Connect with us

Administratie

Scandalos. Bugetarii din Cernavodă au petrecut în plină criză COVID-19 la serele SC Utilități Publice

Publicat

la

Distanțarea socială e un simplu moft pentru bugetarii de la Cernavodă. Ca dovadă, pe 11 aprilie 2020, un grup de cel puțin 15 persoane au petrecut împreună ziua de naștere a șefei serviciului de spații verzi de la SC Utilități Publice SRL. Pe sărbătorită o cheamă Leyla Mustafa. Ea este verișoara viceprimarului Șerif Cîrjali și, conform surselor noastre, protejata consilierului local PMP Marian Sava, cel care ar dicta de fapt mersul în această întreprindere publică a Orașului Cernavodă. Cum restaurantele sunt închise în această perioadă, petrecerea s-a ținut într-o seră a SC Utilități Publice SRL. Desigur, toată lumea știe că în această perioadă sunt interzise întâlnirile de socializare. Iar cele care nu pot fi evitate, cum ar fi de pildă înmormântările sau botezurile, sunt limitate prin ordonanță militară la 8 persoane. În situația despre care vorbim, legea a fost încălcată. Însă, cel mai probabil, nu s-ar fi aflat de acest lucru, dacă sărbătorita, ea însăși, nu ar fi postat mai multe fotografii de la eveniment pe contul ei de Facebook.

NOTĂ! Leyla Mustafa a șters postarea după ce a oferit punctul ei de vedere pentru “Ordinea.Ro”.

Revenind, vorbim aici de câteva poze de grup, în care un singur ”invitat” poartă mască de protecție, cumva de formă, proptită sub bărbie. Pe masa întinsă în mijlocul serei se observă mai multe sticle de suc, un borcan de muștar, câteva platouri pe care au fost sau încă mai sunt mici, numeroase farfurii de unică folosință cu resturi de muștar și un tort cu frișcă. Totul pare pregătit din timp, cu minuțiozitate. Privind pozele sub influența lui Marcel Proust, parcă simți și un miros de carne friptă pe grătar. În sfârșit, trebuie să mai remarcăm că sărbătorita a stat în capul mesei, iar alături de ea s-a aflat chiar directoarea gereală de la SC Utilități Publice SRL, Gabriela Ionel. Celelalte doamne nu par nici ele lucrătoare în sera de flori a orașului, ci mai degrabă persoane venite direct de la birouri, din alt colț al localității, special pentru a o sărbători pe verișoara viceprimarului și, totodată, protejata consilierului Sava.

Contactați telefonic de redactorii “Ordinea.Ro”, actorii acestei povești au negat cu tupeu evidențele.

“Nu știu dacă a fost o petrecere acolo, să treceți în articolul dvs. că acolo lucrează oameni și poate s-au adunat să manânce la prânz împreună. Nici nu știu dacă tortul e de la acea întâlnire, poate e luat de altundeva și pus în pozele postate pe Facebook. Și vă mai spun ceva, oamenii de acolo se strâng zilnic și mănâncă împreună. Ea (Leyla Mustafa n.r.) este șefa spațiilor verzi de la Cernavodă și tortul ăla poate i l-au făcut fetele cadou, obligate moral, să o felicite de ziua ei. Îmi e greu să cred că a fost o petrecere acolo. Dacă a primit un tort, nu mi se pare o crimă!”, a declarat Marian Sava.

La rândul său, șefa de la Spații Verzi a explicat pentru ziarul nostru că o altă interpretare a ceea ce a apărut în spațiul public, ar fost o interpretare răutăcioasă.

“Nu e petrecere ceea ce dvs. ați văzut în fotografii. A fost o masă, cu un tort și un suc între colegi. Au fost alături de mine, de ziua mea, oamenii cu care muncesc zilnic. Daca s-a nimerit în perioada asta (în perioada stării de urgență cauzată de pandemia de #coronavirus), nu văd ce este rău în asta. Orice altă interpretare o văd a fi răutăcioasă și atât”, a declarat Leyla Mustafa pentru “Ordinea.Ro”.

Contactat telefonic a fost și Șerif Cîrjali, viceprimarul orașului Cernavodă, însă acesta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Administratie

Scandal la Târgul de Crăciun din Parcul Arheologic. Mai multe persoane s-au încăierat cu forțele de ordine

Publicat

la data de

Scris de

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, amenajat în Parcul Arheologic. Un grup restrâns de bărbați și femei a provocat în urma cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanța. Oamenii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au încăierat cu forțele de ordine.

„Nu au ținut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenți în parc și nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ și forțau gardurile, constănțenii responsabili așteptau în ordine sa intre în parc. Forțele de ordine au intervenit în câteva momente și liniștea a fost restabilită. Din păcate, ceea ce se anunța o seară de poveste,  s-a terminat cu lacrimi în ochi pentru copiii martori la acest eveniment.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Chițac NU știe dacă tariful gigacaloriei este corect. Caragheorghe (USR): „Uneori rămânem siderați de discursul primarului“

Publicat

la data de

Scris de

Prețul gigacaloriei a sărit în aer, în această toamnă, în două reprize. În primă fază, în luna septembrie, tariful gigacaloriei a fost majorat de la 590 de lei la 1.034 de lei, iar luna trecută a fost majorat din nou la de la 1.034 de lei la 1.330 de lei. Primarul Chițac a motivat aceste creșteri spunând că e de vină ba pierderile pe rețea, ba din cauza majorărilor de tarife la energie. De ce a crescut prețul gigacaloriei? Nici măcar primarul Constanței, Vergil Chițac, nu are un răspuns exact. Liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, a declarat că l-a auzit personal pe primarul Chițac într-o intervenție la Digi 24 spunând că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“.

„Uneori rămânem siderați de discursul primarului Vergil Chițac, care dă dovadă nu doar de lipsă de consecvență în declarații, dar se pare că, mai nou, plagiază ideile altora atunci când îi convine, mai ales în intervenții televizate.

Consilierii locali USR Constanța au solicitat realizarea unui audit intern în cadrul RADET (actuala Termoficare Constanța), care să clarifice care este prețul real al gigacaloriei. Deși a obținut votul consilierilor, demersul s-a lovit de reacția de scepticism a primarului Chițac, care, practic, l-a catalogat ca fiind inutil. Chiar ne acuza de populism atunci când spuneam că nu vedem de ce trebuie sa suporte constănțenii o creștere a prețului gigacaloriei pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani.

Astăzi, 3 decembrie, în cadrul unei intervenții televizate la Digi 24, domnul primar a declarat că nu știe dacă tariful gigacaloriei este corect și că „este nevoie de un audit care să determine acest lucru“. Nu exclud și posibilitatea ca domnul primar să fi cântărit mai bine situația și acum să fie de acord cu noi, însă fair-play era să precizeze faptul că, atât ideea unui audit la RADET, cât și dispoziția de primar emisă înaintea începerii ședinței CL din 26 noiembrie este un demers al consilierilor USR Constanța.“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Sursa video: Digi 24

De altfel, primarul Chițac se milogește la Guvern pentru să îi dea bani cu care să subvenționeze gigacaloria în această iarnă.

În cadrul, ședinței Consiliului Local Constanța de la finele lunii trecute a avut loc o discuție între primarul Vergil Chițac și liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe pe tema fundamentării prețului gigacaloriei. Pe de o parte, Caragheorghe i-a cerut primarului efectuarea unui audit la societatea de termoficare a orașului privind prețul gigacaloriei, iar pe de altă parte, Chițac a spus că „garantează că auditul nu va scoate la lumină niciun fel de neregulă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(Galerie foto) Primăria Năvodari amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică

Publicat

la data de

Scris de

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că autoritatea locală amenajează un teren de sport cu suprafață sintetică, pe strada Macului.

„Așa cum am promis, pe strada Macului construim un teren de sport cu suprafață artificială, după ce în prealabil am finalizat amenajarea unui loc de joacă în aceeași locație. Copiii și tinerii din zonă au nevoie de spații propice și funcționale pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut! În imediata apropiere, vom construi o parcare și vom amenaja spații verzi!“, a spus primarul Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: