Connect with us

Administratie

Parcurile din Constanța vor fi dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, inclusiv de tip calisthenics

Publicat

la

Consilierii locali din Constanța au aprobat, la propunerea lui Cătălin Iacob (USR-PLUS) un proiect de hotărâre privind necesitatea și oportunitatea amplasării de echipamente pentru exerciții fizice, inclusiv de tip calisthenics, în parcurile din municipiul Constanța, domeniul public al acestuia. Inițiatorul acestui proiect spune că, la ora actuală, sportul de masă în municipiul Constanța aproape că nu există. Amenajarea unor echipamente pentru exerciții fizice în parcurile și spațiile verzi din Constanța vor aduce o serie de avantaje pentru cetățenii orașului Constanța, afirmă Iacob.

„Exercițiile fizice  la aparate de tip fitness sunt recomandate pentru orice grupă de vârstă, pentru persoane sănătoase, în recuperare sau cu diferite afecțiuni, pentru că ele solicită toți mușchii corpului, într-un mod armonios, fără să-i forțeze, pregătindu-i treptat, generând o creștere graduală a metabolismului bazal, cu efecte notabile și imediate asupra tonusului general al corpului, scădere în greutate progresivă și recâștigarea/menținerea sănătății.“, subliniază consilierul USR-PLUS.

„Argumente de ordin sanitar și financiar:

Au un efect de stimulare puternică și întărire a sistemului imunitar, deoarece este un efort fizic făcut în aer liber.

Ca activitate sportivă este un antidepresiv și destresant eficient și imediat.

Este o formă de antrenament fizic liber, popular, nu necesită tehnici speciale.

Poate fi abordată de oricine, indiferent de vârstă și nivel de pregătire, dozarea efortului este intuitivă și nu rezultă accidentări.

Prin faptul că tinerii și chiar cei în vârstă  le frecventează, se realizează educația populației către un stil de viață sănătos, cu sport în aer liber, fără adicții, cu ajutorul autodisciplinei dată de antrenamente.

Diminuarea cheltuielilor din domeniul sanitar prin scăderea numărului de pacienți cu afecțiuni datorate sedentarismului (obezitate, diabet, boli cardiovasculare, afecțiuni

Este gratuit și accesibil oricui, oricând, fiind instalat în locuri publice, spațiile verzi dintre blocuri. parcuri etc.

Prezintă avantajul exercițiilor în aer liber.

Din cauza pandemiei, se recomandă sport în aer liber, sălile de sport având un sistem de ventilație care doar recirculă același aer, nu îl reîmprospătează, facilitând reinhalarea virușilor.

Au un efect extrem de benefic asupra sistemului cardiovascular și respirator, realizând o oxigenare mai bună.“, se arată în referatul de aprobare semnat de consilierul Cătălin Iacob.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: