Connect with us

Actual

”Nu exclud implicarea politică pe viitor”, a declarat premierul Dacian Cioloș!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de astăzi, cu începere de la ora 14.00, Dacian Cioloș, premier al României, a susținut o ultimă conferință de presă în această calitate. De fapt, a prezentat un bilanț al activității cabinetului său și a precizat că ”Acest Guvern a apărut într-un context excepțional. Am avut o susținere politică volatilă în Parlament, așteptările au fost foarte mari. Încă de la începutul guvernării au ieșit la iveală probleme ascunse de ani, care nu au fost abordate frontal atunci când a trebuit. De pildă, crizele de la Sănătate legate de biocide sau de prețul medicamentelor, problema doctoratelor la Educație, problema salarizării, cele legate de șomajul cronic în anumite zone din România, problema combaterii tăierilor ilegale a pădurilor. Cu atâtea probleme, nu aveam cum să ne limităm la gestionarea treburilor curente, așa ca a trebuit să începem anumite reforme.”. Dacian Cioloș a trecut apoi în revistă rezultatele avute de cabinetul său și a precizat că a ”transparentizat deciziile, am creat noi platforme de consultare publică, am declanșat un proces de debirocratizare. Ne-am asumat organizarea unor alegeri locale și parlamentare corecte, am folosit pentru prima dată sistemul de control împotriva votului multiplu și cel de supraveghere video a numărării voturilor.”. El s-a referit apoi și la rezultatele economice reușite și a specificat: ”Suntem acum într-o situație cu o creștere economică de 5%, a crescut cu 155.000 numărul de locuri de muncă create, șomajul a scăzut de la 4,9 la 4,7%, am reușit să menținem deficitul bugetar în pragurile prognozate, am avut un nivel minim al costurilor de finanțare externă.”. Dacian Cioloș a reamintit jurnaliștilor că a pus accent pe Sănătate și pe Educație. Răspunzând apoi întrebărilor, Dacian Cioloș a precizat că nu exclude implicarea politică pe viitor. ”Nu exclud implicarea politică pe viitor, nu am luat o decizie. La un astfel de nivel de responsabilitate, un prim-ministru face politică. Am primit invitații de la partidele care m-au susținut în campania electorală.”, a precizat Dacian Cioloș.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Service-uri auto din Constanța, verificate de polițiștii de la Transporturi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, polițiști locali și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Cu ocazia acțiunii, au fost verificate 5 puncte de lucru ale unor operatori economici cu obiect de activitate repararea și întreținerea autovehiculelor, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei.

De asemenea, s-a dispus suspendarea activității unui operator economic neautorizat.

Totodată, s-a constatat săvârșirea infracțiunii de folosire a creditului societății în folosul propriu, de către administratorul unei societăți comerciale, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Verificările sunt continuate și  de către Garda de Mediu Constanța, pentru dispunerea măsurilor din competență.

La acest moment,  prejudiciul este de aproximativ 175.000 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O săptămână de la carantinarea municipiului Constanța, niciun efect! Dimpotrivă, incidența crește zilnic

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vinerea trecută, municipiul Constanța a intrat în carantină urmare a numărului mare de persoane infectate cu SARS COV2.

Autoritățile au anunțat mobilizare exemplară, scopul fiind acela de reducere a efectelor pandemiei, respectiv scăderea cazurilor de constănțeni infectați cu noul coronavirus. Astăzi, la o săptămână distanță de această măsură, cifrele nu ne ajută cu nimic, semn că nici carantinarea nu își produce efectele.

Iată cifrele:

  1. Vineri 20 nov – 9,35
  2. Sâmbătă 21 nov – 9,36
  3. Duminica 22 nov – 9,72
  4. Luni 23 nov – 10,17
  5. Marți 24 nov – 9,54
  6. Miercuri 25 nov – 9,90
  7. Joi 26 nov – 10,30
  8. Vineri 27 nov – 10,80

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din judeţul Constanţa a MURIT într-un accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în judeţul Tulcea a avut loc un grav accident rutier în urma căruia un bărbat din Gârliciu (judeţul Constanţa) şi-a pierdut viaţa.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în jurul orei 09.40, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe DN 22A între localitatea Ciucurova și Popasul Izvorul Cerbului.

În accident a fost implicat un autoturism, care a intrat într-un copac de pe marginea carosabilului.

La fața locului s-au deplasat 8 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul descarcerare, o ambulanță SMURD din cadrul Stației de pompieri Babadag, precum și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea.

În urma accidentului rutier au rezultat 2 victime de sex masculin, din care una încarcerată.
Din nefericire, persoana aflată în dreapta șoferului ( bărbat 35 ani), încarcerată, prezenta leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ pronunțând decesul.

Este vorba despre un bărbat care locuia în comuna Gârliciu, judeţul Constanţa. Conducătorul auto (bărbat 50 ani) a suferit un traumatism toracic. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Tulcea pentru investigații medicale suplimentare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Tulcea, cercetarile continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: