Connect with us

Politica

“Ordinea.ro” face referendum în orașul Băneasa

Published

on

Evident, titlul este unul prin care dorim să transmitem faptul că orașul Băneasa din județul Constanța ar urma să redevină comună, urmare a unui articol “Ordinea.ro”. Concret, prin demersul jurnalistic am prezentat intenția administrației orașului Băneasa privind organizarea unui referendum în acest sens. Deși, edilul îi adusese la cunoștință prefectului Adrian Nicolaescu intenția de mai bine de două luni și jumătate, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu avea habar la momentul chestionării sale pe această temă.

Pe data de 20 aprilie, primarul orașului Băneasa ne anunța că a făcut demersurile legale privind organizarea unui referendum local de trecere a localității de la statutul de oraș la cel de comună încă din luna ianuarie, însă Adrian Nicolaescu, prefectul județului Constanța, nu răspunsese în niciun fel acestei intenții. Mai mult, reprezentantul Guvernului în teritoriu nici nu avea habar despre acest proiect administrativ de la Băneasa, contactat fiind de reporterii “Ordinea.ro”. Astăzi, primarul Coliș a declarat pentru ziarul nostru că aleșii locali au aprobat un nou proiect de hotărâre, iar documentele au fost transmise către Instituția Prefectului în vederea obținerii avizului de legalitate, cu discuția prealabilă cu referendumul ar urma să se desfășoare pe 11 iunie, atunci când Executivul a fixat data alegerilor parțiale. “Vă mulțumesc dvs. și colegilor de la ziarul Ordinea.ro pentru implicare pentru că de când ați prezentat situația administrativă de la Băneasa au început să se miște lucrurile. Astăzi, am transmis hotărârea Consiliul Local Băneasa privind organizarea referendumului local de trecere de la statutul de oraș la cel de comună și așteptăm avizul de legalitate din partea prefectului Adrian Nicolaescu. Am discutat cu juristul prefecturii și ni s-a transmis că vom primi răspuns în timp util pentru a ne putea organiza. Oricum sunt multe demersuri de făcut, dar suntem pregătiți pentru ziua referendumului”, a transmis Paul Coliș, primarul orașului Băneasa.

citește și: http://www.ordinea.ro/orasul-baneasa-se-vrea-comuna-vezi-cum-ignora-prefectul-constantei-legislatia/

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!