Connect with us

Actual

Patronatele din turism îi acordă o bilă albă lui Mircea Dobre!

Maria Ionescu

Publicat

la

Potrivit unui comunicat de presă, “Patronatele din turism așteaptă, de la Ministerul Turismului, o strategie de promovare și reglementări care să le ajute să-și păstreze angajații! Turismul, o industrie a carei activitate angreneaza peste 300.000 de persoane și care a generat, în ultimii 25 de ani, investiții de peste 10 miliarde de euro (în proporție de peste 99% private!) are nevoie de un minister propriu, de sine stătător, dar înființarea acestuia trebuie să fie urmată de o serie de măsuri care să ajute la dezvoltarea acestui domeniu. “România are nevoie mai mult ca oricând să-și schimbe imaginea unei țări cu politicieni corupți, care exportă doar forță de muncă ieftină. Sper ca noul ministru să înțeleagă că e foarte important nu că a obținut un scaun, ci că are obligația să repună România pe harta turistică internațională, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât în urma unei strategii bine definite și a unei comunicări pe măsură cu mediul de afaceri”, a declarat dr. Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.). Patronatele din turism speră că primul pas făcut de către Partidul Social Democrat, prin (RE)înființarea Ministerului Turismului, să nu fie și… ultimul !”Sunt convins că P.S.D. nu s-a gândit la un minister în care este nevoie doar să dea salarii și să aibă birouri, ci îi va pune la dispoziție și fondurile necesare, pentru a putea avea rezultate… Avem nevoie de rezultate! Acum nu putem decât să comentăm pozitiv acest prim pas, dar nu ne vom da la o parte dacă va fi cazul să criticăm”, a adăugat președintele F.P.T.R. Referitor la ministrul propus al Turismului, din experiența patronatelor din turism, atunci când a fost vorba de impozitul forfetar, domnul Mircea Dobre s-a implicat ca deputat și a reușit, împreună cu F.P.T.R., să ducă acest proiect până la capăt. “Deci are o bilă albă de la noi, privind această experiență comună”, a mai spus Mohammad Murad. În opinia F.P.T.R., noul ministru ar trebui să invite toate patronatele din turism și toți cei implicați în acest domeniu să stabilească, împreună, un calendar de acțiuni, privind elaborarea strategiei de promovare.
Considerăm că bugetul de promovare al turismului, de anul trecut, de doar două (2 !) milioane de euro, este unul derizoriu, care nu acoperă nici măcar participarea României la târgurile internaționale de turism.

Probleme ce trebuie rezolvate urgent

F.P.T.R. consideră ca sunt patru (4) aspecte care trebuie rezolvate urgent.1. În primul rând, este vorba despre o strategie de promovare, pentru a pune România pe harta turistică internațională. 2. Totodată, este nevoie și de definirea corectă a ceea ce înseamnă o “Stațiune-turistică-de-interes-național”, astfel încât acestea să nu mai fie lăsate să se transforme în… cartiere de blocuri (exemplu: Mamaia)! Din toate punctele de vedere, urbanistic și administrativ, stațiunile ar trebui să aibă o linie pe care să o urmeze. 3. Un alt aspect este găsirea unei formule corecte privind forța de muncă. Turismul românesc are nevoie de o soluție, prin care angajații să poată fi ținuți în țară, printr-o serie de avantaje salariale. 4. Crearea unui mediu de afaceri curat, responsabil, cu obligații și drepturi, este o altă așteptare, a patronatelor, de la noul Guvern. “Dacă un funcționar îți întârzie o autorizație un an sau doi, ar trebui să răspundă. Dacă oamenii de afaceri au o serie de obligații, corect ar fi să aibă și niște drepturi”, a mai afirmat Mohammad Murad.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: