplimentare pentru anumite categorii, ceea ce a stârnit nemulțumiri în rândul celor care nu primeau acest beneficiu, scrie Digi24. Potrivit sursei citate, bugetarii urmau să primească o diferență de un sfert din cât le mai lipsea până la nivelul din 2022 al salarizării. Însă, în același act normativ erau prevăzute și o serie de sporuri suplimentare pentru angajați din ministere și pentru cei care lucrau cu fonduri europene.

Comments

comments

Politica

Marian Crușoveanu, deputat PNL: “PSD-iștii au stat cu ochii pe port ca pe butelie ca să pună mâna pe el”

Publicat

la data de

Scris de

Tensiunile din jurul schimbării directorului general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța sunt departe de a se fi încheiat. Un alt lider PNL intervine și susține că, cităm, cei din conducerea PSD au stat cu ochii pe Portul Constanța ca pe butelie pentru a pune mâna pe el. După ce încheiem citatul, facem precizarea că declarația îi aparține deputatului liberal Marian Crușoveanu, membru în Comisia de Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților.

„În ultimele luni, a existat un interes major din partea PSD de a-l schimba pe managerul de succes al Portului Constanța, Florin Goidea. Care sunt mizele acestei schimbări, mascate cu declarații politice, fără a fi acoperite de date concrete, vom vedea în perioada următoare. Una este clară, cea referitoare la alegerile interne din PSD.”, a scris pe contul său de Facebook deputatul PNL.

De asemenea, Marian Crușoveanu spune că s-a uitat pe documentele oficiale, dar și pe rapoartele de activitate și i-au atras atenția câteva cifre. Iată-le:

  1. În anul 2021, doar prin POIM, au fost depuse 5 cereri de finanțare pentru proiecte în valoare de peste 85,22 milioane de euro. Pentru 3 dintre acestea s-au semnat deja contractele de finanțare.
  2. Portul Constanța mai are 10 proiecte aflate în stadiul de pregătire pentru POT 2021-2027, în valoare de 532,20 de milioane de euro.
  3. De asemenea, există o listă întreagă de proiecte, aflate în diferite stadii, care vizează dezvoltarea și modernizarea Portului Constanța, finanțate de Fondul European de Dezvoltare și Connecting Europe Facility (CEF).
  4. În primul semestru al anului 2022, în comparație cu semestrul întâi din 2021, traficul de mărfuri derulat prin porturile din județul Constanța a înregistrat o creștere de aproximativ 16,92% plus 5433 de mii de tone.

„Desigur că războiul din Ucraina reprezintă, în continuare, o provocare și o oportunitate pentru activitatea economică a Portului Constanța, care a devenit un punct geopolitic vital pentru exporturile cereale ucrainene, în timp ce ministrul Transporturilor tot nu reușește să deblocheze toate liniile feroviare blocate de vagoane care, de ani de zile, îngreunează activitatea portului. În timp ce Portul Constanța are șansa istorică de a fi portul cheie pe plan regional, ministrul Transporturilor, în loc să fie concentrat de această situație, are preocupări cu interese de altă natură. PSD-iștii au stat, luni de zile, cu ochii pe port ca pe butelie ca să pună mâna pe el, făcând jocuri de culise care pot periclita finanțările pentru proiectele de investiții. Dacă tot sunt interesați de județul Constanța, mă întreb când va da ministrul Transporturilor undă verde pentru anularea taxei pe podurile dunărene, lege blocată în Parlamentul României.”, a conchis Crușoveanu.

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Luna asta s-au urmarit: