Connect with us

Administratie

Scandalos. Bugetarii din Cernavodă au petrecut în plină criză COVID-19 la serele SC Utilități Publice

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Distanțarea socială e un simplu moft pentru bugetarii de la Cernavodă. Ca dovadă, pe 11 aprilie 2020, un grup de cel puțin 15 persoane au petrecut împreună ziua de naștere a șefei serviciului de spații verzi de la SC Utilități Publice SRL. Pe sărbătorită o cheamă Leyla Mustafa. Ea este verișoara viceprimarului Șerif Cîrjali și, conform surselor noastre, protejata consilierului local PMP Marian Sava, cel care ar dicta de fapt mersul în această întreprindere publică a Orașului Cernavodă. Cum restaurantele sunt închise în această perioadă, petrecerea s-a ținut într-o seră a SC Utilități Publice SRL. Desigur, toată lumea știe că în această perioadă sunt interzise întâlnirile de socializare. Iar cele care nu pot fi evitate, cum ar fi de pildă înmormântările sau botezurile, sunt limitate prin ordonanță militară la 8 persoane. În situația despre care vorbim, legea a fost încălcată. Însă, cel mai probabil, nu s-ar fi aflat de acest lucru, dacă sărbătorita, ea însăși, nu ar fi postat mai multe fotografii de la eveniment pe contul ei de Facebook.

NOTĂ! Leyla Mustafa a șters postarea după ce a oferit punctul ei de vedere pentru “Ordinea.Ro”.

Revenind, vorbim aici de câteva poze de grup, în care un singur ”invitat” poartă mască de protecție, cumva de formă, proptită sub bărbie. Pe masa întinsă în mijlocul serei se observă mai multe sticle de suc, un borcan de muștar, câteva platouri pe care au fost sau încă mai sunt mici, numeroase farfurii de unică folosință cu resturi de muștar și un tort cu frișcă. Totul pare pregătit din timp, cu minuțiozitate. Privind pozele sub influența lui Marcel Proust, parcă simți și un miros de carne friptă pe grătar. În sfârșit, trebuie să mai remarcăm că sărbătorita a stat în capul mesei, iar alături de ea s-a aflat chiar directoarea gereală de la SC Utilități Publice SRL, Gabriela Ionel. Celelalte doamne nu par nici ele lucrătoare în sera de flori a orașului, ci mai degrabă persoane venite direct de la birouri, din alt colț al localității, special pentru a o sărbători pe verișoara viceprimarului și, totodată, protejata consilierului Sava.

Contactați telefonic de redactorii “Ordinea.Ro”, actorii acestei povești au negat cu tupeu evidențele.

“Nu știu dacă a fost o petrecere acolo, să treceți în articolul dvs. că acolo lucrează oameni și poate s-au adunat să manânce la prânz împreună. Nici nu știu dacă tortul e de la acea întâlnire, poate e luat de altundeva și pus în pozele postate pe Facebook. Și vă mai spun ceva, oamenii de acolo se strâng zilnic și mănâncă împreună. Ea (Leyla Mustafa n.r.) este șefa spațiilor verzi de la Cernavodă și tortul ăla poate i l-au făcut fetele cadou, obligate moral, să o felicite de ziua ei. Îmi e greu să cred că a fost o petrecere acolo. Dacă a primit un tort, nu mi se pare o crimă!”, a declarat Marian Sava.

La rândul său, șefa de la Spații Verzi a explicat pentru ziarul nostru că o altă interpretare a ceea ce a apărut în spațiul public, ar fost o interpretare răutăcioasă.

“Nu e petrecere ceea ce dvs. ați văzut în fotografii. A fost o masă, cu un tort și un suc între colegi. Au fost alături de mine, de ziua mea, oamenii cu care muncesc zilnic. Daca s-a nimerit în perioada asta (în perioada stării de urgență cauzată de pandemia de #coronavirus), nu văd ce este rău în asta. Orice altă interpretare o văd a fi răutăcioasă și atât”, a declarat Leyla Mustafa pentru “Ordinea.Ro”.

Contactat telefonic a fost și Șerif Cîrjali, viceprimarul orașului Cernavodă, însă acesta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Administratie

Scandal între Primăria Constanța și Asociația pentru Pescuit „Albatrosul”. Vezi care e motivul!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, în timpul desfășurării campaniei de curățenie inițiate de Primăria Municipiului Constanța, lucrătorii Direcției Gestionare Servicii Publice și reprezentanții operatorului de salubritate au identificat în Portul Tomis cantități însemnate de deșeuri. Terenul aparține municipalității, acesta s-a întors în patrimoniul orașului Constanța, conform Deciziei Înaltei Curți de Justiție și Casație nr. 32/2019. Primăria afirmă că o parte din acest teren este ocupată abuziv fără a deține niciun contract de Asociația pentru Pescuit, Agrement și Scufundări Autonome în Marea Neagră „Albatrosul”, motiv pentru care Direcția Generală Poliția Locală i-a notificat să facă demersurile pentru a intra în legalitate. Situația s-a perpetuat de-a lungul anilor din cauza faptului că terenul a fost în proprietate privată, iar municipalitatea nu a putut întreprinde demersurile necesare pentru a elibera și igieniza terenul. Zona a fost ecologizată de reprezentanții municipalității.

„Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală au adus la cunoștință asociației faptul că un teren aparținând domeniului public al UAT Constanța poate fi ocupat, conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, motiv pentru care reprezentanții asociației au fost rugați fie să elibereze terenul, fie să se îndrepte către direcția de resort din cadrul Primăriei pentru a intra în legalitate. Amplasarea pe domeniul public a oricăror obiecte se realizează în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare, închiriere sau concesiune.“, spune Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Primăria impune un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștinta publică, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța. Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 24.11.2020, pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare:

– la sediul Primăriei municipiului Constanţa situat în bd. Tomis, nr. 51, birou 122;

– pe site-ul instituţiei www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „De interes public – Transparenţă Decizională pe Legea 52/2003 – Informare și consultare publică”.

„Până la data de 14.12.2020 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile se vor transmite în scris prin poştă la sediul Primăriei Municipiului Constanţa din Bd. Tomis nr. 51, cam. 122, sau prin e-mail la adresa agenti.economici@primaria-constanta.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/488136, persoană de contact inspector Mihaela Iordache. Materialele transmise vor purta menţiunea Recomandare la Proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Constanța.“, informează Primăria.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța anunță primele rezultate ale campaniei de curățenie: 104 tone de deșeuri colectate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că s-a încheiat curățenia și în cea de-a doua zonă de intervenție. Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare Polaris M Holding, ale firmelor care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat au acționat în cartierele Tomis III, Tomis Nord, Badea Cârțan, Anadalchioi. După trei zile de curățenie, rezultatele sunt:

  • 104 tone de deșeuri colectate
  • Peste 1 tonă de detergent biodegradabil concentrat folosit
  • 210 metri cubi de apă folosiți pentru spălarea străzilor și a trotuarelor
  • 56 de terenuri private verificate
  • 187 de agenți economici verificați
  • 14 șantiere verificate
  • Au fost aplicate 29 de sancțiuni în valoare de 9.300 de lei
  • Au fost emise 60 de somații pentru autovehiculele abandonate

„De astăzi, acțiunea de ecologizare și igienizare s-a mutat în altă zonă de intervenție- Tomis II, Faleză Nord, Delfinariu, Stadion, astfel încât nicio stradă nicio stradă nu va fi omisă. Meritam un oraș curat, verde, sănătos, dar numai printr-un efort comun îl putem avea. Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!“, notează Primăria într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: