Connect with us

Actual

Organizația Mondială a Turismului pare interesată de România! Vom vedea…

Maria Ionescu

Publicat

la

Delegația oficială a Ministerului Turismului participă, în perioada 7-10 martie, la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), organizat la Berlin, Germania. În cursul zilei de ieri, ministrul Turismului, Mircea Dobre, însoțit de secretarul de stat Cristina Tărteață, s-a întâlnit la Berlin cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai și directorul general pentru Europa al OMT, Isabel Garana. Principalele teme de discuție a înalților oficiali a fost poziționarea corectă a României pe harta turistică a lumii și direcțiile de promovarea țării noastre pe piețele internaționale. În cadrul întâlnirii, ministrul Mircea Dobre a subliniat importanța care se acordă la acest moment turismului la nivel guvernamental, dat fiind faptul că acest sector este înțeles ca o șansă la dezvoltare economică a României. Oficialul român le-a vorbit înalților reprezentanți ai OMT despre planurile de promovare a României pe plan internațional și a punctat câteva obiective pe termen scurt ale ministerului pe care îl conduce: înființarea unor birouri de promovare în străinătate, dintre care unul la Madrid, intrarea țării noastre în structurile de conducere ale OMT (România a deținut președinția Consiliului Executiv al OMT în perioada 2012-2013) și obținerea unui post permanent în board-ul OMT pentru România. Secretarul general al OMT, Taleb Rifai, s-a declarat un susținător al României în demersul țării noastre de a deveni un jucător important pe piața internațională a turismului. ”Orice succes al dumneavoastră și al României va fi și succesul meu, ca Secretar General și al Organizației Mondiale a Turismului” a afirmat Taleb Rifai, în discuția cu ministrul Mircea Dobre. Înaltul oficial al OMT și-a arătat disponibilitatea de a pune la dispoziția României expertiza organizației pe care o reprezintă pentru a-și atinge obiectivele. Punctual, oficialii Ministerului Turismului și cei ai Organizației Mondiale a Turismului au analizat oportunitatea realizării unor proiecte comune, posibilitățile României de a beneficia de finanțări nerambursabile prin programele transnaționale în care țara noastră este parte, respectiv Strategia Dunării și Convenția Carpatică. Ministrul Mircea Dobre și-a asumat implicarea activă a României în proiectul Silk Road, inițiat de OMT, care vizează dezvoltarea economică a țărilor partenere, turismul fiind unul dintre sectoarele vizate, urmând ruta vechiului Drum al Mătăsii. Secretarul general al OMT și ministrul Mircea Dobre au convenit o agendă comună de întâlniri, pentru a discuta evoluția proiectelor propuse.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii într-un an de pandemie. Vezi câți vizitatori au trecut pragul secțiilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În ciuda pandemiei de coronavirus, secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) au fost vizitate în ultimul an, adică din februarie 2020 și până în ianuarie 2021, inclusiv, de peste 300.000 de vizitatori. Concret, în ciuda restricțiilor de circulație, 301.655 de persoane au trecut pragul secțiilor CMSN. În topul preferințelor a fost, evident, Delfinariu. Ni-Ni şi Chen-Chen au atras în ultimul an aproape peste 120.000 de vizitatori, iar peste 74.000 au preferat Microrezervația, iar peste 78.000 Acvariul. Luna de vârf la cele șapte secții ale CMSN a fost august, unde au fost vândute peste 84.000 de bilete. Evident, cei mai mulți, 37.317, au preferat Delfinariu.

Pandemia și-a pus amprenta și asupra numărului de vizitatori. Astfel că, în luna aprilie 2020, secțiile CMSN au fost închise din cauza stării de urgență, iar din această cauză nu s-a înregistrat niciun vizitator. O situație aproape similară s-a înregistrat și în decembrie 2020, când, tot din cauza restricțiilor impuse de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus, s-au înregistrat dor 20 de vizitatori la secția de echitație.

Din totalul de 301.655 de persoane au trecut pragul secțiilor de la Complex, puțin peste 200.000 au fost adulți, iar alți aproximativ 30.000 au fost copii. În plus, peste 64.000 de vizitatori au fost elevi sau studenți. Interesant este și faptul că din totalul de bilete vândute, 246.303 de persoane și le-au achiziționat direct de la casieriile CMSN și doar 55.352 au cumpărat online.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Teatrul de Stat Constanța face primul pas în realitatea virtuală. Vezi cum

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Teatrul de Stat Constanța este al doilea teatru din țară care lansează una dintre producțiile sale adaptată în format VR360.

Începând de duminică, 28 februarie, pe platforma dedicată, www.teatruvr.ro, spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, va putea fi vizionat cu ajutorul unei căști VR (Virtual Reality – realitate virtuală), care mediază participarea de la distanță la spectacolul teatral, vizionarea jocului actoricesc ca și cum spectatorul s-ar afla pe scenă și ar putea privi în jurul său, trăind astfel experiența la o intensitate maximă.

Adaptarea VR360 vine la fix un an de la premiera oficială acestui spectacol.

Spectacolul va putea fi redat pe orice cască VR, prin accesarea platformei www.teatruvr.ro și achitarea biletului.

Cu un simplu click, spectatorul are acces la două variante de bilet. Biletul simplu costă 40 lei pentru cei care dețin deja cască sau ochelari VR; pachetul promo de 70 lei conține, în plus față de accesul la spectacol, ochelari VR EBODA Avatar II.

Pentru ajutor în utilizarea căștii/ochelarilor sau pentru a înțelege mai bine cum poate fi accesat playlist-ul de spectacol, site-ul oferă un tutorial video: https://teatruvr.ro/tutorial/

Deși realitatea virtuală este un concept pe care îl cunoaștem asociat cu jocurile pe calculator, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar mintea umană poate adapta conceptul în funcție de necesitățile ce se ivesc – în cazul nostru, necesitatea de a ajunge la public, oferind experiențe cât mai aproape de cele pe care le oferă spectacolul live.

În „Jocuri în curtea din spate”, scriitoarea israeliană Edna Mazya nu doar reface procesul unui eveniment real, extrem de violent, din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. Este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe.

Spectacolul se bucură de regia inspirată a regizoarei Diana Mititelu, de o distribuție pe cât de tânără, pe atât de valoroasă – Cristiana Luca, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai – şi de o scenografie specială, semnată de Răzvan Bordoș. Acum îl puteți urmări din siguranța propriului cămin, fiind, totuși, cât se poate de aproape de personaje, fără medierea ecranului televizorului sau laptopului.

„Jocuri în curtea din spate” este al doilea spectacol de teatru adaptat integral în VR360, tehnologie ce permite „teleportarea” direct în mijlocul poveștii.

Bucură-te de teatru din confortul casei tale!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Programul “Noua Casă” va avea un plafon mai mic în 2021

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Programul “Noua Casă” va avea în acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, în scădere faţă de 2 miliarde de lei cât a fost în 2020, a anunţat vineri Cristian Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), care estimează în jur de 6.000 de beneficiari.

“Plafonul din 2020 a fost 2 miliarde de lei, a fost aproape în totalitate subscris. Aproximativ 8.000 de garanţii pentru Prima Casă/Noua Casă au fost date în 2020. Pentru 2021, plafonul este în scădere, la 1,5 miliarde lei. Estimăm în jur de 6.000 de beneficiari ai programului ‘Noua Casă’, acest tip de garanţie fiind dat tot prin Fondul Naţional de Garantare”, a menţionat Cristian Păun, la videoconferinţa “IMM-urile, oxigen pentru România”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: