Conecteaza-te cu noi

Administratie

Parcarea pe timpul nopții ar putea fi GRATUITĂ. Consilierii USR-PLUS vor să amendeze regulamentul parcărilor

Published

on

Reacțiile constănțenilor ne-au arătat faptul că regulamentul de parcare trebuie modificat. Suntem datori să ținem cont de aceste păreri și să modificăm inadvertențele, neclaritățile și prevederile inechitabile. Astfel, consilierii USR propun următoarele amendamente la regulamentul parcărilor și celui privind asigurarea numărului minim  de locuri de parcare pentru construcțiile de pe raza Municipiului Constanța.

– plata parcării numai în intervalul 08:00-20:00

– abonamente pentru zonele 0 și 1

– Mamaia devine zona 2(excepție parcarile din zona Perla, Cazino și Summerland care vor rămâne zona 0)

Advertisement

– Posibilitatea închirierii unui loc de parcare de reședință și pentru cei care dețin un autovehicul în folosință.

– pentru imobilele noi(locuințe unifamiliale, semicolective sau colective) asigurarea a două locuri de parcare/unitate locativă indiferent de suprafața acestuia.

Amendamentele vor fi discutate în cadrul coaliției USR-PNL.

CONSILIERII USR-PLUS CONSTANȚA PROPUN URMĂTOARELE AMENDAMENTE LA REGULAMENTUL PARCĂRILOR DIN MUNICIPIU

Modificare zonificare stațiunea Mamaia:

Advertisement

– cele 3 zone enumerate rămân zona 0, restul stațiunii va fi zona 2.

– Se modifica anexa 1, zona 0, pct. 14 cu următoarea sintagmă: “Parcare Summer Land zona cluburilor, Parcare intrare în Mamaia Zona Perla si Parcare zona Casino Mamaia. (între 1 mai si 15 septembrie); in extrasezon se va transforma în zona 2.

Zona 0

– Se modifică punctul 1 lit. b. din anexa 2 astfel:

  1. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică parcarea în zona 0 este gratuită.

Articol nou: Pentru persoanele fizice care parchează în zona 0 se instituie abonamente pe 7 zile, 30 de zile, 6 luni sau un an. Valoarea abonamentelor se stabilește prin hotărârea consiliului local. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat.

Zona 1

Advertisement

– Se modifică punctul 1 lit. b. din anexa 2 astfel:

  1. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică, parcarea în zona 1 este gratuită.

Articol nou: Pentru persoanele fizice care parchează în zona 1 se instituie abonamente pe 7 zile, 30 de zile, 6 luni sau un an. Valoarea abonamentelor se stabilește prin hotărârea consiliului local. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat.

Zona 2

– Se modifică pct. 1, lit. b., din anexa 2 astfel:

  1. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică parcarea în zona 2 este gratuită.

Se completează art. 10 alin. (2)  lit. a) astfel:

Art. 10 alin. (2)  lit. a) – Să dețină în proprietate sau în folosință o locuință sau un spațiu cu altă destinație în imobilul de locuințe colective situat la mai puțin de 200m de parcarea de reședință în care solicită atribuirea locului de parcare. Dovada îndeplinirii condiției se face cu adeverință eliberată de asociația de proprietari sau copie de pe actul ce atestă dreptul de proprietate sau dreptul în baza căruia este folosit imobilul. Pentru persoanele fizice care exercită profesii liberale, dreptul de folosință asupra autovehiculului aparținând formei de exercitare a profesiei este prezumat; acestea au dreptul de a rezerva un loc de parcare sau de a achiziționa un abonament anual într-o/pentru o parcare din zona in care domiciliază. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat. Valoarea abonamentului anual pentru parcarea de reședință este cea stabilită pentru taxa de rezervare a unui loc de parcare prevăzută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor și taxelor locale.

Se modifică art. 10 alin. (2) lit. b) astfel:

Advertisement

Art. 10 alin. (2) lit. b) –  Să dețină în proprietate sau în folosință, cu orice titlu, un autovehicul de tip autoturism având inspecția tehnică periodică în termenul de valabilitate. Dovada îndeplinirii condiției se face cu copie pentru conformitate a certificatului de înmatriculare și, după caz, a actului din care rezultă dreptul de folosință al autovehiculului.

Se elimină Art. 10 alin. 2 lit. d) nu are nici un sens. Dacă este logic să nu existe datorii față de bugetul local pentru rezervarea unui loc de parcare, nu există nicio logică pentru cerința inexistenței datoriilor față de asociația de proprietari (care este o entitate/persoană juridică privată).

Art. 11 alin. (3) se înlocuiește cu următorul articol: Rezervarea unui al doilea loc de parcare pentru același apartament se poate face dacă la data de 1 aprilie a fiecărui an există locuri disponibile în parcarea/zona respectivă. Soluționarea cererilor se face în ordinea solicitărilor. Cuantumul taxei pentru rezervarea celui de-al doilea loc de parcare este dublul cuantumului taxei pentru rezervarea primului loc de parcare, așa cum acesta este stabilit anual prin hotărârea privind impozitele și taxele locale la nivelul municipiului Constanța.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions