Connect with us

Administratie

Scandalos. Bugetarii din Cernavodă au petrecut în plină criză COVID-19 la serele SC Utilități Publice

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Distanțarea socială e un simplu moft pentru bugetarii de la Cernavodă. Ca dovadă, pe 11 aprilie 2020, un grup de cel puțin 15 persoane au petrecut împreună ziua de naștere a șefei serviciului de spații verzi de la SC Utilități Publice SRL. Pe sărbătorită o cheamă Leyla Mustafa. Ea este verișoara viceprimarului Șerif Cîrjali și, conform surselor noastre, protejata consilierului local PMP Marian Sava, cel care ar dicta de fapt mersul în această întreprindere publică a Orașului Cernavodă. Cum restaurantele sunt închise în această perioadă, petrecerea s-a ținut într-o seră a SC Utilități Publice SRL. Desigur, toată lumea știe că în această perioadă sunt interzise întâlnirile de socializare. Iar cele care nu pot fi evitate, cum ar fi de pildă înmormântările sau botezurile, sunt limitate prin ordonanță militară la 8 persoane. În situația despre care vorbim, legea a fost încălcată. Însă, cel mai probabil, nu s-ar fi aflat de acest lucru, dacă sărbătorita, ea însăși, nu ar fi postat mai multe fotografii de la eveniment pe contul ei de Facebook.

NOTĂ! Leyla Mustafa a șters postarea după ce a oferit punctul ei de vedere pentru “Ordinea.Ro”.

Revenind, vorbim aici de câteva poze de grup, în care un singur ”invitat” poartă mască de protecție, cumva de formă, proptită sub bărbie. Pe masa întinsă în mijlocul serei se observă mai multe sticle de suc, un borcan de muștar, câteva platouri pe care au fost sau încă mai sunt mici, numeroase farfurii de unică folosință cu resturi de muștar și un tort cu frișcă. Totul pare pregătit din timp, cu minuțiozitate. Privind pozele sub influența lui Marcel Proust, parcă simți și un miros de carne friptă pe grătar. În sfârșit, trebuie să mai remarcăm că sărbătorita a stat în capul mesei, iar alături de ea s-a aflat chiar directoarea gereală de la SC Utilități Publice SRL, Gabriela Ionel. Celelalte doamne nu par nici ele lucrătoare în sera de flori a orașului, ci mai degrabă persoane venite direct de la birouri, din alt colț al localității, special pentru a o sărbători pe verișoara viceprimarului și, totodată, protejata consilierului Sava.

Contactați telefonic de redactorii “Ordinea.Ro”, actorii acestei povești au negat cu tupeu evidențele.

“Nu știu dacă a fost o petrecere acolo, să treceți în articolul dvs. că acolo lucrează oameni și poate s-au adunat să manânce la prânz împreună. Nici nu știu dacă tortul e de la acea întâlnire, poate e luat de altundeva și pus în pozele postate pe Facebook. Și vă mai spun ceva, oamenii de acolo se strâng zilnic și mănâncă împreună. Ea (Leyla Mustafa n.r.) este șefa spațiilor verzi de la Cernavodă și tortul ăla poate i l-au făcut fetele cadou, obligate moral, să o felicite de ziua ei. Îmi e greu să cred că a fost o petrecere acolo. Dacă a primit un tort, nu mi se pare o crimă!”, a declarat Marian Sava.

La rândul său, șefa de la Spații Verzi a explicat pentru ziarul nostru că o altă interpretare a ceea ce a apărut în spațiul public, ar fost o interpretare răutăcioasă.

“Nu e petrecere ceea ce dvs. ați văzut în fotografii. A fost o masă, cu un tort și un suc între colegi. Au fost alături de mine, de ziua mea, oamenii cu care muncesc zilnic. Daca s-a nimerit în perioada asta (în perioada stării de urgență cauzată de pandemia de #coronavirus), nu văd ce este rău în asta. Orice altă interpretare o văd a fi răutăcioasă și atât”, a declarat Leyla Mustafa pentru “Ordinea.Ro”.

Contactat telefonic a fost și Șerif Cîrjali, viceprimarul orașului Cernavodă, însă acesta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Administratie

Investiții de milioane de euro în comuna Castelu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administrația publică din Castelu are în derulare mai multe investiții în cele două localități ale comunei, Castelu și Nisipari, care se ridică la câteva milioane de euro. Printre proiectele cum fonduri europene care se află în derulare se numără modernizarea și dotarea Căminului Cultural din localitatea Nisipari, modernizare drumuri de interes local în comuna Castelu, modernizare strada Gării și strada Bisericii din localitatea Castelu și amenajarea unui spațiu public de recreere pentru populația rurală în satul Nisipari.

O atenție deosebită în ultimii patru ani a fost acordată educației, care a reprezentat o prioritatea zero pentru administrația locală din comuna Castelu. De aceea, autoritățile locale au investit sume importante de bani în crearea de condiții moderne de studiu pentru copiii din cele două localități ale comunei, Castelu și Nisipari. În această idee, a fost modernizată și dotată grădinița din localitatea Castelu. Acest proiect are valoarea totală de 2,7 milioane de lei. Vorbim de fonduri atrase de administrația locală de la Guvernul României. Grădinița a funcționat într-un imobil vechi, însă grație acestui proiect copiii din Castelu au o grădiniță nouă cu patru săli de grupă, o sală multifuncțională, cancelarie, încăpere pentru programul cornul și laptele, cabinet pentru asistentul medical și spații de depozitare și de odihnă. Viceprimarul comunei, Antoneta Prodan, spune că noua grădiniță oferă condiții la standarde europene. În paralel cu amenajarea noii grădinițe din Castelu, în Nisipari, Primăria construiește și o grădiniță cu patru săli în satul Nisipari. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Operațional Regional. Execuția lucrării va costa 1.314.651,89 de lei.

O altă investiție majoră a Primăriei Castelu vizează modernizarea a 17 străzi din cele două localități ale comunei, cu o lungime totală de 8,334 km. Modernizarea celor 17 străzi din comună constă în asfaltarea în două straturi pe zonele pietruite și din pământ și turnarea unui strat de asfalt de uzură pe zonele cu asfalt existent, care prezintă numeroase degradări, fisuri longitudinale și transversale. Pentru apele pluviale s-au propus șanțuri/rigole din beton și pământ, astfel încât apele pluviale și micile ravene existente să nu afecteze structura drumului proiectat. Proiectul de modernizare a drumurilor din comuna Castelu este finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.121.703 de euro, din care 895.674 de euro reprezintă finanţare publică prin PNDR şi 226.029 Euro reprezintă cofinanţarea beneficiarului, adică a Primăriei Castelu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Acces rutier îmbunătățit în zona Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța acționează constant pentru crearea unor condiții mai bune în unitățile de învățământ din oraș. În acest sens, echipele SC Confort Urban SRL au intervenit cu utilaje pentru turnarea asfaltului pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, pentru a facilita accesul către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”.

Strada de pământ a beneficiat de o infrastructură rutieră modernă, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții în trama stradală pe care Primăria Municipiului Constanța îl implementează în cartierele orașului.

Facem din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Stațiile de autobuz din Constanța, dotate cu sistem de supraveghere și soft pentru detectarea agresiunilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru creșterea nivelului de siguranță în orașul nostru, Primăria Municipiului Constanța, prin CT BUS, continuă implementarea proiectului stațiilor SMART CT BUS. Stațiile inteligente de la Poarta 1 și Parcul Arheologic sunt monitorizate, de astăzi, cu un sistem performant format din câte 5 camere de supraveghere dotate cu un soft capabil să detecteze orice incidente ce au loc în raza lor de acțiune (persoană căzută pe stradă, altercații, accidente, acte de vandalism etc.) Mai mult, imediat după detectarea incidentului, softul, care va fi conectat la o interfață controlată de autorități, alertează oamenii legii, care pot veni în sprijinul cetățenilor în cel mai scurt timp.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța:

„Stațiile cu facilități de tip SMART CITY sunt prototip și au fost puse gratuit la dispoziția municipalității de către compania producătoare. Este un proiect pe care îl vom îmbunătăți continuu și ne propunem să îl extindem și în alte zone din oraș”.

Bogdan Niță – directorul CT BUS:

„Este vorba de un proiect aflat în faza de testare. Vorbim despre mai multă siguranță în stațiile de autobuz. Acest soft va fi conectat la dispeceratul CT BUS și la dispeceratul Poliției Locale, așa că vom putea să reacționăm în cazul unei agresiuni. Alături de identificarea agresiunilor în stațiile de autobuz, mai avem un element foarte important – numărarea pasagerilor care se află în stație. Acest lucru, coroborat cu numărarea pasagerilor din autobuzele noi, poate să ajungă la o concluzie referitoare la gradul de încărcare a liniei de autobuz”.
Sistemul performant din stațiile inteligente CT BUS poate detecta pericolul la orice oră din zi și din noapte.

Marius Miroslav – reprezentantul firmei producătoare:

„Sistemul emite alerte în cazul unei agresiuni, în cazul în care o mașină staționează prea mult în stație și autobuzul nu poate opri, poate emite alerte atunci când oamenii stau înghesuiți. Detectează practic orice pericol și, pe lângă asta, aceste stații inteligente sunt dotate și cu un buton de panică ce transmite foarte repede în dispecerat informația”.
Cele două stații inteligente sunt echipate cu ecrane de mari dimensiuni, prin care călătorii află în timp real informații de interes public, traseele mijloacelor de transport în comun, timpul de sosire dar și evenimente importante din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: