Connect with us

Politica

Dan Barna: „Cu Stelian Ion primar, Constanța va avea șansa să pășească spre acea idee de oraș modern“

Publicat

la

Candidații Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța și Consiliul Județean, Stelian Ion și, respectiv, Remus Negoi, au fost vizitați, astăzi, de liderul Uniunii, Dan Barna. După ce a vizitat câteva localități în județ, președintele USR, Dan Barna, alături de Stelian Ion și Remus Negoi, a luat la pas Parcul Tăbăcărie, pentru a sta de vorbă cu constănțenii și să prezinte programul „Constanța Renaște“.

Dan Barna a declarat, cu această ocazie, că, după ce a vizitat mai multe localități județul Constanța, a ajuns la concluzia că orașul este controlat de clanuri mafiote și interese care contribuie într-o mult prea mică măsură la ceea ce înseamnă șansa de dezvoltare a județului.

„27 septembrie este o dată importantă pentru România, chiar istorică aș putea spune că USR și PLUS vor aduce în majoritatea primăriilor din țară oameni acele două caracteristici de care avem atâta nevoie: onestitate, și nu întâmplător spun asta în Constanța, și competență. De asta mă aflu aici în Constanța, să îi susțin pe cei doi candidați la funcția de primar și, respectiv, la cea de președinte al Consiliului Județean. Acest oraș foarte important al României, Constanța, unul dintre orașele de top, cu resursa extraordinară care este Portul, prin toată istoria și ponderea la nivel național, merită mult mai mult decât a avut până acum. Constanța este Portul României, este ceea ce este Rotterdam-ul pentru Olanda. Însă nu există comparație între cele două. În momentul de față, Constanța este un oraș controlat de clanuri mafiote și interese care contribuie într-o mult prea mică măsură la ceea ce înseamnă șansa de dezvoltare a județului și a României, în general. Tocmai de aceea este nevoie de această schimbare și le spun constănțenilor ca pe 27 septembrie să voteze nu doar Stelian Ion primar la Constanța, dar să voteze USR-PLUS și la Consiliul Județean, pentru că miza este una foarte simplă. E important să aducem oameni noi, competenți în managementul județului Constanța. Cu Stelian Ion primar, Constanța va avea șansa să pășească spre acea idee de oraș european și modern, așa cum se vorbește și vă doriți cu toții, dar, din păcate, când ne uităm la realizările concrete, sunt prea puține lucruri de spus“, a declarat Barna.

Stelian Ion a afirmat, la rândul său, că vrea să aducă o schimbare radicală a administrației publice locale, astfel încât USR-PLUS să vină un aer proaspăt, iar orașul să renască. Candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean, Remus Negoi a punctat: „O nouă ieşire printre oameni, aşa cum ne stă bine nouă, celor din USRPLUS. De data aceasta discutăm cu constănțenii în prezența lui Dan Barna, preşedintele USR, şi a multor colegi. Împreună cu Stelian Ion, vom câştiga Primăria Constanța şi Consiliul Județean. Şi nu ne oprim aici.“

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: