Connect with us

Actual

Palaz e cătrănit! Cere premierului demisii!

Maria Ionescu

Publicat

la

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, formulează prezenta scrisoare către prim-ministrul României, Sorin Grindeanu.

Domnule prim-ministru Sorin Grindeanu, dimineață am constatat cu surprindere că nu ați răspuns solicitărilor constănțenilor și mass-mediei din Constanța, privind demiterea incompetenților care au lăsat județul sub nămeți în perioada trecută. În ședința de Guvern s-a pus batista pe țambal privind demiterea Prefectului Adrian Nicolaescu și a președintelui CNADNR, Dima Marin. De ce motive mai clare pentru demiterea Prefectului de Constanța pentru incompetență mai avem nevoie, când dumneavoastră ați decis să delegați pe domnul General de brigadă doctor Ovidiu Vasilică, împuternicit inspector general (care s-a achitat de obligații în mod onorabil) pentru a coordona acțiunea pe Constanța, deoarece Prefectul nu a fost capabil?Detașarea domnului General (căruia îi mulțumim pentru sprijin și profesionalism) a fost o palmă pentru instituțiile constănțene și le-a pus pe acestea într-o situație delicată pe plan decizional, iar toate acestea din cauza Prefectului. Ce motive mai sunt necesare când Prefectul de Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a vrut să declare stare de alertă și urgență în ședința Comitetului și a fost oprit de șefii instituțiilor de deconcentrate să introducă pe ordinea de zi acest lucru? Ce motive mai vreți când Prefectul a constituit grupul de sprijin care să intervină în situații de căderi masive de zăpadă, grup al cărui șef a fost pus un director de la CNADNR, iar Președintele Consiliului Județean a fost numit doar simplu membru în subordinea acestuia? Toate acestea sunt o dovadă clară a incompetenței Prefectului și sunt motivele dezorganizării care a cuprins Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța în perioada codurilor roșu și portocaliu.

Pe lângă faptul că mențineți în funcție un Prefect incompetent pus de Guvernul Cioloș, Guvern pe care l-ați criticat și dumneavoastră ca fiind un Guvern format din oameni incompetenți, nu s-a luat nicio măsură nici în privința conducerii CNADNR, respectiv Dima Marin, conducere care a refuzat colaborarea cu reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a dezinformat sistematic operativul acestui comitet și cetățenii privind numărul utilajelor care se aflau în teren pentru intervenția pe drumurile naționale în vederea deszăpezirii.

 Minciuna și incompetența nu sunt sancționate

Este pentru prima dată, de când lucrez în administrație, de 16 ani, când minciuna și incompetența în situații de criză nu sunt sancționate. Guvernul Cioloș, domnule prim-ministru Grindeanu, nu a avut oameni incompetenți doar la nivel central. Asemenea ”specimene” se regăsesc și la nivelul Prefecturii Constanța, și la nivelul CNADNR. Dacă pe directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, l-ați demis doar pentru că avea mai multe stocuri de sare decât de nisip, și care nu a avut efecte grave asupra populației, de ce nu ați făcut același lucru și cu mincinoșii  puși de Cioloș la CNADNR, a căror incompetență s-a dovedit a fi gravă față de cetățenii județului Constanța? Domnule prim-ministru, noi, constănțenii, așteptăm sancțiuni față de incompetenții celor două instituții, Prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu și conducerea CNADNR Constanța, Dima Marin, anume demiterea acestora. În general, în viață, menținând în funcții oameni neprofesioniști, am putea fi considerați la fel de vinovați ca aceștia.

Domnule prim-ministru, Sorin Grindeanu, nu ratați ocazia de a fi alături de constănțeni și arătați-le că vă pasă de ei, sancționând incompetența.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mesaj nou de vreme severă valabil în sud estul țării. Va ninge și în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru mâine, 30 noiembrie, a fost emisă o atenționare meteorologică valabilă în intervalul orar 5.00 – 20.00.

Mai multe județe din sud-estul țării se află sub cod galben ca urmare a fenomenelor vizate, respectiv ninsori moderate cantitativ și  strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Atenție! Este ceață densă pe Autostrăzile A2 și A4

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 212, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și municipiul Constanța.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceții și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ÎPS Teodosie, OPRIT DE POLIȚIE în drum spre Ion Corvin

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoturismul cu care se deplasa ÎPS Teodosie spre Mănăstirea Sf Apostol Andrei de la Ion Corvin a fost oprit, în această dimineață, de un echipaj de poliție.

Arhiepiscopul Tomisului mergea la Ion Corvin pentru a oficia slujba, iar mașina în care se afla acesta a fost oprită pe chiar în intersecția DN 3 cu drumul care duce către mănăstire. Arhiepiscopul și șoferul său au fost verificați.

“Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, le-a spus ÎPS Teodosie.

De altfel, mașinile care se îndreptau spre mănăstire au fost întoarse de filtrele de poliție, dacă ocupanții nu aveau domiciliul în comuna Ion Corvin.

Amintim că în 30 noiembrie este Praznicul Sf. Apostol Andrei, iar la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei de la Ion Corvin era organizate, în alți ani, pelerinaje la care participau mii de oameni.

Anul acest, autoritățile au interzis pelerinajele și nu face excepție nici cel de la Ion Corvin, deși Arhiepiscopul Tomisului a cerut lămuriri Prefecturii în instanță pentru decizia de a anula pelerinajul. De altfel, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a și refuzat invitația ÎPS Teodosie de a participa la slijba de la Sf. Andrei.

Facem mențiunea că multe localități din județul Constanța sunt în carantină din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: