Connect with us

Politica

Palaz de la PMP Constanța îi scrie ministrului Transporturilor: “Nu fiți părtaș la practici care acoperă infracțiuni”

Publicat

la

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, cu sediul în Constanța, bdul. Mamaia nr. 213, supun atenției Dvs următoarea situație legată de modul de“comunicare” și felul în care A.N.R. (Autoritatea Navală Română) ascunde, invocând diverse motive puerile, informații publice care ar putea face lumină într-o speță în care a fost înstrăinat un bun aflat în proprietatea publică a statului conf. H.G. nr. 827/28.03.2001, fiind complici practic la acest lucru.

         În fapt, prin adresa nr. 96947/26.09.2018, P.M.P. Constanța a solicitat A.N.R. date referitoare la înstrăinarea unei construcții nefinalizate (C1 corp cazare), în suprafață de 764,79 mp, către S.C. J.J. Marine S.R.L..

         Această înstrăinare s-a realizat prin contractul nr. 2188/08/03/2005, contract pe care A.N.R. refuză să îl facă public!!

         Cum este posibil ca un bun care face parte din Patrimoniul Statului Român să fie înstrăinat în mod netransparent? Care este motivul pentru care acest contract nu poate fi făcut public?

         Refuzul A.N.R. de a ne răspunde în mod punctual la adresa menționată ne întărește convingerea că acest imobil a fost înstrăinat în mod nelegal, iar răspunsul ambiguu și total netransparent nu face altceva decât să oprească demersurile subsemnatului de a face lumină în acest caz.

         Domnule Ministru, nu fiți părtaș la astfel de practici care acoperă infracțiuni ce constau în înstrăinarea bunurilor din Patrimoniul Statului Român!

         Cum să aibă tupeul Directorul Alexandru Mezei să precizeze, în răspunsul dat, că un contract ce are ca obiect un bun al statului nu poate fi făcut public și solicitarea noastră nu se incadrează în prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public?

         De ce atâta “SECRETOMANIE” în vânzarea acestui bun? Este cumva contractul “clasificat” coform unei dispoziții a serviciilor de informații române sau străine?

         De ce se refuză să se răspundă la întrebarea legată de persoanele care sunt semnatarele documentelor solicitate?

         P.M.P. nu a solicitat decât numele acestora! Nicidecum date cu caracter personal ale angajaților A.N.R.!

         Având în vedere cele menționate și în speranța că nu puneți “batista pe țambal” așa cum a făcut directorul A.N.R., Alexandru Mezei, vă rog, domnule ministru, să ne sprijiniși în aflarea răspunsurilor la următoarele întrebări:

1. Situația juridică a construcției înstrăinate la data efectuării vânzării acesteia către S.C. J.J.  Marine S.R.L.(dacă făcea parte din domeniul public sau privat al statului și care este actul normativ care reglementează acest aspect).

2. Care este documentul sau actul normativ care a dat posibiliatatea ca A.N.R. să înstraineze o construcție aflată în patrimoniul său (chiar și nefinalizată).

3. Care este modalitatea în care a fost înstrainată construcția ce face obiectul contractului autentificat sub nr. 2188 din 08.03.2005; licitație publică, vînzare prin negociere directă sau orice formă de înstrăinare a acesteia.

4. Dacă pentru aceasta construcție a fost întocmit proces verbal de recepție parțială și dacă a fost inventariată în patrimoniul statului, a unui minister sau în patrimoniul instituției dumneavoastră.

5Care sunt persoanele care aveau atribuții, conform fișei postului, să urmarească și să propună recepția parțială și inventarierea clădirii care a fost înstrainată către S.C. J.J. Marine S.R.L..

6Care sunt persoanele care au aprobat sau semnat documetele de înstrăinare ale construcției menționate mai sus .

7. Dacă societatea J.J. Marine S.R.L. avea sau are legături comerciale sau relaționale cu A.N.R.

8. Având în vedere prevederile contractului nr. 6881 din 16.01.2002 încheiat cu Primăria Constanța pentru concesionarea terenului în vederea realizării construcției amintitie mai sus, vă rugăm să ne menționați dacă ați făcut uzanță de prevederile capitolului 7, art. 17 al. 17.1 ale acestuia și ați notificat Primăria Constanța despre faptul că A.N.R este în imposibilitatea să finalizeze investiția drept pentru care să propuneți ca această cladire să fie răscumparată de către Primărie în vederea realizarii unui obiectiv de interes public pentru municipalitate

         Totodată vă rugăm să dispuneți urgent un control la A.N.R. Constanța, în vederea verificării modului de înstrăinare a imobilului situat în strada Pescarilor, cartier Faleză Nord (conf. PUD – S+P+5E) și în cazul constatării unor fapte infracționale în care să se contureze suspiciunii rezonabile legate de fapte de corupție sau abuz în serviciu, să sesizați autoritățile statului.

         Sunt sigur ca dumneavoastră, domnule ministru, nu veți fi părtaș la astfel de fapte si veți face o anchetă internă corectă și transparentă.

Alăturat anexez:

         1. Adresa către A.N.R. nr. 96941/26.09.2018

         2. Adresa către Primăria Constanța nr. 162061/26.09.2018

         3. Comunicat de presă al P.M.P. Constanța din data de 26.09.2018

         4. Răspuns A.N.R. nr. 96941/04.10.2018

         P.S.  Fac precizarea, în final, că imobilul ce face obiectul prezentei solicitări  a avut, de-a lungul timpului, mai multi proprietari, inclusiv pe Albu Ilie, socrul procurorului general  al Curții de Apel Constanța, Gigi Ștefan Valentin, iar la această dată este al unei firme de care domnul procuror nu este străin.  

         Sper ca această ultimă informație să nu vă sperie și să vă facă să nu-mi răspundeți la solicitare sau să vă dați demisia de frica celor implicați! (comunicat de presă PMP Constanța)

Clarificări de la ANR

Facem precizarea că liderul PMP Constanța a solicitat punct de vedere și de la Autoritatea Navală Română. Astfel, printr-un comunicat remis redacției, Palaz solicita conducerii să facă lumină și să clarifice statutul juridic al unei clădiri înstrăinate de către ANR către un privat (J.J. Marine), conform contractului autentificat sub nr. 2188/08.03.2005, fără a menționa dacă această clădire se află în domeniul public sau privat al statului.

Detalii, în articolul Ordinea.ro:

Claudiu Palaz cere explicații publice conducerii ANR

 

 

Comments

comments

Politica

(VIDEO) Negoi acuză: Șefii DSP-urilor vor primi sporuri salariale, nu și personalul care a interacționat cu pacienții COVID

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi a declarat că a votat cu abținere, alături de colegii săi din grupul senatorial USR, la Legea nr 228 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate pentru că acordă sporuri salariale pentru personalul de conducere al DSP-urilor. Într-o intervenție de la tribuna Senatului, Remus Negoi a criticat că parlamentarii Puterii (PSD și PNL) au prevăzut acordarea de sporuri salariale de 30% pentru personalul de conducere din Direcțiile de Sănătate Publică, dar personalul din linia întâi, cei care au contact direct cu pacienții COVID, au fost omiși.

„Actul normativ prevede sporuri pentru cei din conducerea Direcţiilor de Sănătate Pulică, în timp ce personalul din linia întâi din secţiile COVID a fost uitat. Este vorba despre cei care au interacţionat direct cu pacienţii. Ei ar trebui să primească sporurile de risc epidemiologic şi nu şefii instituţiilor.“, a spus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Raport Garda de Coastă Constanța: 178 de cetățeni din Ucraina au cerut azil în România

Publicat

la data de

Scris de

Într-un raport de activitate pentru primul trimestru al anului 2022, conducerea Gărzii de Coastă Constanța transmite public, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, faptul că 178 de cetățeni din Ucraina au cerut azil în România, din totalul celor 211 cereri formulate.

“În primele 3 luni ale anului 2022, la nivelul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, au fost depuse 211 solicitări de azil, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când nu au fost înregistrate cazuri. Cererile de azil au fost formulate la PTF Isaccea (209) și câte una la GN Constanța și SPF Pardina. Cei mai mulți solicitanți de azil au fost originari din Ucraina (178, reprezentând 84,4% din total), urmați de cetățenii afgani (12 – 5,7%) și sirieni (7 – 3,3%)”, transmite Instituția Prefectului județului Constanța printr-un comunicat remis, vineri, redacției.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Reuniune a Comisiei parlamentare UNESCO. Senatorul Negoi: „Contextul Covid-19 ne-a făcut să regândim strategii și politici“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a participat, în calitate vicepreședinte al Comisiei parlamentare UNESCO, alături de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, și sedretarul de stat în Ministerul Culturii, Andras Demeter, la reuniunea de lucru interministerială pe tematica UNESCO.

„Astăzi a fost o primă întâlnire, dintr-o amplă serie inițiată de Ministerul Afacerilor Externe, prin care se dorește crearea unor bune practici la nivel de informare și de urmărire a problematicilor UNESCO. Comisia parlamentară UNESCO este un partener credibil, deschis către dialog și preocupat de consolidarea relațiilor interinstituționale. Ne-am propus, prin toate acțiunile, să avem o abordare realistă și aplicată, pentru că apartenența României la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură înseamnă în primul rând responsabilități. Problematicile și comunicările UNESCO s-au intensificat în ultima perioadă, iar contextul Covid-19 ne-a făcut pe noi toți să regândim strategii și politici. Consider că întâlnirea de astăzi a fost mai mult decât binevenită, pentru a putea identifica prioritățile și nevoile imediate și de a găsi căi de comunicare, reacții rapide și eficiente când apar diverse noutăți sau teme de interes.“, a declarat senatorul de Constanța Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: