Connect with us

Actual

Să ne rupem picioarele! Mulțumim, Primăria Constanța!

Maria Ionescu

Publicat

la

Când ningea foarte tare și era viscol puternic, prea puțină lume și-a permis să iasă din casă. Mă rog, cu excepția celor care au un loc de muncă și au fost nevoiți să iasă, indiferent de vreme. Puțini dintre ei au circulat cu autoturismele, iar cei  mai mulți au așteptat răbdători autobuzele. Au fost mulți care au apelat la taximetre, dar și acestea mi s-au părut a fi puține sau insuficiente pentru această vreme. După ce a mai ieșit soarele și vremea s-a mai înmuiat, au început să se umple trotuarele. De fapt, mai mult marginile străzilor, pentru că pe trotuare nu s-a putut circula din cauza zăpezii mari depuse. Și ce se putea întâmpla, cel mai des, pe această vreme? Cred că ați ghicit: o grămadă de căzături. Oamenii au picat de-a bușilea, indiferent că erau slabi sau grași. Chiar nu au contat dimensiunile. În schimb, a fost foarte importantă gravitatea căzăturii. În comunicatul de presă afișat ieri pe site-ul Spitalului Județean Constanța, se preciza că, de la începutul anului, pe secția Ortopedie-Traumatologie au fost internați 60 de oameni. Încă nu am văzut statistica zilei de ieri, dar sunt convinsă că și-au mai rupt oamenii câte o mână sau un picior. Pentru că asta este situația. Nu este vina lor că au căzut. Am obosit să mai spun că Polaris-ul ar fi trebuit să se mobilizeze mai bine, că deținuții de la Poarta Albă puteau fi aduși și în Constanța să ajute la deszăpezire sau că patronii nu și-au curățat zăpada din fața sediilor. Poate că amenzile care vor fi date vor reglementa pentru zilele următoare această situație. Dar oare vor fi amenzi? Sunt chiar curioasă și vă voi ține la curent cu acest lucru. Este însă foarte important să precizăm că în urmă cu două zile au fost doar 72 de prezentări la Unitatea de urgențe a spitalului, în vreme ce ieri numărul celor care au fost nevoiți să apeleze la un medic specialist a ajuns la 221!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi eliminată de mâine

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat în această seară, la Antena 3, că luni ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca. Astfel, România ar putea decide mâine ca pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, limita de vârstă să nu mai fie o condiţie. În cazul acesta, pentru cei peste 55 de ani care îşi doresc să se vaccineze mai repede contra COVID, există o soluţie.

“Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță.

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

„Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani“, a afirmat medicul militar Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Fără permis la volan și sub influența băuturilor alcoolice, a lovit două autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, jandarmii constănțeni au surprins, în Constanţa, un conducător auto care nu avea permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a lovit și alte două autoturisme.

În jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Grupării Mobile Constanţa, care se afla la intersecția dintre strada Timișanei și Maramureș, a auzit un zgomot puternic și a observat un autoturism care a venit în viteză, din spate, a virat brusc pe strada Maramureș.

”Autovehiculul era avariat în partea dreapta față. Șoferul s-a dat jos din mașină și a luat-o la fugă. S-a trecut la urmărirea acestuia și a fost prins pe strada Dobrogei. A fost identificat, le-a declarat jandarmilor că nu are permis, că a lovit două autoturisme și că a consumat și băuturi alcoolice.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Informare, Relații publice și cu Publicul.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea a două autoturisme parcate pe strada Timișanei, un Volswagen Passat de culoare verde și un Opel Astra de culoare albă.

A fost solicitat sprijinul și ulterior a fost predat colegilor de la rutieră pentru continuarea cercetărilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vitezoman prins de polițiști pe DN 39 Constanța – Mangalia. Conducea cu aproape 190 km/h

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 5-7 martie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 214 pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.10, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 169 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

După jumătate de oră, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 187 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: