Connect with us

Politica

Paleologu distruge miturile din politica românească. De la mitul neamțului, la gospodina neconflictuală

Publicat

la

Diplomat și fost ministru al culturii, Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale, distruge miturile din politica românească. Într-un interviu acordat în exclusivitate news.ro, Paleologu a vorbit de mitul neamțului, de mitul gospodinei, de mitul salvatorului și de mitul omului cumsecade. Întrebat de jurnaliștii de la news.ro cum i-ar caracteriza pe principalii săi contracandidaţi în câteva cuvinte, Paleologul vorbește că mulți dintre cei care s-au înscris în cursa electorală pentru Președinție și-au creat o imagine falsă de oameni profesioniști și serioși

„Reprezintă nişte mituri şi trebuie dezumflate aceste mituri, aceste baloane umflate. Spuneam de mitul neamţului. Întotdeauna l-am apărat pe preşedintele Iohannis de atacurile asupra faptului că ar fi de origine germană. Întotdeauna l-am apărat. Mi se pare absolut inadmisibil să ataci pe cineva pentru că ar avea origini germane, cu atât mai mult cu cât comunitatea saşilor este în Transilvania din Evul Mediu. Ei au o legitimitate extraordinară. Eu admir cultura saşilor din Transilvania. În copilărie mergeam la Ghimbav în fiecare an, în fiecare vacanţă, în familia unui pastor luteran din Ghimbav. Şi acum organizez cursuri în biserici fortificate din Transilvania. Problema e alta, problema e mitul neamţului, ce cred mulţi români despre neamţ – că e serios, că e muncitor, că este implicat. Nu-i adevărat. Pur şi simplu nu-i adevărat. Nici muncitor, nici implicat, nici prea serios şi, din păcate, are foarte multe metehne de politician român, e foarte dâmboviţean în genul de manevre pe care le face“, a spus Paleologu.

Fostul ministru al Culturii a afirmat că un alt mit este mitul gospodinei neconflictuale. Candiatul PMP s-a referit în interviu la actualul premier Viorica Dăncilă, care este exact opusul imaginii de politician împăciuitor.

„De fapt, dna Dăncilă este extrem de conflictuală şi ambiţia ei nemăsurată riscă să arunce România în aer şi oricum a făcut foarte mult rău, lasă în urma ei numai ruină. Cât despre Dan Barna, e un mit al salvatorului. E un mit cu care ne întâlnim de mai multe ori în istorie, şi nu doar în România, mitul salavatorului apare“, a punctat Paleologu.

Reporterii l-au întrebat pe candidatul PMP dacă nu cumva și Traian Băsescu nu a fost văzut tot ca un salvator.

„Ba da, probabil. Într-o anumită măsură a existat acest mit. Nu-mi dau seama, cred că mai degrabă e un mit al căpitanului de vas. Posibil să fie genul ăsta de mit al căpitanului de vas care are autoritate şi preia toată responsabilitatea şi aşa mai departe. Iar în cazul lui Mircea Diaconu e mitul omului cumsecade. Sigur că în filmele lui apare adesea acest rol al omului naiv şi cumsecade. Or, Mircea Diaconu este orice, numai naiv şi cumsecade nu“, a conchis Paleologu.

Întregul interviu îl puteți urmări aici: https://www.news.ro/politic-intern/interviu-theodor-paleologu-psd-tinut-carantina-propun-pact-anti-psd-cordon-sanitar-cumva-prevederea-lege-privind-desfiintarea-partidelor-politice-aplica-psd-video-1922400004002019091019104339

Comments

comments

Politica

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat. Cîțu le cere social-democraților și USR-iștilor să se predea fără condiții

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, se crede liderul suprem al politicii și bate cu pumnul în masa PSD și USR. După eșuarea negocierilor dintre PSD și PNL, liderul liberalilor spune că e nevoie de responsabilitate din partea social-democraților și useriștilor și că aceștia trebuie să lase deoparte interesele politice în această perioadă. Cu alte cuvinte, Cîțu le cere celor două formațiuni să voteze un guvern minoritar al PNL.

„Responsabilitate – aceasta este singura soluție în acest moment. Cei de la USR și PSD trebuie să înțeleagă și să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Și, mai important, trebuie să și arătăm că suntem dispuși să facem ceea ce spunem. Mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate și liberalism!“, a scris Florin Cîţu, astăzi, într-o postare pe Facebook.

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că nu va face parte din viitorul Executiv şi a exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD. Pe de altă parte, Cîțu speră ca Guvernul Ciucă să pice la vot pentru ca Iohannis să îl propună tot pe el.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

TSD Constanța are un nou lider! Cosmin Ciobanu, ales președinte

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de tineret a PSD Constanța și-a ales președintele pentru următorii doi ani. Au fost depuse candidaturi pentru cele 23 de funcții ale biroului TSD Constanța. Astfel, Biroul Organizației Județene a TSD Constanța este format din:

Cosmin Ciobanu – președinte – Constanța

Nicolae lascu – președinte executiv – Constanța

Ana-Maria Malciu – secretar – Constanța

Marian Șerbănescu – secretar – Constanța

Ana-Maria Oprea – vicepreședinte – Năvodari

Victoraș Bogdan Crăciun – vicepreședinte – Limanu

Silviu Șerbănescu – vicepreședinte – Medgidia

Bianca Mirea – vicepreședinte – Poarta Albă

Andreaș Călin – vicepreședinte – Mangalia

Elena Hodorogea – vicepreședinte – Cumpăna

Marian Alin Goidea – membru – Lumina

Ana-Maria Gherase – membru – Ovidiu

Mihai Butnaru – membru – Murfatlar

Roxana Gherghișan – membru – Grădina

Florian Cristian Bodea – membru – Saraiu

Andra Gurgu – membru – Ciobanu

Mihaela Botea – membru – Chirnogeni

Mihaela Gabriela Dia – membru – Hârșova

Sebastian Pislac – membru – Costinești

Ionela Cioacă – membru – Tuzla

Andrei Albu – membru – Nicolae Bălcescu

Victoria Soca – membru – Mihail Kogălniceanu

Răzvan Dan – membru – Deleni

Cosmin Ciobanu preia funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a TSD de la Nicu Roșu, care a fost până acum liderul tineretului social-democrați. Alegerile au avut loc vineri, 22 octombrie, iar la Conferința de alegeri la TSD au participat 109 delegați. Noul președinte TSD, Cosmin Ciobanu a spus că are încredere în potențialul tinerilor PSD-iști și că se va implica în proiectele partidului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a inventat un nou cuvânt: „crizator!“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României Klaus Iohannis și-a găsit un nou inamic public: USR. După ce ani la rând ne-a exasperat cu PeSeDe, acu că social democrații sunt băieți buni, șeful statului a întros armele către cei de la USR. În vâltoarea declarațiilor date azi de la Buxelles, Iohannis a inventat un nou cuvânt: CRIZATOR. El a taxat, astăzi, „crizatorii” (cu referire la USR) care au dus la destrămarea Guvernului Cîțu.

„Zilele trecute au cam arătat cine au fost crizatorii. Criza a fost făcută de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au reușit să se vadă cât de neimportanți sunt. Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Trebuie să ne apucăm de treabă. Acesta e calculul politic făcut de mine pentru România și pentru români. Dacă Guvernul rămâne așa un an, doi, trei vom vedea. Cineva trebuie să lucreze. Asta cu vehiculatul e cam așa: am luat o decizie, se face un guvern si nenumărați se exprimă. Este drăguț. Problema practică este formarea Guvernului. Și domnul Ciucă a fost propus de PNL după cum știți”, a subliniat președintele României, Klaus Iohannis.

În replică, USR-PLUS au spus: „Ca să o spunem foarte franc: „crizatorii” sunt Florin Cîțu, echipa câștigătoare și președintele Klaus Iohannis.

– au dat afară din guvern miniștrii USR,

– au blocat reformele din Justiție,

– au lăsat Sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4,

– au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali,

– refuză să susțină o majoritate politică de dreaptă.“

Tot cei de la USR au veenit, în mod ironic, cu o explicație a cuvântului crizator: “CRIZATOR, crizatoare, s. n. 1. Care nu tolerează corupția sau cheltuirea clientelară a banului public. 2. Care nu acceptă conducerea discreționară a unui guvern. 3. (Înv.) Cineva care nu e pe placul președintelui unei țări și este exclus de la guvernare. 4. Totalitatea miniștrilor unui partid politic care își dau demisia pentru a trage un semnal de alarmă atunci când guvernarea este împotriva intereselor cetățenilor. Din fr. crise. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: