Connect with us

Administratie

Palaz spune că Pavilionul Expozițional Constanța ar putea fi gazda unor competiții sportive de talie mondială

Tatian Iorga

Publicat

la

Sportul înseamnă sănătate, înseamnă viață. De aceea, mișcarea, indiferent de forma ei, ar trebui susținută mai mult. În această idee, la nivelul autorităților publice locale din județul Constanța, Consiliul Județean încearcă să vină în ajutorul celor care practică sportul atât de masă, cât și cel de performanță. Mai concret, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța (CJC) Claudiu-Iorga Palaz va propune consilierilor județeni aprobarea a trei proiecte de hotărâre privind punerea la dispoziție, cu titlu gratuit, a unor spații din cadrul Pavilionului Expozițional Constanța, pentru organizarea unor evenimente sportive atât la nivel național, cât și internațional. Unul dintre proiectele de hotărâre inițiate de Claudiu Palaz, face referire la darea în folosință gratuită Federației Europene de Kung-Fu a sălii de expoziție din Pavilionul Expozițional Constanța, în data de 25 august, pentru desfășurarea Campionatului Mondial de Kung-Fu și în data de 15 decembrie pentru organizarea Concursului internațional de Kung-Fu.

„Considerăm că această solicitare este în concordanță cu preocuparea permanentă a CJC de sprijinire și încurajare a activităților sportive. Concursurile vor fi promovate pe site-uri de specialitate din țară și străinătate, evenimentele fiind o foarte bună promovare a județului Constanța și al potențialului turistic al litoralului românesc“, spune Claudiu Palaz în expunerea de motive.

Tot vicepreședintele CJC propune consilierilor județeni darea în folosință gratuită Federației Române de Taekwon-do I.T.F a sălii de conferințe de la etajul Pavilionului Expozițional Constanța, în perioada 26 – 31 august pentru desfășurarea „Stagiului Național“.

„Taekwon-do constituie o componentă valoroasă a activității de educație fizică și sport din România, dezvoltarea sa la nivel național contribuind la educarea cu precădere a tinerilor în spiritul respectului pentru înaltele valori morale ale umanității, propagarea non-violenței, menținerea și întărirea sănătății, creșterea capacității fizice și intelectuale a populației“, spune Palaz în expunerea de motive a proiectului.

În fine, Claudiu Palaz le mai cere votul consilierilor județeni pentru darea în folosință gratuită Federației Române de Șah a sălii de ceremonii de la etajul Pavilionului Expozițional, în perioada 19 – 29 septembrie pentru desfășurarea Campionatului Național de Șah pe echipe de seniori. Vicepreședintele CJC spune că manifestarea va fi promovată în rândul iubitorilor de șah pe site-uri de specialitate din țară și străinătate, acest eveniment fiind o foarte bună promovare a județului Constanța și a potențialului turistic al litoralului românesc.

Toate cele trei proiecte de hotărâre inițiate de vicepreședintele CJC Claudiu Palaz vor fi dezbătute în ședința ordinară a CJC din 24 iunie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Făgădău îi convoacă pe consilierii locali în ședință extraordinară. Vrea să modernizeze zona centrală

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali municipali din Constanța au fost convocați de primarul Decebal Făgădău într-o ședință extraordinară pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre.

„Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanța în ședință extraordinară, luni, 18 noiembrie 2019, ora 11.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 2;

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 3 din HCL nr. 442/2019 privind aprobarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat, Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4;

  1. Proiect de hotărâre privind stabilirea duratei efective a concediului suplimentar de odihnă pentru personalul din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr. 4 și nr. 5;“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Prefectul Constanței, Dumitru Jeacă, mazilit după turul doi al prezidențialelor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că activitatea prefecților va fi evaluată după turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Pentru a nu afecta alegerile, am luat decizia să nu începem analiza prefecților. Dar imediat după turul doi vom începe analiza prefecților. Sigur, unii deja au început să demisioneze, alții au intrat în concedii de boală. Îi așteptăm să revină la lucru ca să îşi scrie demisia”, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă organizate la Brașov, conform Agerpres.

Orban a mai anunțat că în perioada următoare vor fi operate schimbări la nivelul conducerilor tuturor instituțiilor publice și companiilor de stat, urmând ca ‘persoanele incompetente numite politic de PSD’ să fie înlocuite, prin concurs, cu profesioniști.

Sursa: stiripesurse.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria a amenajat noi locuri de parcare în Constanța!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, prin SC Confort Urban, a amenajat, astăzi, 18 locuri noi de parcare pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Ferdinand și strada Traian.

În acest weekend parcarea va fi gratuită, iar de săptămâna viitoare, taxarea se va realiza prin SMS, în intervalul 08.00 – 22:00, de luni până duminică. Tot de luni, parcarea de pe strada Decebal, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Alexandru Pușkin, va fi gratuită de luni până vineri, între orele 17.00 și 08.00 și în weekend. Taxarea prin SMS va fi necesară de luni până vineri, în intervalul 08.00 – 17.00. Plata prin SMS se va face la numărul 7475 . În funcție de zona în care se parchează și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Plata poate fi efectuată și prin aplicația Constanța Parking, o metodă simplă și eficientă. Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: