Connect with us

Politica

„Pact pentru Constanța”, propunerea lui Tudorel Chesoi pentru contracandidații săi

Publicat

la

„Pact pentru Constanța”. Este propunerea publică pe care o face candidatul Alianței Național Țărăniste la funcția de primar al municipiului Constanța, Tudorel Chesoi, tuturor contracandidaților. Concret, Chesoi le cere competitorilor din această întrecere electrorală pentru viitorul Constanței să preia, fără orgoliu, toate ideile bune de care orașul are nevoie, indiferent din partea cui vin, și să le pună în aplicare. Mai mult, candidatul Alianției propune două idei fundamentale pentru acest portofoliu pe structura căruia ar trebui să se creioneze viitorul orașului.

Este vorba, în primul rând, de o reformă profundă a sistemului de termoficare. Sistemul actual, de tip centralizat, este falimentar și depășit. Mai mult, crede Chesoi, este o relicvă a comunismului și o gaură neagră în care Primăria pompează, an de an, câte 15 milioane de euro în subvenție. De asemenea, populația și consumatorii noncasnici susțin financiar acest colos cu țevi ciuruite, plătind mai mult decât s-ar cuveni dacă sistemul ar fi descentralizat. Ideea de bază propusă de liderul Alianței Național Țărăniste încă din anul 2016, este ca punctele termice să fie transformate în centrale de cartier pe gaz, ceea ce ar conduce la reducerea tarifului local de termoficare de la 537 de lei, cât este în prezent, la 100- 150 de lei pentru consumatorii casnici. 

A doua idee fundamentală propusă de Tudorel Chesoi în acest pact pentru Constanța este o consecință a celei dintâi. Prin reforma sistemului de termoficare, municipalitatea va economisi banii de subvenție, respectiv 15 milioane de euro pe an. Aceste fonduri pot susține o schimbare radicală de paradigmă, de filozofie a investițiilor publice. Cu acești bani – spune liderul Alianței – Primăria trebuie să înceapă construcția de parcări subterane și supraterane în zonele abandonate din cartiere, pe maidanele din spatele blocurilor, în contextul în care pe programele europene actuale nu se mai acordă bani pentru parcări. 

Tudorel Chesoi spune că militează de mulți ani pentru această schimbare de paradigmă, amintind că, în anul 2012, a fost copreședintele Alianței pentru Constanța, structură formată din partidele de drepta de atunci. Or, Alianța pentru Constanța a militat: pentru ca municipalitatea să fie mai prezentă în viața cartierelor; pentru investiții care să ducă la creșterea calității vieții, nu doar în zonele centrale; pentru deschiderea unor ”primării ale constănțenilor” în toate cartierele; pentru dotarea cartierelor cu mobilier urban, cu spații verzi și cu locuri de joacă pentru copii. Chiar dacă, în 2020, forțele de dreapta nu au mai reușit să formeze un pol comun, din cauza orgoliilor, ideile fundamentale trebuie să fie susținute fără rezerve, crede Tudorel Chesoi. 

„Este rușinos că în anul 2020 vorbim de bălării, de locuri abandonate, deși copiii nu au locuri de joacă, șoferii nu au parcări. Este momentul să renunțăm la ambițiile politice personale și să ne ocupăm împreună de aceste lucruri. Investiția pentru reamenajarea urbană nu este mare. Important este să existe voință”, a adăugat liderul țărănist.

Propunerea lui Chesoi de a avea „Pact pentru Constanța” vine în contextul în care, în ultima perioadă, politicienii și-au adresat acuzații dure.

„Ne place sau nu, trăim împreună în acest oraș și vom fi nevoiți să lucrăm împreună în viitorul Consiliu Municipal. Haideți să începem de acum, să dăm dovadă de normalitate. Constănțenii s-au săturat de scandaluri”, a conchis președintele ANȚ Constanța.

Tudorel Chesoi se află la poziția 10 pe lista candidaților pentru Primăria Constanța, iar Alianța Național Țărănistă este la poziția 12 pe lista pentru Consiliul Municipal Constanța.

  • Comandat de Alianța Național Țărănistă
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Cod mandatar 21200539

Comments

comments

Politica

Biden anunță CREȘTEREA prezenței militare a SUA în România: forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia. Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: