Connect with us

Administratie

Scandalos. Bugetarii din Cernavodă au petrecut în plină criză COVID-19 la serele SC Utilități Publice

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Distanțarea socială e un simplu moft pentru bugetarii de la Cernavodă. Ca dovadă, pe 11 aprilie 2020, un grup de cel puțin 15 persoane au petrecut împreună ziua de naștere a șefei serviciului de spații verzi de la SC Utilități Publice SRL. Pe sărbătorită o cheamă Leyla Mustafa. Ea este verișoara viceprimarului Șerif Cîrjali și, conform surselor noastre, protejata consilierului local PMP Marian Sava, cel care ar dicta de fapt mersul în această întreprindere publică a Orașului Cernavodă. Cum restaurantele sunt închise în această perioadă, petrecerea s-a ținut într-o seră a SC Utilități Publice SRL. Desigur, toată lumea știe că în această perioadă sunt interzise întâlnirile de socializare. Iar cele care nu pot fi evitate, cum ar fi de pildă înmormântările sau botezurile, sunt limitate prin ordonanță militară la 8 persoane. În situația despre care vorbim, legea a fost încălcată. Însă, cel mai probabil, nu s-ar fi aflat de acest lucru, dacă sărbătorita, ea însăși, nu ar fi postat mai multe fotografii de la eveniment pe contul ei de Facebook.

NOTĂ! Leyla Mustafa a șters postarea după ce a oferit punctul ei de vedere pentru “Ordinea.Ro”.

Revenind, vorbim aici de câteva poze de grup, în care un singur ”invitat” poartă mască de protecție, cumva de formă, proptită sub bărbie. Pe masa întinsă în mijlocul serei se observă mai multe sticle de suc, un borcan de muștar, câteva platouri pe care au fost sau încă mai sunt mici, numeroase farfurii de unică folosință cu resturi de muștar și un tort cu frișcă. Totul pare pregătit din timp, cu minuțiozitate. Privind pozele sub influența lui Marcel Proust, parcă simți și un miros de carne friptă pe grătar. În sfârșit, trebuie să mai remarcăm că sărbătorita a stat în capul mesei, iar alături de ea s-a aflat chiar directoarea gereală de la SC Utilități Publice SRL, Gabriela Ionel. Celelalte doamne nu par nici ele lucrătoare în sera de flori a orașului, ci mai degrabă persoane venite direct de la birouri, din alt colț al localității, special pentru a o sărbători pe verișoara viceprimarului și, totodată, protejata consilierului Sava.

Contactați telefonic de redactorii “Ordinea.Ro”, actorii acestei povești au negat cu tupeu evidențele.

“Nu știu dacă a fost o petrecere acolo, să treceți în articolul dvs. că acolo lucrează oameni și poate s-au adunat să manânce la prânz împreună. Nici nu știu dacă tortul e de la acea întâlnire, poate e luat de altundeva și pus în pozele postate pe Facebook. Și vă mai spun ceva, oamenii de acolo se strâng zilnic și mănâncă împreună. Ea (Leyla Mustafa n.r.) este șefa spațiilor verzi de la Cernavodă și tortul ăla poate i l-au făcut fetele cadou, obligate moral, să o felicite de ziua ei. Îmi e greu să cred că a fost o petrecere acolo. Dacă a primit un tort, nu mi se pare o crimă!”, a declarat Marian Sava.

La rândul său, șefa de la Spații Verzi a explicat pentru ziarul nostru că o altă interpretare a ceea ce a apărut în spațiul public, ar fost o interpretare răutăcioasă.

“Nu e petrecere ceea ce dvs. ați văzut în fotografii. A fost o masă, cu un tort și un suc între colegi. Au fost alături de mine, de ziua mea, oamenii cu care muncesc zilnic. Daca s-a nimerit în perioada asta (în perioada stării de urgență cauzată de pandemia de #coronavirus), nu văd ce este rău în asta. Orice altă interpretare o văd a fi răutăcioasă și atât”, a declarat Leyla Mustafa pentru “Ordinea.Ro”.

Contactat telefonic a fost și Șerif Cîrjali, viceprimarul orașului Cernavodă, însă acesta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Administratie

Mai multe străzi din comuna Tuzla, ÎNCHISE pentru lucrări – lista completă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, informează locuitorii că mai multe străzi din localitate vor fi închise pentru efectuarea mai multor lucrări.

“Stimaţi cetăţeni, vă informăm cu privire la faptul că, începând cu data de 12.04.2021 următoarele străzi din comuna Tuzla vor fi închise, , în vederea aducerii acestora la forma iniţială”, a scris primarul Taner pe contul său de Facebook.

Iată lista completă a străzilor:
În data de 12.04.2021
Str. Pieţei,
Str. Dorului/Str. Farului,
Str. Merişor,
Str. Zorilor
În data de 13.04. – 15.04.2021
Str. Lalelelor
În data de 16.04. – 17.04.2021
Str. Fermei
Str. Mecanizării
În data de 19.04. – 20.04.2021
Str. Teilor
Str. Salcâmilor
În data de 21.04.2021
Str. N.Titulescu
Str.N. Labiş
În data de 22.04. – 23.04.2021
Str. Meduzei
În data de 24.04. – 26.04.2021
Str. Meduzei (canal)
În data de 27.04.2021
Str. Castelului
Str. Zefirului
În data de 28.04.2021
Str.Etrnităţii
În data de 29.04. – 30.04.2021
Str. Morii
În data de 04.05.2021
Str. Cerealelor
Str.Recoltei
Str Teilor ½
În data de 05.05.2021
Str. Câmpului

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. O societate, sancționată cu 20.000 de lei pentru deșeurile aruncate pe spațiul public

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că încă o societate a fost amendată pentru că aruncă deșeurile în locuri neamenajate. Sursa citată notează că, după ce acum două săptămâni o societate comercială de pe strada Bărăganului a fost amendată pentru că a depozitat pe trotuar deșeurile care ar fi trebuit să fie ridicate a doua zi de operatorul de salubritate, o situație similară s-a petrecut zilele trecute în Satul de Vacanță. Un agent economic a vrut să scape mai repede de deșeurile adunate și a considerat că domeniul public poate fi un spațiu tocmai bun de depozitare. Așa se face că în zona s-a transformat într-o groapă de gunoi ad-hoc. Astfel, pentru abandonarea gunoaielor pe domeniu public, operatorul economic a fost sancționat cu amendă de 20.000 lei, conform Legii 211/2011 și a fost dispusă măsura salubrizării având în vedere că deșeurile nu erau organizate în recipiente specifice. În plus, Primăria Constanța a sesizat Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța dă peste 160.000 de lei pe… plante decorative. Oamenii lui Chițac, interesați de… portulaca grandiflora

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța intenționează să cumpere plante decorative în valoare de 160.584 de lei. Plantele vor fi amplasate pe faleza Cazinoului din Constanța.

„Durata contractului este de 8 luni, iar modalitatea de contractare a produselor se va realiza pe bază de contract, conform caiet de sarcini anexat…Oferta va fi întocmită în conformitate cu cerințele caietului de sarcini atașat, astfel încât specificațiile tehnice din oferta depusă să permită identificarea cu ușurință a corespondenței cu toate cerințele și specificațiile din caietul de sarcini atașat…Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului  – prețul cel mai scăzut.“, se arată în anunțul publicat de Primărie.

„Plantele cu port orizontal sau târâtor au o creștere pe orizontală, pentru a acoperi si suprafețele greu de gazonat. Plantele decorative au o valoare estetică deosebită în combinații peisagere care creează un aspect deosebit pentru această zonă de impact turistic şi de asemenea contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului din mediu ambiental. Lucrările de pregătire a terenului precum și plantatul nu fac obiectul prezentului caiet de sarcini. Lucrările de întreţinere după plantare nu fac obiectul prezentului contract. Toate produsele vor fi livrate cu balot de pământ la rădăcină. La livrare toate plantele vor fi etichetate în vederea indentificării rapide la recepţia produselor. Pentru a preveni degradarea materialului imediat după plantarea în teren, toate produsele vor fi obligatoriu aclimatizate 15 zile înainte de livrare, la furnizor.“, se arată în caietul de sarcini.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: