Connect with us

Administratie

Scandalos. Bugetarii din Cernavodă au petrecut în plină criză COVID-19 la serele SC Utilități Publice

Publicat

la

Distanțarea socială e un simplu moft pentru bugetarii de la Cernavodă. Ca dovadă, pe 11 aprilie 2020, un grup de cel puțin 15 persoane au petrecut împreună ziua de naștere a șefei serviciului de spații verzi de la SC Utilități Publice SRL. Pe sărbătorită o cheamă Leyla Mustafa. Ea este verișoara viceprimarului Șerif Cîrjali și, conform surselor noastre, protejata consilierului local PMP Marian Sava, cel care ar dicta de fapt mersul în această întreprindere publică a Orașului Cernavodă. Cum restaurantele sunt închise în această perioadă, petrecerea s-a ținut într-o seră a SC Utilități Publice SRL. Desigur, toată lumea știe că în această perioadă sunt interzise întâlnirile de socializare. Iar cele care nu pot fi evitate, cum ar fi de pildă înmormântările sau botezurile, sunt limitate prin ordonanță militară la 8 persoane. În situația despre care vorbim, legea a fost încălcată. Însă, cel mai probabil, nu s-ar fi aflat de acest lucru, dacă sărbătorita, ea însăși, nu ar fi postat mai multe fotografii de la eveniment pe contul ei de Facebook.

NOTĂ! Leyla Mustafa a șters postarea după ce a oferit punctul ei de vedere pentru “Ordinea.Ro”.

Revenind, vorbim aici de câteva poze de grup, în care un singur ”invitat” poartă mască de protecție, cumva de formă, proptită sub bărbie. Pe masa întinsă în mijlocul serei se observă mai multe sticle de suc, un borcan de muștar, câteva platouri pe care au fost sau încă mai sunt mici, numeroase farfurii de unică folosință cu resturi de muștar și un tort cu frișcă. Totul pare pregătit din timp, cu minuțiozitate. Privind pozele sub influența lui Marcel Proust, parcă simți și un miros de carne friptă pe grătar. În sfârșit, trebuie să mai remarcăm că sărbătorita a stat în capul mesei, iar alături de ea s-a aflat chiar directoarea gereală de la SC Utilități Publice SRL, Gabriela Ionel. Celelalte doamne nu par nici ele lucrătoare în sera de flori a orașului, ci mai degrabă persoane venite direct de la birouri, din alt colț al localității, special pentru a o sărbători pe verișoara viceprimarului și, totodată, protejata consilierului Sava.

Contactați telefonic de redactorii “Ordinea.Ro”, actorii acestei povești au negat cu tupeu evidențele.

“Nu știu dacă a fost o petrecere acolo, să treceți în articolul dvs. că acolo lucrează oameni și poate s-au adunat să manânce la prânz împreună. Nici nu știu dacă tortul e de la acea întâlnire, poate e luat de altundeva și pus în pozele postate pe Facebook. Și vă mai spun ceva, oamenii de acolo se strâng zilnic și mănâncă împreună. Ea (Leyla Mustafa n.r.) este șefa spațiilor verzi de la Cernavodă și tortul ăla poate i l-au făcut fetele cadou, obligate moral, să o felicite de ziua ei. Îmi e greu să cred că a fost o petrecere acolo. Dacă a primit un tort, nu mi se pare o crimă!”, a declarat Marian Sava.

La rândul său, șefa de la Spații Verzi a explicat pentru ziarul nostru că o altă interpretare a ceea ce a apărut în spațiul public, ar fost o interpretare răutăcioasă.

“Nu e petrecere ceea ce dvs. ați văzut în fotografii. A fost o masă, cu un tort și un suc între colegi. Au fost alături de mine, de ziua mea, oamenii cu care muncesc zilnic. Daca s-a nimerit în perioada asta (în perioada stării de urgență cauzată de pandemia de #coronavirus), nu văd ce este rău în asta. Orice altă interpretare o văd a fi răutăcioasă și atât”, a declarat Leyla Mustafa pentru “Ordinea.Ro”.

Contactat telefonic a fost și Șerif Cîrjali, viceprimarul orașului Cernavodă, însă acesta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Administratie

Constănțenii au scăpat de Horia Constantinescu. Dar nu de tot. Se întoarce la OPC

Publicat

la data de

Scris de

Horia Constantinescu a declarat, citat de ZIUA de Constanța (vezi link aici), că i-a înaintat primarului Constanței, Vergil Chițac, solicitarea de încetare a detașării la Primărie. Încetarea activității ar trebui să intre în vigoare cu 1 octombrie 2021. Totodată, Horia Constantinescu i-a cerut președintelui ANPC, Claudiu Dolot, revenirea în postura de șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Regimul Chițac DUBLEZĂ gigacaloria

Publicat

la data de

Scris de

Prețul gigacaloriei va sări în aer. Consilierii locali din Constanța vor vota mâine un proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021. Practic, Chițac propune creșterea prețului gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „pretul creste influențat de costul materiei prime și al pierderilor.“

Iată explicațiile:

Pentru populație prețul crește de la 250 la 325 de lei, diferența fiind subvenționată. Noile tarife vor fi supuse aprobării mâine în ședința Consiliului Local.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul Local Constanța, convocat în ședință extraordinară. Termia, principalul subiect

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul Local al municipiului Constanța a fost convocat în  ședință extraordinară, cu convocare de îndată, vineri, 17 septembrie 2021, de la ora 14.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Iată ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 1

  1. Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 1

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 7.5 din Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța nr. 116750/2021 aprobat prin HCL nr. 49/2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Societății Termoficare Constanța SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

  1. Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.12.2021 în municipiul Constanța.

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: