Connect with us

Politica

Dan Barna: „Cu Stelian Ion primar, Constanța va avea șansa să pășească spre acea idee de oraș modern“

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidații Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța și Consiliul Județean, Stelian Ion și, respectiv, Remus Negoi, au fost vizitați, astăzi, de liderul Uniunii, Dan Barna. După ce a vizitat câteva localități în județ, președintele USR, Dan Barna, alături de Stelian Ion și Remus Negoi, a luat la pas Parcul Tăbăcărie, pentru a sta de vorbă cu constănțenii și să prezinte programul „Constanța Renaște“.

Dan Barna a declarat, cu această ocazie, că, după ce a vizitat mai multe localități județul Constanța, a ajuns la concluzia că orașul este controlat de clanuri mafiote și interese care contribuie într-o mult prea mică măsură la ceea ce înseamnă șansa de dezvoltare a județului.

„27 septembrie este o dată importantă pentru România, chiar istorică aș putea spune că USR și PLUS vor aduce în majoritatea primăriilor din țară oameni acele două caracteristici de care avem atâta nevoie: onestitate, și nu întâmplător spun asta în Constanța, și competență. De asta mă aflu aici în Constanța, să îi susțin pe cei doi candidați la funcția de primar și, respectiv, la cea de președinte al Consiliului Județean. Acest oraș foarte important al României, Constanța, unul dintre orașele de top, cu resursa extraordinară care este Portul, prin toată istoria și ponderea la nivel național, merită mult mai mult decât a avut până acum. Constanța este Portul României, este ceea ce este Rotterdam-ul pentru Olanda. Însă nu există comparație între cele două. În momentul de față, Constanța este un oraș controlat de clanuri mafiote și interese care contribuie într-o mult prea mică măsură la ceea ce înseamnă șansa de dezvoltare a județului și a României, în general. Tocmai de aceea este nevoie de această schimbare și le spun constănțenilor ca pe 27 septembrie să voteze nu doar Stelian Ion primar la Constanța, dar să voteze USR-PLUS și la Consiliul Județean, pentru că miza este una foarte simplă. E important să aducem oameni noi, competenți în managementul județului Constanța. Cu Stelian Ion primar, Constanța va avea șansa să pășească spre acea idee de oraș european și modern, așa cum se vorbește și vă doriți cu toții, dar, din păcate, când ne uităm la realizările concrete, sunt prea puține lucruri de spus“, a declarat Barna.

Stelian Ion a afirmat, la rândul său, că vrea să aducă o schimbare radicală a administrației publice locale, astfel încât USR-PLUS să vină un aer proaspăt, iar orașul să renască. Candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean, Remus Negoi a punctat: „O nouă ieşire printre oameni, aşa cum ne stă bine nouă, celor din USRPLUS. De data aceasta discutăm cu constănțenii în prezența lui Dan Barna, preşedintele USR, şi a multor colegi. Împreună cu Stelian Ion, vom câştiga Primăria Constanța şi Consiliul Județean. Şi nu ne oprim aici.“

 • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
 • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
 • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Politica

Surse: Lista de candidați a PSD Constanța, tot în discuții. Marele perdant: Horia Țuțuianu?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD de la București nu au ajuns la un consens în ceea ce privește lista de candidați la parlamentare. O decizie finală ar urma să fie luată mâine. Surse din PSD au declarat pentru Ordinea.ro că în urma discuțiilor de azi, lista la Camera Deputaților s-a modificat:

 1. Lucian Lungoci
 2. Decebal Făgădău
 3. Cristina Dumitrache
 4. George Vișan.

Inițial, lista PSD la Camera Deputaților era următoarea:

Camera Deputaților:

Horia Marius Ţuţuianu

Ileana Cristina Dumitrache

Decebal Făgădău

Lucian Lungoci

Vişan George

În ceea ce privește Senatul, și aici vor fi ceva modificări, iar sursele Ordinea.ro spun că Țuțuianu va fi inclus pe lista de la Senat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Florin Iordache, președinte pe VIAȚĂ! A fost votat să fie șef la Consiliul Legislativ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”. Sursa: stiripesurse.ro.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii. Fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol.

Salariul lui Florin Iordache  ar fi de 12.000 de lei pe lună. 

Referitor la Iordache, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, a spus:

„Mereu mefient, mincinos şi perfid, lipsit de orice scrupule, meschin…
Aşa l-am cunoscut pe Florin Iordache în comisia care-i purta numele şi care era practic vârful de lance al celor care voiau să tragă ţara spre lumea sistemelor autoritariste din Est.
Mi-ar fi greu să găsesc vreo vorbă de bine despre acest personaj. Prin comparaţie cu Nicolicea, părea urban. Dar nu era, ci doar ceva mai timid, şi a văzut asta o ţară întreagă atunci când şi-a fluturat golăneşte degetul către opoziţie, în plenul parlamentului. O spun fără rezerve: dacă era după Florin Iordache, România arăta ca Belarusul, cu Dragnea în poziţia lui Lukaşenko şi cu el în rolul eminenţei cenuşii, al Naşului eliberator şi binefăcător al marilor infractori. Şi ce competenţe are Florin Iordache ca să fie pus în fruntea unei instituţii esenţiale pentru cum se dau legile în ţara noastră? El, care a primit diploma în Drept la 42 de ani şi de atunci singura sa practică a fost să jongleze cu şmecherii şi să strecoare în legi formulări mai mult sau mai puţin ambigue, mai toate benefice zonei gri. Dar dincolo de pregătire şi de reaua sa intenţie funciară, în urma discuţiilor tehnice cu el, nu ajunge defel să te impresioneze cu logica sa. România nu se poate rupe de trecutul putred având acest personaj într-o poziţie atât de importantă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Elena Băsescu și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților: „E ca și când m-am întors acasă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța a depus, astăzi, la Biroul Electoral de circumscripție nr. 14 listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Listele de candidați au fost depuse de președintele Claudiu Palaz și Elena Băsescu, care candidează pentru Camera Deputaților.

După depunerea listelor, Elena Băsescu și Claudiu Palaz au susținut declarații de presă în fața sediului Biroului Electoral.

„Momentul depunerii candidatură m-a emoționat. E ca și când m-am întors acasă. Când spun Constanța, spun Marea Neagră, spun Portul Maritim, spun una dintre cele mai grele meserii din lume, cea de marinar de cursă lungă, care m-a făcut să fiu atât de mândră de familia mea. Această candidatură din partea județului Constanța este o candidatură în numele tatălui meu. Îmi doresc să dau și eu Constanței, la rândul meu, un marinar, pe Traian junior, care deocamdată are doar 5 ani, însă este atât de pasionat de ce îi povestește bunicul lui despre întâmplările pe mare…Dacă voi ajunge în Parlamentul României, alături de Claudiu Palaz îmi doresc să facem o echipă foarte puternică pentru județul Constanța și să susținem proiecte turistice și de infrastructură. Personal voi susține mai multe proiecte de politici publice în domeniul social și care se adresează familiilor monoparentale, mame și tați care își cresc singuri copiii.“, a declarat Elena Băsescu.

Claudiu Palaz a vorbit, la rândul său de șansele PMP Constanța de a scoate parlamentari.

„Organizația de la Constanța este una bună. Nu avem cum să nu scoatem doi parlamentari, un deputat și un senator. Eu candidez să ies se nator. Depinde de încrederea acordată de constănțeni. Față de 2016, organizația crescut ca partid, de la 6 la 8%“, a declarat Palaz.

Iată listele de candidați ale PMP Constanța.

Senat

 1. Palaz Claudiu-Iorga
 2. Turcu Daniel
 3. Jeanu Dumitru
 4. Agi-Murat Iasemin
 5. Burhală Adrian
 6. Cantaragiu Secil Givan
 7. Chiriac Ștefan Cristian

Camera Deputaților

 1. Băsescu Elena
 2. Zabara Alexandru
 3. Lumînare Vasile
 4. Dumitrașcu Costel Aurelian
 5. Senopol Virgil Cristian
 6. Ser Alina
 7. Osman Harun
 8. Costea Marius Emil
 9. Medgid Melec
 10. Vlădoi Ion
 11. Stoli Mădălina Simina
 12. Brătășanu Elena
 13. Țugurel Florin
 14. Papuc Cătălin Florin

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: