Conecteaza-te cu noi

Societate

Patronatele vor ministru specializat în turism! Vor avea ceva de așteptat…

Published

on

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), organizaţii reprezentative pentru industria turismului, solicită partidelor politice, Parlamentului României şi Preşedinţiei numirea unor specialişti din turism la conducerea Ministerului Turismului. Susţinem cu tărie ca funcţiile de conducere din Ministerul Turismului, ministru şi secretar de stat, să fie deţinute de specialişti din turism, întrucât este nevoie de expertiză în domeniu, care să ne permită să facem progrese reale, pe fiecare zonă a industriei noastre. Nu putem avea permanent la conducerea instituţiei care administrează turismul numai persoane fără legătură cu domeniul. Suntem într-un moment critic în turism, cu impact negativ asupra evoluţiei acestuia. Nici un act normativ nu a fost aprobat în ultimele şase luni. Cel referitor la acordarea voucherelor de vacanţă şi angajaţilor din sistemul public nu este aprobat, Legea Turismului nu a intra în dezbatere, propunerile ANAT referitoare la garantarea pachetelor turistice nu s-au concretizat într-un act normativ. Promovarea turistică a României în străinătate este palidă, lucru vizibil şi în statistici. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România a fost vizitată în 2016 de numai 2,5 milioane de turişti străini. Creşterea anuală, de 10%, ne bucură, dar este nesemnificativă comparativ cu cea înregistrată de Bulgaria, vizitată anul trecut de peste 8 milioane de turişti străini. Sau cu rezultatele Ungariei, vizitată anul trecut de mai mult de 16 milioane de turişti străini. Birourile de turism din străinătate au fost desfiinţate cu motivaţii de natură personală şi fără a fi pus imediat ceva în loc. Toate eforturile de promovare depuse de cei care reprezentau România în străinătate se vor risipi, fondurile alocate pentru promovarea externă, chiar așa puţine, vor fi fost cheltuite în zadar. Sunt doar câteva dintre nerealizările ultimelor şase luni, pe care vi le amintim, ca un semnal de alarmă. Turismul are potential să contribuie cu mai mult de 2% la PIB-ul României, trebuie doar să fie considerat o prioritate a economiei naţionale şi tratat ca atare, cu maximă responsabilitate. În final, solicităm să fim consultaţi în cazul nominalizărilor pentru posturile de conducere din Ministerul Turismului, dacă se doreşte cu adevărat turism în România. Semnează: Dr. Alin Burcea, preşedinte ANAT, Nicu Rădulescu, preşedinte OPTBR,  Gabriel Zamfir, preşedinte executiv ANTREC, Călin Ile, preşedinte FIHR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions