Conecteaza-te cu noi

Actual

”Nu exclud implicarea politică pe viitor”, a declarat premierul Dacian Cioloș!

Published

on

În cursul zilei de astăzi, cu începere de la ora 14.00, Dacian Cioloș, premier al României, a susținut o ultimă conferință de presă în această calitate. De fapt, a prezentat un bilanț al activității cabinetului său și a precizat că ”Acest Guvern a apărut într-un context excepțional. Am avut o susținere politică volatilă în Parlament, așteptările au fost foarte mari. Încă de la începutul guvernării au ieșit la iveală probleme ascunse de ani, care nu au fost abordate frontal atunci când a trebuit. De pildă, crizele de la Sănătate legate de biocide sau de prețul medicamentelor, problema doctoratelor la Educație, problema salarizării, cele legate de șomajul cronic în anumite zone din România, problema combaterii tăierilor ilegale a pădurilor. Cu atâtea probleme, nu aveam cum să ne limităm la gestionarea treburilor curente, așa ca a trebuit să începem anumite reforme.”. Dacian Cioloș a trecut apoi în revistă rezultatele avute de cabinetul său și a precizat că a ”transparentizat deciziile, am creat noi platforme de consultare publică, am declanșat un proces de debirocratizare. Ne-am asumat organizarea unor alegeri locale și parlamentare corecte, am folosit pentru prima dată sistemul de control împotriva votului multiplu și cel de supraveghere video a numărării voturilor.”. El s-a referit apoi și la rezultatele economice reușite și a specificat: ”Suntem acum într-o situație cu o creștere economică de 5%, a crescut cu 155.000 numărul de locuri de muncă create, șomajul a scăzut de la 4,9 la 4,7%, am reușit să menținem deficitul bugetar în pragurile prognozate, am avut un nivel minim al costurilor de finanțare externă.”. Dacian Cioloș a reamintit jurnaliștilor că a pus accent pe Sănătate și pe Educație. Răspunzând apoi întrebărilor, Dacian Cioloș a precizat că nu exclude implicarea politică pe viitor. ”Nu exclud implicarea politică pe viitor, nu am luat o decizie. La un astfel de nivel de responsabilitate, un prim-ministru face politică. Am primit invitații de la partidele care m-au susținut în campania electorală.”, a precizat Dacian Cioloș.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions