Connect with us

Administratie

Palaz acuză Comitetul pentru Situații de Urgență: „Oamenii mici se opun înăspririi condițiilor de transport persoane“

Tatian Iorga

Publicat

la

Ordinea.ro a notat de mai multe ori faptul că mulți dintre operatorii de transport în comun din județ nu respectă restricțiile impuse de ordonanțele militare. Cotidianul nostru aducea în atenția opiniei publice două situații pe rutele Cumpăna – Constanța și Năvodari – Constanța. După apariția articolelor, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat conducerii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență o adresa prin care să fie impuse o serie de măsuri. Palaz spune că, în urma controalelor efectuate de CJC pe cele două rute, Cumpăna – Constanța și Năvodari – Constanța, s-a constatat faptul că operatorii de transport nu respectă măsurile generale de prevenire a răspândirii virusului. În plus, spune Palaz, nu se realizează dezinfectarea autovehiculelor și nu se respectă distanța de siguranță între călători de minim 1,5 metri.

Astfel, vicepreședintele CJC a propus:

„Art.1 (1) Furnizorii publici și privați de transport persoane au obligația de a respecta distanța socială de minim un loc în mijloacele de transport utilizate în timpul efectuării transportului de călători.

(2) În vederea respectării menținerii distanței sociale în mijloacele de transport, operatorii de transport vor marca locurile ce trebuiesc lăsate libere astfel încât să rămână cel puțin un loc liber între pasageri atât în lateral cât și în față/spate .

Art.2  (1) Operatorii de transport persoane publici și privați au obligația să efectueze dezinfectarea autovehiculelor folosite în prestarea serviciului de transport, în capătul de traseu, la sfârșitul fiecărei curse efectuate, precum și dotarea mijloacelor de transport cu covorașe îmbibate cu soluție dezinfectantă ce vor fi schimbate/reamprospatate la fiecare dezinfectare.

(2) Operațiunea de dezinfectare a autovehiculelor precum și completarea cu soluție dezinfectantă/schimbarea covorașului dezinfectant se vă face în prezența și sub atenta supraveghere a unui reprezentant al unității administrativ teritoriale pe raza căreia se afla capul de traseu, acesta având obligația să încheie un proces verbal de constatare a efectuării dezinfecției.

(3) Procesul verbal menționat la pct. 2 vă fi completat în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte și semnat de ambele părți ( conducătorul auto și reprezentantul U.A.T.)

(4) În sensul dovedirii efectuării operațiunii de dezinfectare a autovehiculelor, conducătorii auto au obligația să prezinte organelor de control procesul verbal încheiat conform pct. 3

Art.3  (1) Conducătorii auto ai mijloacelor de transport sunt direct răspunzători de respectarea măsurilor impuse la art.1 și art.2

(2) Sancțiunile ce se aplica în cazul nerespectării obligațiilor prevăzute în prezenta hotărâre vor fi prevăzute în Ordonanță militară nr. / pentru stabilirea distanței sociale atât în spațiile publice cât și în mijloacele de transport.

Art.4 Se împuternicesc persoanele abilitate să aplice sancțiuni, conform Ordonanței militare nr. /

Art.5  Persoanele abilitate la art.4 vor dispune filtre de control permanente la ieșirile/intrările în municipii.

Art.6 Prezenta hotărâre are aplicabilitate pe toată perioada stării de urgență.“

Membrii CJSU, acuzați că închid ochii la neregulile privind transportul de persoane din județ

Deși propunerile vicepreședintelui CJC Claudiu-Iorga Palaz au fost acceptate de președintele CJSU, prefectul George Niculescu, atunci când au fost supuse la vot, au picat, deoarece mai mulți membrii s-au opus înăspririi condițiilor de transport persoane în județ. După votul negativ din ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Palaz a reacționat pe Facebook.

„Acum câteva zile am înaintat către INSTITUȚIA PREFECTULUI o solicitare cu măsuri preventive în condițiile actuale ce ar trebui aplicate transportului de călători în județul Constanța. Prefectul a fost de acord și a răspuns solicitării mele și îi mulțumesc pentru deschidere. Azi, am aflat cu stupoare ca FACTORII POLITICI ȘI OAMENI MICI (care pun orgoliile lor înaintea MĂSURILOR DE PREVENȚIE LEGATE DE SĂNĂTATEA CETĂȚENILOR CONSTANȚEI) au votat împotriva acestor propuneri sau nu le-au susținut, doar pentru că au fost concepute de PALAZ de la PMP! Pentru lămurirea acestei poziții cer să se facă PUBLIC procesul verbal de ședința și să vedem și noi, MURITORII ȘI FRAIERII, care sunt “ȘMECHERII” care au votat împotriva măsurilor privind SĂNĂTATEA CONSTĂNȚENILOR?! Și să vedem MOTIVELE care au dus la un vot NEGATIV în comitetul județean!? Eu unul m-am săturat de “bla, bla-urile” așa zișilor politicieni ce se visează în OGLINDĂ DIMINEAȚA “LIDERI POLITICI”! Concluziile vă las să le trageți singuri dumneavoastră, constănțenii! Nu trebuie să-i lăsam să-și facă jocurile politice de imagine pe seama sănătății noastre! Este cel mai MIZERABIL LUCRU pentru un politician să “calci pe cadavre” doar să “pari băiatul bun”! Băi TĂVĂLIȚILOR, cântarul politic va fi după COVID! Să vedeți atunci ce greutate de…FULGI POLITICI veți avea în fata constănțenilor cu a căror sănătate va jucați azi prin comandamentul vieții!“, se arată în mesajul lui Palaz.

Citește și:

INCONȘTIENȚĂ! Navetiștii de pe ruta Cumpăna – Constanța, transportați la grămadă

Cum se circulă cu microbuzele între Constanța și Năvodari, după rărirea curselor

 

Comments

comments

Administratie

Ce n-a văzut… Constanța! Consilierii județeni “se bat” în convocarea de ședințe pe aceleași teme, “războiul” administrativ abia începe

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Au înnebunit…consilierii județeni. Luni, 13 iulie, sunt convocate două ședințe extraordinare ale Consiliului Județean Constanța. Una este convocată de PNL, la ora 13.00, iar alta de președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu. Ambele au aceleași teme: alocarea de fonduri către primării. În primă fază, ieri, pe Facebook, consilierul județean al PNL, Marian Crușoveanu, a anunțat că aleșii liberali au convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța, în care să fie tranșată problema alocărilor bugetare către primării, care au nevoie disperată de bani. Ședința a fost convocată pentru luni, 13 iulie. Astăzi, șeful CJ, Horia Țuțuianu, a anunțat și el că a convocat o ședință a CJ, fix cu aceeași temă. Diferența dintre cele două convocări constă în listele diferite cu alocările bugetare. Pe de o parte, Țuțuianu vine cu o variantă a alocărilor bugetare, iar pe de altă parte, liberalii vin cu varianta lor.

Pe de altă parte, liderul PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, vicepreședintele CJC, spune că susține o alocare bugetară echilibrată. Palaz spune că niciuna din variantele de alocări bugetare nu este echilibrată.

Convocatorul PNL:

Download (PDF, 231KB)

Convocatorul lui Țuțuianu:

Dispoziţia nr. 239/09.07.2020

privind convocarea Consiliului Judeţean Constanţa în şedinţă extraordinară  pentru data de 13.07.2020 , ora  11,00

             Ţuțuianu Marius Horia, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa,

În conformitate cu dispozițiile art.178 alin.(2) şi art. 179 al.(2) lit.b  din Ordonanța  de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ;

În temeiul art.196 al. (1) lit.b din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului  nr.57/2019 privind Codul administrativ,

D I S P U N:

Art.1. Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință extraordinară pentru data de 13.07.2020, ora 11,00 în sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Județean Constanța, cu următorul proiect al Ordinii de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind  repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind  repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2020, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli al Judeţului Constanţa pe anul 2020.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de modernizare a bulevardului Tomis, pe tronsonul cuprins între strada Poporului și strada Nicolae Iorga

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Echipele SC Confort Urban SRL au acționat noaptea trecută cu utilaje pentru turnarea celui de-al doilea strat de asfalt pe banda de circulație situată lângă marginea părții carosabile, pe sensul de mers către strada Poporului. Carosabilul a fost îmbrăcat în asfalt de tip MASF, cu un grad mare de elasticitate, utilizat la drumurile cu trafic intens.

Totodată, s-au executat lucrări de frezare a carosabilului la intersecția bulevardului Tomis cu strada Poporului. Stratul de asfalt a fost decopertat pentru a fi recondiționat.

Asfaltarea carosabilului va continua joi și vineri, cu restricții parțiale de trafic, în intervalul orar 19:00 – 05:00.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări. (comunicat de presă Primăria municipiului Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța, inițiată de aleșii PNL. Alocările către primării, principalul subiect

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean al PNL, Marian Crușoveanu, a anunțat că aleșii liberali au convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța, în care să fie tranșată problema alocărilor bugetare către primării, care au nevoie disperată de bani. Ședința a fost convocată pentru luni, 13 iulie.

„Alături de colegii mei, consilierii județeni PNL, am inițiat demersurile în vederea organizării unei ședințe extraordinare, în care să rezolvăm ceea ce nu s-a rezolvat până acum. Nu am putut sta cu mâinile în sân în fața atitudinii actualului președinte al Consiliului Județean, care a întrerupt ultima ședință, într-un mod abuziv. Trebuie să înțelegem că ședințele Consiliului Județean nu sunt ca o joacă de copii în care, atunci când un copil se supără, își ia jucăria și pleacă. Ar fi bine ca domnii de la PSD să înțeleagă că acest demers are în vedere sprijinirea primăriilor din județul Constanța și orice amânare va însemna un blocaj pentru unitățile administrativ-teritoriale. În demersul nostru pentru organizarea unei ședințe extraordinare, în data de 13.07.2020, am inițiat și proiectele de hotărâre care vizează repartizarea unor sume din cotele defalcate din impozitul pe venit și din TVA pe anul 2020. Dincolo de lupta politică normală, este obligatoriu să avem în vedere necesitățile localităților din județ. Orice blocaj al organizării acestei ședințe de către domnii de la PSD va însemna un cuțit înfipt în spatele cetățenilor din județul Constanța. Am ales această cale, prin care, într-un mod transparent și corect, să putem atribui sume pentru fiecare localitate din județul Constanța. Sper ca acest demers să fie finalizat săptămâna viitoare, astfel încât fiecare primărie din județul Constanța să poată primi fondurile pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele pe care le-au inițiat.“, notează Marian Crușoveanu.

Amintim că, alocările bugetare către primării de către Consiliului Județean Constanța au fost motiv de scandal între PSD și PNL. La ședința CJC de la începutul acestei săptămâni, liberalii l-au acuzat pe președintele CJC, Horia Țuțuianu, că modul de împărțire a banilor proveniți din cotele defalcate din impozitul pe venit și din sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2020 au fost făcute discreționar. Drept urmare, consilierii PNL au venit cu propria lor variantă. A urmat apoi un schimb lung de replici și acuze, întrerupte doar de o pauza, după care iarăși acuze și replici. Într-un final, Horia Țuțuianu și-a retras proiectele de pe ordinea de zi.

În ședința extraordinară convocată de PNL, pentru luni, 13 iulie, aleșii liberali vor veni cu variantele lor de alocări bugetare.

Iată ordinea de zi:

Download (PDF, 231KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: