Connect with us

Actual

Să ne rupem picioarele! Mulțumim, Primăria Constanța!

Maria Ionescu

Publicat

la

Când ningea foarte tare și era viscol puternic, prea puțină lume și-a permis să iasă din casă. Mă rog, cu excepția celor care au un loc de muncă și au fost nevoiți să iasă, indiferent de vreme. Puțini dintre ei au circulat cu autoturismele, iar cei  mai mulți au așteptat răbdători autobuzele. Au fost mulți care au apelat la taximetre, dar și acestea mi s-au părut a fi puține sau insuficiente pentru această vreme. După ce a mai ieșit soarele și vremea s-a mai înmuiat, au început să se umple trotuarele. De fapt, mai mult marginile străzilor, pentru că pe trotuare nu s-a putut circula din cauza zăpezii mari depuse. Și ce se putea întâmpla, cel mai des, pe această vreme? Cred că ați ghicit: o grămadă de căzături. Oamenii au picat de-a bușilea, indiferent că erau slabi sau grași. Chiar nu au contat dimensiunile. În schimb, a fost foarte importantă gravitatea căzăturii. În comunicatul de presă afișat ieri pe site-ul Spitalului Județean Constanța, se preciza că, de la începutul anului, pe secția Ortopedie-Traumatologie au fost internați 60 de oameni. Încă nu am văzut statistica zilei de ieri, dar sunt convinsă că și-au mai rupt oamenii câte o mână sau un picior. Pentru că asta este situația. Nu este vina lor că au căzut. Am obosit să mai spun că Polaris-ul ar fi trebuit să se mobilizeze mai bine, că deținuții de la Poarta Albă puteau fi aduși și în Constanța să ajute la deszăpezire sau că patronii nu și-au curățat zăpada din fața sediilor. Poate că amenzile care vor fi date vor reglementa pentru zilele următoare această situație. Dar oare vor fi amenzi? Sunt chiar curioasă și vă voi ține la curent cu acest lucru. Este însă foarte important să precizăm că în urmă cu două zile au fost doar 72 de prezentări la Unitatea de urgențe a spitalului, în vreme ce ieri numărul celor care au fost nevoiți să apeleze la un medic specialist a ajuns la 221!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: