Connect with us

Politica

Parlamentarii USR Constanța, laude pe proiectele altora. Vezi cum vrea senatorul Ramona Dinu să-i deschidă ochii ministrului constănțean al Turismului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Parlamentarii USR Constanța și-au prezentat, astăzi, bilanțul primei sesiuni parlamentare. Fără inițiative proprii și doar co-semnatari ai unor inițiative legislative, senatorul Ramona Nicoleta Dinu și deputatul Stelian Cristian Ion speră ca până la finalul mandatului să reușească să ducă la îndeplinire toate promisiunile făcute constănțenilor în campania electorală a alegerilor parlamentare de anul trecut.

Senatorul Ramona Nicoleta Dinu se declară preocupată de soarta turismului românesc și a informat că va participa, în perioada imediat următoare, la Bruxelles, la o conferință care va avea această temă, întâlnire la care ar urma să participe și ministrul Turismului, constănțeanul Mircea Titus Dobre.

“Poate vom avea un turism înfloritor, dar nu va fi al nostru”, a declarat senatorul Ramona Dinu și a făcut comparație între turismul Greciei și roadele tour-operatorilor germani care fac turism pe plajele din Grecia și care adună profitul, explicând că în acest fel ar putea arăta și turismul românesc peste ceva ani. Tocmai din acest motiv, parlamentarul USR susține: “Sper să-i deschid un pic ochii ministrului nostru al Turismului cu ceea ce este important să facem pentru turism.”

“Poate e mai bine să iau județul la pas”

“Suntem de multe ori deasupra colegilor cu multe mandate, cel puțin din punct de vedere al cunoașterii regulamentului Parlamentului. Și asta mă face să fiu optimist pentru ceea ce vom reuși să facem până la finalul mandatului”, a declarat, la rândul său, deputatul Stelian Cristian Ion și a spus că oamenii nu vin la audiențe, dar a recunoscut că nici el nu merge în teritoriu, că nu și-a făcut niciodată un traseu în localitățile din județ pentru a discuta cu oamenii și a afla care sunt problemele cu care se confruntă. “Nu am făcut turul județului, recunosc. I-am invitat la audiențe pe oameni, dar poate e mai bine să iau și județul la pas. La Techirghiol am participat la o dezbatere publică și cam atât”, a explicat deputatul constănțean al USR. Totodată, deputatul crede că alegerile de la nivel național sunt obligatorii, că “lupta trebuie să fie una corectă și reală” și regretă demisia fostului lider al partidului, Nicușor Dan.

Niciunul nu a putut vorbi despre o inițiativă care să le poarte semnătura, ci doar de idei ale colegilor la care s-au alăturat. De asemenea, parlamentarii USR nu au venit cu vreo idee de proiect pentru județul Constanța, document pe care să-l lucreze și pe care să-l promoveze în acest mandat. Până acum…

Amenințări cu mai multe plângeri administrative

În altă ordine de idei, filiala de la Constanța se axează pe activitatea Consiliului Local Constanța, liderii USR au depus nu mai puțin de 25 de sesizări către autoritățile publice constănțene în vederea soluționării mai multor probleme sociale și administrative, unele dintre acestea semnalate chiar de către constănțeni și au primit răspuns la 70% dintre ele. Două dintre cele mai importante se referă la spațiile de joacă pentru copii și modul de lucru al comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Constanța.

“Știm că a fost mare vâlvă la nivelul municipiului cu spațiile de joacă pentru copii, cu chemarea primarului la sediul OPC, după ce noi am sesizat locuri de joacă improprii în oraș și am spus că se impune închiderea lor. Majoritatea locurilor de joacă din Constanța ar trebui închise! În ceea ce privește cea de-a doua temă, cea a ședințelor comisiilor de specialitate, vedem cu toții că acestea sunt transmise, însă vizibilitatea lor este redusă și nu este stocată”, a declarat Remus Eugen Negoi, noul lider al USR Constanța. Tot Negoi a susținut și că USR Constanța a cerut anularea unei hotărâri a Consiliului Local Municipal Constanța, document prin care era favorizat unul dintre aleșii locali. Este vorba despre revocarea HCLM Constanța nr. 450/31.07.2017 prin care s-a aprobat vânzarea prin negociere directă a terenului în suprafață de 150 mp situat pe strada Mircea cel Bătrân, în zona Pieței Tomis II către GEOMIR INTERNATIONAL SRL. “În funcție de răspunsul CLM Constanța, vom ataca în contencios administrativ această hotărâre”, a spus Remus Negoi și a reamintit că alesul local favorizat este Mircea Dobre, firma respectivă fiind a fiicei sale.

 

 

Comments

comments

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață! Stelian Ion: „Inițiativa lui Tit Brăiloiu alterează de la cap învățământul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de deputatul de Constanța al PSD Tit-Liviu Brăiloiu la un proiect de lege cu modificări în domeniul învățământul militar prevede pentru toate universitățile că „durata mandatului de rector este de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit”. Modificarea legislativă este aspru criticată de deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, care a declarat că măsura le va permite rectorilor să-și înnoiască nelimitat mandatul alterează de la cap învățământul românesc.

„Este o ambiție mai veche a pesediștilor și nu numai a lor, dar modificarea de acum este cea mai abruptă și vine de la Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța, care n-a lăsat nimănui impresia că ar avea insomnii de grija educației din România. Omul s-a remarcat în parlament exclusiv prin replici și gesturi de golan sadea. Ce l-a mânat pe el în această luptă, pe un tărâm care nu-i este tocmai familiar, putem afla doar dacă mergem pe firul prieteniilor lui cu diverși generali de carton. Și mai ales dacă ne uităm puțin atent la miza acestei schimbări.

Conform Legii Educației, rectorul numește prorectorii și decanii. Pe cei din urmă, după un concurs public susţinut in fața unei comisii numite de rector. Este deci simplu să ne închipuim că rectorul îşi poate crea o structura ierarhică de subalterni fideli, care la rândul ei va acţiona pentru păstrarea în funcţie cât mai mult timp a respectivului rector. Se deschide astfel poarta transformării universităţilor în feude şi a rectorilor în baroni. Criteriile academice nu vor mai conta cât va conta loialitatea faţă de coteria dirijată de rectorul în funcţie. În aceste circumstanţe, există posibilitatea ca abuzurile să devină regulă, în sensul că cei care nu sunt pe placul conducerii ar putea să nu primească orele pe care ar trebui să le aibă, să nu li se scoată la concurs postul care le-ar permite să promoveze sau să fie şicanaţi cu tot felul de comisii de etică.

Nu în ultimul rând, partidele vor fi mult mai interesate să-i racoleze pe aceşti rectori deveniţi imuabili şi deci extrem de influenţi, care astfel ar putea să impună o anumită direcţie politică unei întregi ierarhii universitare. Inutil să mai spun că astfel s-ar putea închide sau manifesta discreţionar subiectul plagiatelor şi al fraudei academice în general. Vorbim deci despre una dintre cele mai toxice cu putinţă mişcări legislative pentru învăţământul românesc, susținută de rectori deja înregimentați în PSD și PNL. Şi pentru că am ajuns aici, trebuie spus că este nefiresc ca rectorilor să li se permită să ocupe funcţii în cadrul partidelor politice. Legea Educaţiei prevedea o incompatibilitate în acest sens, care a fost însă eliminată în 2012 de Ecaterina Andronescu…Având în vedere consecințele profund nocive pe care le poate avea o astfel de măsură, îi solicit dlui președinte Iohannis să întoarcă la parlament această lege.“, a scris Stelian pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. PRO România a depus candidaturile pentru Parlament. Mircea Dobre: „Turismul și agricultura, priorități pentru noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre, și secretarul general adjunct, Răzvan Filipescu, au depus, astăzi, la Biroul Electoral Județean Constanța, listele cu candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Iată listele de candidați:

Senat:

FILIPESCU RĂZVAN

BĂTĂRIGĂ LOREDANA

CRUCERU VICTOR

IONESCU ALEXANDRU

RIZEA VASILE

LEIȚOIU DELIA

MOCANU CRISTINA-GEORGIANA

Camera Deputaților:

DOBRE MIRCEA-TITUS

TROFIN VALENTIN-OLIVIAN

PEIU LAURENȚIU

BOBE MIHAI

DUMA ADRIANA

BUZOIU FLAVIU

COCOR CODRUȚ

DRĂGAN LEONARD

CĂȘUNEANU MARIAN

POSTOLACHE SERGIU-IONUȚ

GOBEAJĂ LAURENȚIU-ADRIAN

BUTUMAN MIHAELA-MĂDĂLINA

ȘANDRU LUMINIȚA

FLOCA IONUȚ

„Vreau să mulțumesc celor 16.000 de susținători, care au semnat listele de candidați ale PRO România pentru județul Constanța…După cum se știe, avem o unire cu ALDE și garantăm de pe acum că va fi cea mai importantă formațiune politică de opoziție din Parlamentul României, dar o opoziție constructivă și nu distructivă, așa cum s-au remarcat cei de la USR sau cei de la PNL până în momentul când au ajuns la guvernare. Acum avem o guvernare incompetentă, care ne demonstrează că avem în fiecare zi câte un colectiv și ne apropiem de 100 de decese pe zi și nimeni nu mai este responsabil sau vinovat. Președintele nu mai cere nicio demisie, iar guvernul lui este perfect. Românii trebuie să își dea seama că singura formațiune politică care a demonstrat prin Victor Ponta la guvernare este PRO România, formațiune capabilă să scoată țara din criză datorită unui program economic și social, care va fi lansat în perioada următoare. Vom susține cu tărie tot ce înseamnă industria de turism, industria HORECA, și o protecție socială pentru toți cetățenii României. Este un program de guvernare coerent și eficient, dar și constructiv în același timp“, a declarat Mircea-Titus Dobre.

Acesta a mai spus că PRO România va duce o campanie constructivă, așa cum a făcut și la locale, și vom prezenta proiectele pentru Constanța, care sunt în primul rând pentru turism și agricultură, acesta din urmă neavând nicio susținere decât a sa și a lui Răzvan Filipescu.

„Din calitatea de senator mă voi lupta împreună cu colegii mei să sprijinim proiectele pe care le-am prezentat pe plan local. Ne dorim ca în Parlament să ajungă oameni care cunosc legislație și proceduri parlamentare și să avem oameni care se luptă pentru județul nostru. Cu regret văd că, în prezent, toate regionalele și instituțiile din sud-est își au sediul la Galați, ba la Brăila, iar Constanța a pierdut competiția din punct de vedere al dezvoltării. PRO România este singurul partid care a venit cu proiect concrete.“, a spus Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: