Connect with us

Politica

Palaz de la PMP Constanța îi scrie ministrului Transporturilor: “Nu fiți părtaș la practici care acoperă infracțiuni”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, cu sediul în Constanța, bdul. Mamaia nr. 213, supun atenției Dvs următoarea situație legată de modul de“comunicare” și felul în care A.N.R. (Autoritatea Navală Română) ascunde, invocând diverse motive puerile, informații publice care ar putea face lumină într-o speță în care a fost înstrăinat un bun aflat în proprietatea publică a statului conf. H.G. nr. 827/28.03.2001, fiind complici practic la acest lucru.

         În fapt, prin adresa nr. 96947/26.09.2018, P.M.P. Constanța a solicitat A.N.R. date referitoare la înstrăinarea unei construcții nefinalizate (C1 corp cazare), în suprafață de 764,79 mp, către S.C. J.J. Marine S.R.L..

         Această înstrăinare s-a realizat prin contractul nr. 2188/08/03/2005, contract pe care A.N.R. refuză să îl facă public!!

         Cum este posibil ca un bun care face parte din Patrimoniul Statului Român să fie înstrăinat în mod netransparent? Care este motivul pentru care acest contract nu poate fi făcut public?

         Refuzul A.N.R. de a ne răspunde în mod punctual la adresa menționată ne întărește convingerea că acest imobil a fost înstrăinat în mod nelegal, iar răspunsul ambiguu și total netransparent nu face altceva decât să oprească demersurile subsemnatului de a face lumină în acest caz.

         Domnule Ministru, nu fiți părtaș la astfel de practici care acoperă infracțiuni ce constau în înstrăinarea bunurilor din Patrimoniul Statului Român!

         Cum să aibă tupeul Directorul Alexandru Mezei să precizeze, în răspunsul dat, că un contract ce are ca obiect un bun al statului nu poate fi făcut public și solicitarea noastră nu se incadrează în prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public?

         De ce atâta “SECRETOMANIE” în vânzarea acestui bun? Este cumva contractul “clasificat” coform unei dispoziții a serviciilor de informații române sau străine?

         De ce se refuză să se răspundă la întrebarea legată de persoanele care sunt semnatarele documentelor solicitate?

         P.M.P. nu a solicitat decât numele acestora! Nicidecum date cu caracter personal ale angajaților A.N.R.!

         Având în vedere cele menționate și în speranța că nu puneți “batista pe țambal” așa cum a făcut directorul A.N.R., Alexandru Mezei, vă rog, domnule ministru, să ne sprijiniși în aflarea răspunsurilor la următoarele întrebări:

1. Situația juridică a construcției înstrăinate la data efectuării vânzării acesteia către S.C. J.J.  Marine S.R.L.(dacă făcea parte din domeniul public sau privat al statului și care este actul normativ care reglementează acest aspect).

2. Care este documentul sau actul normativ care a dat posibiliatatea ca A.N.R. să înstraineze o construcție aflată în patrimoniul său (chiar și nefinalizată).

3. Care este modalitatea în care a fost înstrainată construcția ce face obiectul contractului autentificat sub nr. 2188 din 08.03.2005; licitație publică, vînzare prin negociere directă sau orice formă de înstrăinare a acesteia.

4. Dacă pentru aceasta construcție a fost întocmit proces verbal de recepție parțială și dacă a fost inventariată în patrimoniul statului, a unui minister sau în patrimoniul instituției dumneavoastră.

5Care sunt persoanele care aveau atribuții, conform fișei postului, să urmarească și să propună recepția parțială și inventarierea clădirii care a fost înstrainată către S.C. J.J. Marine S.R.L..

6Care sunt persoanele care au aprobat sau semnat documetele de înstrăinare ale construcției menționate mai sus .

7. Dacă societatea J.J. Marine S.R.L. avea sau are legături comerciale sau relaționale cu A.N.R.

8. Având în vedere prevederile contractului nr. 6881 din 16.01.2002 încheiat cu Primăria Constanța pentru concesionarea terenului în vederea realizării construcției amintitie mai sus, vă rugăm să ne menționați dacă ați făcut uzanță de prevederile capitolului 7, art. 17 al. 17.1 ale acestuia și ați notificat Primăria Constanța despre faptul că A.N.R este în imposibilitatea să finalizeze investiția drept pentru care să propuneți ca această cladire să fie răscumparată de către Primărie în vederea realizarii unui obiectiv de interes public pentru municipalitate

         Totodată vă rugăm să dispuneți urgent un control la A.N.R. Constanța, în vederea verificării modului de înstrăinare a imobilului situat în strada Pescarilor, cartier Faleză Nord (conf. PUD – S+P+5E) și în cazul constatării unor fapte infracționale în care să se contureze suspiciunii rezonabile legate de fapte de corupție sau abuz în serviciu, să sesizați autoritățile statului.

         Sunt sigur ca dumneavoastră, domnule ministru, nu veți fi părtaș la astfel de fapte si veți face o anchetă internă corectă și transparentă.

Alăturat anexez:

         1. Adresa către A.N.R. nr. 96941/26.09.2018

         2. Adresa către Primăria Constanța nr. 162061/26.09.2018

         3. Comunicat de presă al P.M.P. Constanța din data de 26.09.2018

         4. Răspuns A.N.R. nr. 96941/04.10.2018

         P.S.  Fac precizarea, în final, că imobilul ce face obiectul prezentei solicitări  a avut, de-a lungul timpului, mai multi proprietari, inclusiv pe Albu Ilie, socrul procurorului general  al Curții de Apel Constanța, Gigi Ștefan Valentin, iar la această dată este al unei firme de care domnul procuror nu este străin.  

         Sper ca această ultimă informație să nu vă sperie și să vă facă să nu-mi răspundeți la solicitare sau să vă dați demisia de frica celor implicați! (comunicat de presă PMP Constanța)

Clarificări de la ANR

Facem precizarea că liderul PMP Constanța a solicitat punct de vedere și de la Autoritatea Navală Română. Astfel, printr-un comunicat remis redacției, Palaz solicita conducerii să facă lumină și să clarifice statutul juridic al unei clădiri înstrăinate de către ANR către un privat (J.J. Marine), conform contractului autentificat sub nr. 2188/08.03.2005, fără a menționa dacă această clădire se află în domeniul public sau privat al statului.

Detalii, în articolul Ordinea.ro:

Claudiu Palaz cere explicații publice conducerii ANR

 

 

Comments

comments

Politica

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, nominalizările PSD pentru Dezvoltare şi Transporturi

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comitetul Executiv al PSD a votat, marţi, după patru ore de discuţii, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Decizia referitoare la propunerea liderului deputaţilor PSD Daniel Suciu la Ministerul Dezvoltării a fost luată cu unanimitate de voturi, în timp ce un singur social-democrat a votat împotriva nominalizării lui Răzvan Cuc la Transporturi.

Răzvan Cuc a mai fost ministrul al Transporturilor în Guvernul Tudose.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, înaintea şedinţei CEx, că Răzvan Cuc este susţinut de PSD Neamţ pentru funcţia de ministru al Transporturilor şi a precizat că Felix Stroe, liderul PSD Constanţa, nu poate să fie ministru, fiindcă nu este parlamentar.

CEx al PSD se desfăşoară marţi la Parlament, de la ora 17.00. În şedinţă în care social-democraţii vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare şi Transporturi, după ce Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici şi-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcţii.

Decizia social-democraţilor a fost luată în contextul în care Olguţa Vasilescu a anunţat, marţea trecută, că îşi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. La patru zile distanţă şi Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care şeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb. Ele nu au miniştri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul la acestea expiră pe 20 februarie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Calcule de ultimă oră pentru Parlamentul European. Câte mandate revin României

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentul European a lansat astăzi primele estimări ale viitoarei sale componenţe (cea de-a noua legislatură), în baza unei selecţii de sondaje naţionale reprezentative. Potrivit acestei estimări, pierd din mandate atât social-democraţii, cât şi popularii europeni, dar şi verzii. În schimb, câştigă locuri populiştii şi extremiştii, dar şi liberalii europeni. Mandatele care revin României s-ar distribui astfel: 10 la PSD, 8 la PNL, câte 3 la Pro România, USR, ALDE şi câte 2 la PLUS, PMP şi UDMR, potrivit News.ro.

Parlamentul European a publicat un prim set de estimări despre cum ar putea arăta componenţa sa după alegeri, în baza sondajelor realizate la începutul lunii februarie. Cifrele provin dintr-o selecţie de sondaje reprezentative efectuate de institute naţionale de sondare a opiniei publice din statele membre şi agregate de Kantar public în numele Parlamentului European, se arată într-un comunicat al PE.

Partidele sunt atribuite numai grupurilor politice existente sau acolo unde sunt deja afiliate unui partid politic european asociat. Toate noile partide şi mişcări, care nu şi-au declarat încă intenţiile, intră în categoria „altele”.

În urma estimării preferinţelor electorale actuale din UE 27 asupra componenţei Parlamentului după Brexit, viitorul legislativ reflectă un peisaj politic mai fragmentat ca niciodată. Următorul parlament va avea mai puţini deputaţi (705) faţă de actualul format (751), precizează sursa citată.

În privinţa României, potrivit estimării publicate de Parlamentul European, mandatele vor fi distribuite astfel: 10 la PSD (cotat cu 26,5%), 8 la PNL (23%), câte 3 la Pro România (9,6%), USR (9,2%), ALDE (9%)şi câte 2 la PLUS (6,8%), PMP (5,6%) şi UDMR (5,2%).

În această estimare, USR şi PLUS apar separat, însă cele două partide au anunţat recent că vor merge în alianţă la alegerile europarlamentare.

Parlamentul va publica estimări actualizate la fiecare două săptămâni până la finalul lunii aprilie şi săptămânal în luna mai până în ziua alegerilor. Sondajele iniţiale de la ieşirea de la vot vor fi publicate pe 26 mai, pentru acele ţări unde acestea vor fi realizate şi unde votul se va termina, începând cu orele 18.00 şi apoi la fiecare oră până la finalizarea rezultatelor parţiale din toate statele membre.

Primele alegeri directe pentru Parlamentul European au fost organizate acum 40 de ani, pe 12 iunie 1979. Alegerile din acest an vor fi cele mai importante din istoria parlamentului, având în vedere contextul politic, ieşirea prognozată a Regatului Unit şi provocările politice şi transfrontaliere majore. Cetăţenii europeni se vor prezenta la vot între 23-26 mai pentru a decide viitorul Europei.

În România, alegerile europene vor fi organizate în 26 mai.

sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ponta, după anunțul premierului privind OUG 114: „I​ncompetenților! Analfabeților! Urechiștilor! Infatuaților! Catastrofelor!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul premier Victor Ponta a reacționat dur după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi că OUG 114 ar putea fi modificată, posibilitate invocată în ultima perioadă și ministrul de Finanțe. „I​ncompetenților! Analfabeților! Urechiștilor! Infatuaților! Catastrofelor!”, a scris Ponta pe Facebook, acuzând că ordonanța trebuia discutată înainte de adoptare. Totodată, fostul premier susține că parlamentarii Pro România va vota în Parlament pentru respingerea ordonanței.

„Nu e de ajuns că prin prostia și aroganța voastră aproape ați distrus Banca “Transilvania” , Compania Energetică “Oltenia” , proiectul de dezvoltare pe frecvente 5G al României și ați făcut profit triplu pentru Gazprom în Ianuarie 2019/ că ați amânat exploatarea gazelor din Marea Neagră și pentru asta va laudă Sputnik în fiecare zi? Nu e de ajuns că ați rămas fără bani încă din Februarie și că a trebuit să va împrumutați cu dobânda dublă? Nu e mai bine să vă cereți scuze și să vă dați demisia? Nu e mai bine să NU va mai numiți “Guvern PSD” (voi fiind o adunătură de traseiști și fripturisti crescuți pe lângă Băsescu și Vadim ) ca să nu distrugeți tot ce au construit cu greu Guvernul “Năstase” și Guvernul “Ponta” în numele PSD?”, a scris Ponta pe Facebook.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: