Connect with us

Politica

Palaz de la PMP Constanța îi scrie ministrului Transporturilor: “Nu fiți părtaș la practici care acoperă infracțiuni”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, cu sediul în Constanța, bdul. Mamaia nr. 213, supun atenției Dvs următoarea situație legată de modul de“comunicare” și felul în care A.N.R. (Autoritatea Navală Română) ascunde, invocând diverse motive puerile, informații publice care ar putea face lumină într-o speță în care a fost înstrăinat un bun aflat în proprietatea publică a statului conf. H.G. nr. 827/28.03.2001, fiind complici practic la acest lucru.

         În fapt, prin adresa nr. 96947/26.09.2018, P.M.P. Constanța a solicitat A.N.R. date referitoare la înstrăinarea unei construcții nefinalizate (C1 corp cazare), în suprafață de 764,79 mp, către S.C. J.J. Marine S.R.L..

         Această înstrăinare s-a realizat prin contractul nr. 2188/08/03/2005, contract pe care A.N.R. refuză să îl facă public!!

         Cum este posibil ca un bun care face parte din Patrimoniul Statului Român să fie înstrăinat în mod netransparent? Care este motivul pentru care acest contract nu poate fi făcut public?

         Refuzul A.N.R. de a ne răspunde în mod punctual la adresa menționată ne întărește convingerea că acest imobil a fost înstrăinat în mod nelegal, iar răspunsul ambiguu și total netransparent nu face altceva decât să oprească demersurile subsemnatului de a face lumină în acest caz.

         Domnule Ministru, nu fiți părtaș la astfel de practici care acoperă infracțiuni ce constau în înstrăinarea bunurilor din Patrimoniul Statului Român!

         Cum să aibă tupeul Directorul Alexandru Mezei să precizeze, în răspunsul dat, că un contract ce are ca obiect un bun al statului nu poate fi făcut public și solicitarea noastră nu se incadrează în prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public?

         De ce atâta “SECRETOMANIE” în vânzarea acestui bun? Este cumva contractul “clasificat” coform unei dispoziții a serviciilor de informații române sau străine?

         De ce se refuză să se răspundă la întrebarea legată de persoanele care sunt semnatarele documentelor solicitate?

         P.M.P. nu a solicitat decât numele acestora! Nicidecum date cu caracter personal ale angajaților A.N.R.!

         Având în vedere cele menționate și în speranța că nu puneți “batista pe țambal” așa cum a făcut directorul A.N.R., Alexandru Mezei, vă rog, domnule ministru, să ne sprijiniși în aflarea răspunsurilor la următoarele întrebări:

1. Situația juridică a construcției înstrăinate la data efectuării vânzării acesteia către S.C. J.J.  Marine S.R.L.(dacă făcea parte din domeniul public sau privat al statului și care este actul normativ care reglementează acest aspect).

2. Care este documentul sau actul normativ care a dat posibiliatatea ca A.N.R. să înstraineze o construcție aflată în patrimoniul său (chiar și nefinalizată).

3. Care este modalitatea în care a fost înstrainată construcția ce face obiectul contractului autentificat sub nr. 2188 din 08.03.2005; licitație publică, vînzare prin negociere directă sau orice formă de înstrăinare a acesteia.

4. Dacă pentru aceasta construcție a fost întocmit proces verbal de recepție parțială și dacă a fost inventariată în patrimoniul statului, a unui minister sau în patrimoniul instituției dumneavoastră.

5Care sunt persoanele care aveau atribuții, conform fișei postului, să urmarească și să propună recepția parțială și inventarierea clădirii care a fost înstrainată către S.C. J.J. Marine S.R.L..

6Care sunt persoanele care au aprobat sau semnat documetele de înstrăinare ale construcției menționate mai sus .

7. Dacă societatea J.J. Marine S.R.L. avea sau are legături comerciale sau relaționale cu A.N.R.

8. Având în vedere prevederile contractului nr. 6881 din 16.01.2002 încheiat cu Primăria Constanța pentru concesionarea terenului în vederea realizării construcției amintitie mai sus, vă rugăm să ne menționați dacă ați făcut uzanță de prevederile capitolului 7, art. 17 al. 17.1 ale acestuia și ați notificat Primăria Constanța despre faptul că A.N.R este în imposibilitatea să finalizeze investiția drept pentru care să propuneți ca această cladire să fie răscumparată de către Primărie în vederea realizarii unui obiectiv de interes public pentru municipalitate

         Totodată vă rugăm să dispuneți urgent un control la A.N.R. Constanța, în vederea verificării modului de înstrăinare a imobilului situat în strada Pescarilor, cartier Faleză Nord (conf. PUD – S+P+5E) și în cazul constatării unor fapte infracționale în care să se contureze suspiciunii rezonabile legate de fapte de corupție sau abuz în serviciu, să sesizați autoritățile statului.

         Sunt sigur ca dumneavoastră, domnule ministru, nu veți fi părtaș la astfel de fapte si veți face o anchetă internă corectă și transparentă.

Alăturat anexez:

         1. Adresa către A.N.R. nr. 96941/26.09.2018

         2. Adresa către Primăria Constanța nr. 162061/26.09.2018

         3. Comunicat de presă al P.M.P. Constanța din data de 26.09.2018

         4. Răspuns A.N.R. nr. 96941/04.10.2018

         P.S.  Fac precizarea, în final, că imobilul ce face obiectul prezentei solicitări  a avut, de-a lungul timpului, mai multi proprietari, inclusiv pe Albu Ilie, socrul procurorului general  al Curții de Apel Constanța, Gigi Ștefan Valentin, iar la această dată este al unei firme de care domnul procuror nu este străin.  

         Sper ca această ultimă informație să nu vă sperie și să vă facă să nu-mi răspundeți la solicitare sau să vă dați demisia de frica celor implicați! (comunicat de presă PMP Constanța)

Clarificări de la ANR

Facem precizarea că liderul PMP Constanța a solicitat punct de vedere și de la Autoritatea Navală Română. Astfel, printr-un comunicat remis redacției, Palaz solicita conducerii să facă lumină și să clarifice statutul juridic al unei clădiri înstrăinate de către ANR către un privat (J.J. Marine), conform contractului autentificat sub nr. 2188/08.03.2005, fără a menționa dacă această clădire se află în domeniul public sau privat al statului.

Detalii, în articolul Ordinea.ro:

Claudiu Palaz cere explicații publice conducerii ANR

 

 

Comments

comments

Politica

Strângerea de semnături pentru Dan Barna începe din parcul Primăriei Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primul miting din campania de strângere de semnături pentru Dan Barna, reprezentantul Alianței USR – PLUS, pentru funcția de președinte al României, va avea loc marți, 27 august, la Constanța, în parcul de lângă Primăria Constanța, începând cu ora 18.00, pe esplanada din fața monumentului Victoriei. La manifestare va participa și Dacian Cioloș, președintele PLUS și propunerea Alianței USR – PLUS pentru funcția de prim-ministru al României.

„Alegerile europarlamentare din mai au fost un prim pas către o Românie civilizată. Alianța USR – PLUS a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu partidele vechi. Suntem o alternativă puternică, o forță politică nouă și bine conturată. Alegerile prezidențiale sunt următorul test pe care avem convingerea să îl vom trece cu succes“, a declarat președintele USR, Dan Barna.

„Alegerile prezidențiale sunt șansa de a aduce o forță nouă, cu viziune europeană și cu profesionalism și competență în fruntea statului român, așa cum alegerile europene au arătat că românii își doresc. Dan Barna este susținut de o alianță politică puternică și sunt sigur că votul românilor ne va permite să schimbăm România“, a spus președintele PLUS, Dacian Cioloș.

În cadrul evenimentului de lansare de la Constanța va susține un concert formația Omul Cu Șobolani.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Birchall, zburată de la Justiție pentru că a vrut să desființeze Secția Specială?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PSD a decis, astăzi, să o dea afară din funcția de ministru al Justiției pe Ana Birchall și să o propună pe Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Oficial, nu s-au spus motivele pentru care Birchall va fi remaniată, însă, în mediul online, s-a aflat că Viorica Dăncilă a dat-o afară pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Specială. Cei de la USR spun că, în schimb Dana Gârbovan este susținător al modificărilor aduse de PSD la legile justiției și un critic al rapoartelor GRECO, fiind unul dintre magistrații care a susținut introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu.

„Dana Gârbovan este cea care a trimis Comisiei Iordache propunerea de înființare a Secției Speciale, care a deschis dosare de intimidare ale procurilor cinstiți și a blocat dosarele lui Ghiță și Hrebenciuc. Ea trebuie să își dea demisia din funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj pentru a deveni ministrul Justiției. Legea interzice propunerea unui magistrat pentru funcția de ministru sau secretar de stat. Tot ea a mai primit propunerea de a deveni ministru al Justiției, după OUG 13 și demisia lui Florin Iordache din Guvern. Atunci, Dana Gârbovan l-a refuzat pe premierul Sorin Grindeanu si apoi a susținut public că magistratul este incompatibil cu o funcția de ministru și că vrea să rămână doar judecătoare. Dar probabil s-au schimbat multe în 2 ani si jumătate. Să sperăm că nu va repeta istoria lui Tudorel Toader care a ajuns în Guvern sub haina de independent a unui profesor cu experiență și a subminat complet independența justiției“, scriu cei de la USR pe Facebook.

Președintele USR, Dan Barna, îi cere președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

REMANIERE: Dăncilă o schimbă pe Birchall de la Justiție cu un… independent și un deputat de Constanța ajunge vicepremier

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD au stabilit, vineri, 23 august, în ședința CEX, o remaniere guvernamentală cu schimbări la 5 ministere. O mare surpriză este schimbarea ministrului Justiției cu un independent.

Senatorul Mihai Fifor merge ministru plin la Interne

Senatorul Șerban Valeca ia Educația. Valeca a mai fost ministru al cercetării si inovării

Judecătoarea Dana Gârbovan va fi propusă la Justiție.

Ana Birchall – vicepremier pe parteneriate strategice

Deputatul Iulian Iancu – vicepremier pe probleme economice

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: