Conecteaza-te cu noi

Actual

Ore de foc pentru salvatorii Staţiei de Pompieri Midia-Năvodari. Vezi ce intervenții au avut

Published

on

pompieri

Ore de foc pentru pompierii militari de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari. Pompierii au avut intervenţii de amploare,  în mai puţin de cinci ore, ce au angrenat toate forţele şi mijloacele tehnice ale subunităţii. Au trecut de la intervenție, la intervenție.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, dis de dimineaţă, de la schimbarea serviciului, echipajele operative nu au avut timp să îşi tragă sufletul. Notele de anunţare pentru diverse situaţii de urgenţă la care au fost alocate nu au contenit să vină.

Una din cele mai mari şi mai solicitante intervenţii a fost la un incendiu ce a cuprins o casă din cartierul Peninsula, din oraşul Năvodari. Primul apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat puţin înainte de ora 16.00. Apoi a urmat o cascadă de alte apeluri de la oamenii speriaţi deoarece focul se manifesta violent: flăcările se propagaseră deja, la momentul apelurilor, de la o anexă, la polistirenul care învelea casa, apoi a urcat spre pod şi a răbufnit, cel mai probabil acela fiind şi momentul în care a fost vizibil, iar oamenii s-au alertat şi au sunat la 112.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie, oamenii din zonă deja se mobilizaseră şi încercau să limiteze focul cu ajutorul mijloacelor de primă intervenţie. Imediat, pompierii militari au  constituit un binom de căutare-salvare şi un altul pentru localizarea focarului în timp ce, în exterior, acţiona un dispozitiv care împiedica propagarea incendiului la gospodăriile învecinate, pentru că acest pericol era unul real. Intervenţia a durat mai bine de o oră şi jumătate şi a fost nevoie de întreaga capacitate a staţiei de la Midia, dar şi de autospeciale în sprijin de la două subunităţi – Detaşamentul de Pompieri „Slt. Fripis Marius Daniel” şi Detaşamentul de Pompieri Palas. Pompierii militari au fost surprinşi de unitatea de care au dat dovadă localnicii din zonă. Deşi mulţi erau la muncă, când au auzit că un incendiu a izbucnit la casa vecinilor au venit imediat la faţa locului şi chiar i-au ajutat pe pompieri, după lichidarea incendiului, să înlăturare efectele negative, degajând din curte elementele de construcţie, bucăţile de acoperiş şi alte materiale care au fost afectate.  Din fericire, nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale.

Advertisement

În timpul acestei intervenţii, când se lucra încă pentru înlăturarea efectelor negative, pompierii militari de la Staţia Midia au primit o nouă misiune: lichidarea unui incendiu ce se manifesta la hornul şi podul unei casei din Cogealac. Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autocisterna şi ambulanţa SMURD B2 au fost alocate imediat la faţa locului. Şi în acest caz, mobilizarea cetăţenilor a fost ireproşabilă, fiind alertat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Incendiul a fost lichidat fără probleme şi fără a se înregistra victime.

„Echipajele s-au retras în bază pentru refacerea capacităţii de luptă – întocmirea documentelor aferente celor două intervenţii, realimentarea autospecialelor cu apă, spumogen şi combustibil, reumplerea buteliilor de aer comprimat, curăţarea echipamentului etc. Nici bine nu s-au încheiat operaţiunile, căci am fost solicitaţi la o nouă intervenţie: incendiu ce se manifesta la un apartament dintr-un bloc de locuinţe din Năvodari. Am ajuns imediat la faţa locului. Din fericire, a fost vorba despre o tigaie uitată pe aragaz. Bucătăria era inundată cu fum şi s-a procedat la ventilarea încăperii. Nu au fost pagube majore şi, cel mai important, nu au fost victime”, a declarat comandantul Staţiei de Pompieri Midia-Năvodari, plt.adj.şef Mihai Dănilă. Pentru această intervenţie au fost alertate şi forţe de la Detaşamentul de Pompieri „Slt. Fripis Marius Daniel” care tocmai se retrăgeau în bază, după ce au finalizat misiunea de asigurare a raionului de intervenţie de la Midia-Năvodari.

„Au fost câteva ore bune de foc, pot să spun, care au solicitat echipajele de intervenţie. Noi toţi ne facem meseria cât putem noi de bine; suntem ca o familie şi ne cunoaştem foarte bine între noi, ne sprijinim, ne ajutăm, ne ştim unuii altora limitele şi ne completăm foarte bine. Cel mai important lucru pentru noi este să ne îndeplinim misiunile şi, dacă mai punem şi puţin suflet în meseria pe care ne-am ales-o, lucrurile merg şi mai bine”, a mai spus comandantul Staţiei de Pompieri Midia-Năvodari, plt.adj.şef Mihai Dănilă.

pompieri

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions