Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Pensiile speciale ale parlamentarilor, ELIMINATE!

Published

on

ciolacu parlament

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, luni, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. S-au înregistrat 382 de voturi ‘pentru’, 3 abțineri, iar 3 parlamentari au fost prezenți și nu au votat. Iniţiativa legislativă adoptată are ca obiect de reglementare abrogarea dispoziţiilor capitolului XI din Legea nr.96/2006, care vizează acordarea dreptului la indemnizaţia pentru limita de vârstă, drept de care beneficiază deputaţii şi senatorii.

Potrivit legii adoptate, de la data intrării în vigoare a actului normativ încetează plata indemnizațiilor pentru limită de vârsta acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările și completările ulterioare.

Fostul viceprimar al Constanței Florin Cocargeanu spune că, datorită USR, parlamentarii NU MAI AU PENSII SPECIALE!

„Este una dintre legile pentru care, alături de colegii mei, am ieșit în stradă și pentru care a militat zi de zi. În ciuda tuturor blocajelor venite din partea cartelului PNL-PSD, s-a reușit o performanță fără precedent în politica din România. Ei au ținut cu dinții de aceste pensii, însă 120.000 de români au semnat împotriva lor!“, a punctat liderul organizației municipale Constanța a USR, Florin Cocargeanu.

„Am dus vocea voastră în Parlament! Astăzi, am arătat din nou că presiunea funcționează: pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate! Este lupta USR începută încă de la intrarea în Parlament. Este prima lege depusă de USR în 2017. Am continuat să punem presiune zi de zi, săptămână de săptămână. Am ieșit în stradă în toată țara, am strâns aproape 120.000 de semnături și am depus 5 legi de eliminare a pensiilor speciale, blocate cu anii de PSD și PNL. Nu ne oprim aici. USR cere eliminarea tuturor pensiilor speciale! Nu doar ale parlamentarilor, ci și ale primarilor. Ci și pensiile speciale ale foștilor securiști, care astăzi încasează zeci de mii de lei în fiecare lună. Să tăiem și pensia specială a lui Nicolae Ciucă, de 18.000 de lei! Tăiați toate pensiile speciale!“, spun cei de la USR Constanța.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că, prin votul de astăzi, au fost eliminate doar 700 de pensii speciale, iar în România sunt 210.000 de persoane care beneficiază de aceaste beneficii speciale pentru care nu au plătit contribuții sociale. Drulă a mai spus că proiectul prezentat azi de PSD și PNL are anumite vulnerabilități, care ar putea fi taxate de Curtea Constituțională.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions