Connect with us

Actual

Organizația Mondială a Turismului pare interesată de România! Vom vedea…

Maria Ionescu

Publicat

la

Delegația oficială a Ministerului Turismului participă, în perioada 7-10 martie, la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), organizat la Berlin, Germania. În cursul zilei de ieri, ministrul Turismului, Mircea Dobre, însoțit de secretarul de stat Cristina Tărteață, s-a întâlnit la Berlin cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai și directorul general pentru Europa al OMT, Isabel Garana. Principalele teme de discuție a înalților oficiali a fost poziționarea corectă a României pe harta turistică a lumii și direcțiile de promovarea țării noastre pe piețele internaționale. În cadrul întâlnirii, ministrul Mircea Dobre a subliniat importanța care se acordă la acest moment turismului la nivel guvernamental, dat fiind faptul că acest sector este înțeles ca o șansă la dezvoltare economică a României. Oficialul român le-a vorbit înalților reprezentanți ai OMT despre planurile de promovare a României pe plan internațional și a punctat câteva obiective pe termen scurt ale ministerului pe care îl conduce: înființarea unor birouri de promovare în străinătate, dintre care unul la Madrid, intrarea țării noastre în structurile de conducere ale OMT (România a deținut președinția Consiliului Executiv al OMT în perioada 2012-2013) și obținerea unui post permanent în board-ul OMT pentru România. Secretarul general al OMT, Taleb Rifai, s-a declarat un susținător al României în demersul țării noastre de a deveni un jucător important pe piața internațională a turismului. ”Orice succes al dumneavoastră și al României va fi și succesul meu, ca Secretar General și al Organizației Mondiale a Turismului” a afirmat Taleb Rifai, în discuția cu ministrul Mircea Dobre. Înaltul oficial al OMT și-a arătat disponibilitatea de a pune la dispoziția României expertiza organizației pe care o reprezintă pentru a-și atinge obiectivele. Punctual, oficialii Ministerului Turismului și cei ai Organizației Mondiale a Turismului au analizat oportunitatea realizării unor proiecte comune, posibilitățile României de a beneficia de finanțări nerambursabile prin programele transnaționale în care țara noastră este parte, respectiv Strategia Dunării și Convenția Carpatică. Ministrul Mircea Dobre și-a asumat implicarea activă a României în proiectul Silk Road, inițiat de OMT, care vizează dezvoltarea economică a țărilor partenere, turismul fiind unul dintre sectoarele vizate, urmând ruta vechiului Drum al Mătăsii. Secretarul general al OMT și ministrul Mircea Dobre au convenit o agendă comună de întâlniri, pentru a discuta evoluția proiectelor propuse.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mai multe asociaţii din Constanţa riscă să rămână fără apă caldă şi căldură

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Întrucât R.A.D.E.T. se confruntă cu probleme financiare generate de neîncasarea serviciilor prestate unor asociații de proprietari, îi anunțăm pe membrii respectivelor asociații că riscă să rămână fără căldură și fără apă caldă de consum în zilele următoare dacă nu își vor achita debitele restante.

În cazul în care nu este posibilă achitarea debitului în totalitate, R.A.D.E.T. acceptă și plăți parțiale, dar condiționate de eșalonarea diferenței de plată.

“Invităm membrii asociației care și-au achitat la zi plățile către asociația din care fac parte să verifice de ce conducerea asociației nu și-a achitat facturile către R.A.D.E.T.”, precizează Biroul de presă al RADET Constanţa.

Pentru întocmirea de plângeri în cazul  delapidării fondurilor asociației, R.A.D.E.T. vă consiliază dacă ne adresați solicitarea prin email la adresa office@radet-constanta.ro

Asociații care vor rămâne fără căldură și fără apă caldă de consum din cauza neplății consumurilor de energie termică

Denumire consumator Adresă Componență
Asociatia de Proprietari nr 530 Aleea Egretei Nr.6 bl. AV 5 sc. A, bl. AV 6 sc. A
Asociatia de Proprietari nr 672 Aleea Egretei Nr.5 bl. C 3 sc. A
Asociatia de Locatari Nr 34 Aleea Iasomiei Nr.2 bl. L 10 sc. A ,bl. L 10 sc. B, bl. L 10 sc. C, bl. L 10 sc. D
Asociatia de Proprietari  C1 Aleea Egretei Nr.1 bl. C 1 sc. A
Asociatia de Proprietari BLOC  22 A Aleea Umbrei Nr.5

 

bl. 22 A sc. A, bl. 22 A sc. B. bl. 22 A sc. C
Asociatia de Proprietari NR. 656 Aleea Pelicanului Nr.27 bl. G 8 sc. A
Asociatia de Proprietari BLOC L 11 Aleea  Iasomiei Nr.1

 

bl. L 11 sc. A  ,bl. L 11 sc. B,bl. L 11 sc. C,bl. L 11 sc. D
Asociatia de Proprietari “26 ABC CONSTANTA” Str. Dionisie cel Mic Nr.54

 

bl. 26 sc. A,bl. 26 sc. B,bl. 26 sc. C
Asociatia de Proprietari bl. C1 Bld. 1 Mai Nr.43

 

bl. C 1 sc. A

 

Asociatia de Proprietari bl. FD 11 Str. Curcubeului Nr.1

 

bl. FD 11 sc. A

 

Asociatia de Proprietari Bloc E8,F8,E9,F9 Aleea Topolog Nr.1

 

bl. E 9 sc. A, bl. F 9 sc. A, bl. F 9 sc. B, bl. F 9 sc. C
Asociatia de Proprietari bl. IFCO Aleea Pelicanului Nr.10 bl. IFCO sc. A
Asociatia de Proprietari  FT 12 Str. Soveja Nr. 74

 

bl. FT 12

 

Foto: Facebook Primăria Constanţa

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A patra zi de carantină la Constanţa. Mii de persoane au fost verificate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

Astfel, forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 3.527 de persoane și 2.229 de autovehicule.

Totodată, au fost aplicate 126 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 22.000 de lei.

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Restricţii de circulaţie pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând de astăzi, 24 noiembrie, s-au instituit restricții de viteză pe autostrada A2 București-Constanța, pe sensul către Capitală, la kilometrul 51+035 de metri, în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Călărași, cu limitare de viteză  de 40 de km/h. S-a luat această măsură întrucât, în urma unei revizii tehnice, grinda de rezistență a dispozitivului de acoperire a rostului de dilatație a suferit degradări majore. Restricțiile sunt semnalizate corespunzător. Lucrările vor dura aproximativ o săptămână.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: