Politica Slide

Parlamentarii USR Constanța, laude pe proiectele altora. Vezi cum vrea senatorul Ramona Dinu să-i deschidă ochii ministrului constănțean al Turismului

sept. 21, 2017 Mihaela Tîrpan

Parlamentarii USR Constanța și-au prezentat, astăzi, bilanțul primei sesiuni parlamentare. Fără inițiative proprii și doar co-semnatari ai unor inițiative legislative, senatorul Ramona Nicoleta Dinu și deputatul Stelian Cristian Ion speră ca până la finalul mandatului să reușească să ducă la îndeplinire toate promisiunile făcute constănțenilor în campania electorală a alegerilor parlamentare de anul trecut.

Senatorul Ramona Nicoleta Dinu se declară preocupată de soarta turismului românesc și a informat că va participa, în perioada imediat următoare, la Bruxelles, la o conferință care va avea această temă, întâlnire la care ar urma să participe și ministrul Turismului, constănțeanul Mircea Titus Dobre.

“Poate vom avea un turism înfloritor, dar nu va fi al nostru”, a declarat senatorul Ramona Dinu și a făcut comparație între turismul Greciei și roadele tour-operatorilor germani care fac turism pe plajele din Grecia și care adună profitul, explicând că în acest fel ar putea arăta și turismul românesc peste ceva ani. Tocmai din acest motiv, parlamentarul USR susține: “Sper să-i deschid un pic ochii ministrului nostru al Turismului cu ceea ce este important să facem pentru turism.”

“Poate e mai bine să iau județul la pas”

“Suntem de multe ori deasupra colegilor cu multe mandate, cel puțin din punct de vedere al cunoașterii regulamentului Parlamentului. Și asta mă face să fiu optimist pentru ceea ce vom reuși să facem până la finalul mandatului”, a declarat, la rândul său, deputatul Stelian Cristian Ion și a spus că oamenii nu vin la audiențe, dar a recunoscut că nici el nu merge în teritoriu, că nu și-a făcut niciodată un traseu în localitățile din județ pentru a discuta cu oamenii și a afla care sunt problemele cu care se confruntă. “Nu am făcut turul județului, recunosc. I-am invitat la audiențe pe oameni, dar poate e mai bine să iau și județul la pas. La Techirghiol am participat la o dezbatere publică și cam atât”, a explicat deputatul constănțean al USR. Totodată, deputatul crede că alegerile de la nivel național sunt obligatorii, că “lupta trebuie să fie una corectă și reală” și regretă demisia fostului lider al partidului, Nicușor Dan.

Niciunul nu a putut vorbi despre o inițiativă care să le poarte semnătura, ci doar de idei ale colegilor la care s-au alăturat. De asemenea, parlamentarii USR nu au venit cu vreo idee de proiect pentru județul Constanța, document pe care să-l lucreze și pe care să-l promoveze în acest mandat. Până acum…

Amenințări cu mai multe plângeri administrative

În altă ordine de idei, filiala de la Constanța se axează pe activitatea Consiliului Local Constanța, liderii USR au depus nu mai puțin de 25 de sesizări către autoritățile publice constănțene în vederea soluționării mai multor probleme sociale și administrative, unele dintre acestea semnalate chiar de către constănțeni și au primit răspuns la 70% dintre ele. Două dintre cele mai importante se referă la spațiile de joacă pentru copii și modul de lucru al comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Constanța.

“Știm că a fost mare vâlvă la nivelul municipiului cu spațiile de joacă pentru copii, cu chemarea primarului la sediul OPC, după ce noi am sesizat locuri de joacă improprii în oraș și am spus că se impune închiderea lor. Majoritatea locurilor de joacă din Constanța ar trebui închise! În ceea ce privește cea de-a doua temă, cea a ședințelor comisiilor de specialitate, vedem cu toții că acestea sunt transmise, însă vizibilitatea lor este redusă și nu este stocată”, a declarat Remus Eugen Negoi, noul lider al USR Constanța. Tot Negoi a susținut și că USR Constanța a cerut anularea unei hotărâri a Consiliului Local Municipal Constanța, document prin care era favorizat unul dintre aleșii locali. Este vorba despre revocarea HCLM Constanța nr. 450/31.07.2017 prin care s-a aprobat vânzarea prin negociere directă a terenului în suprafață de 150 mp situat pe strada Mircea cel Bătrân, în zona Pieței Tomis II către GEOMIR INTERNATIONAL SRL. “În funcție de răspunsul CLM Constanța, vom ataca în contencios administrativ această hotărâre”, a spus Remus Negoi și a reamintit că alesul local favorizat este Mircea Dobre, firma respectivă fiind a fiicei sale.

 

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!