Connect with us

Politica

Pentru Pro România Ludovic Orban nu există ca premier

Tatian Iorga

Publicat

la

Premierul a fost prezent, astăzi, în Parlament, la „Ora prim-ministrului”, la iniţiativa Pro România, pentru a prezenta planul de relansare economică, în urma efectelor negative ale crizei produse de COVID-19. Cu această ocazie, deputatul de Constanța al Pro România, Mircea-Titus Dobre, a criticat actuala conducere a statului că nu a luat măsuri din timp pentru redresarea turismului.

„Astăzi, în Parlamentul României, am ținut să le amintesc distinșilor domni Ludovic Orban și Klaus Iohannis, premierul, respectiv, președintele României, că în ultima perioadă au criticat Parlamentul, fără să țină cont de activitatea noastră, a celor care de aici, din principala instituție care reprezintă garanția democrației, am reușit să rezolvăm foarte multe probleme pe care le-au creat chiar domniile lor și instituțiile pe care le conduc. Dar, poate că aceste critici repetate sunt justificate de tendința din ultima perioadă, de a conduce țara prin forță. Adevărul e că în autocrație și în dictatură nici măcar nu e nevoie de Parlament Asta ar putea fi explicația pentru nenumăratele critici venite din partea celor doi oameni de stat care au beneficiat, în ultimele două luni, de puterea pe care le-a dat-o starea de urgență. Chiar și așa, tot prin Parlament trebuie să treacă legile, cât timp mai avem încă democrație. Și au trecut legile, au fost corectate erorile grave pe care le-au făcut membrii Guvernului, cu excepția Ordinului ministrului Economiei, care nu poate fi corectat de Parlament. Este Ordinul care, printre altele, ar fi trebuit să ajute la repornirea turismului din România, doar că este imposibil de aplicat. “Hotelierii” la care se face referire în Anexa 3 pur și simplu nu există. Nu există în nicio lege din România acest termen pe care nu-l înțelegem nici noi, parlamentarii, nici măcar hotelierii… Am vrea să înțelegem dacă restul celor care dețin structuri de cazare și alimentație publică ar trebui să primească un Ordin separat pentru cei care dețin apartamente – apartamentari”, pentru cei care dețin pensiuni – “pensionari”, “bungalouezi”, “pontonari” sau cum s-or mai numi, pe principiul originalului termen introdus ad-hoc în Reglementările pentru structurile de cazare, respectiv “hotelieri”. Până când vom afla un răspuns de la Guvern, acceptăm în continuare, cu plăcere, criticile președintelui Iohannis și pe ale premierului Orban, la fel cum trebuie să suportăm și luările lor de cuvânt pentru a-și afișa public lauda de sine și aprecierea propriilor “realizări”.“, a declarat Dobre.

Parlamentarul constănțean a mai punctat că multe dintre țările UE au intervenit cu instrumente fiscale, pompând bani în turism și în alte ramuri ale economiei, ceea ce nu s-a întâmplat și la noi. Spre exemplu, spune Dobre, Franța a alocat 18 miliarde de euro. Cu această ocazie, deputatul i-a înaintat premierului unui proiect prin care să fie ajutați toți angajații și angajatorii afectați direct sau indirect de măsurile luate prin instituirea stării de urgență. Este vorba de cel puțin un milion de angajați și câteva sute de companii. Mai multe detalii puteți citi aici: https://www.ordinea.ro/proiect-legislativ-pro-romania-indemnizatii-pentru-angajati-si-angajatori/

„I-am dat premierului să îl facă ordonanță de urgență. Și atunci îi voi spune premierul României. Până atunci, pentru mine nu este altceva decât Lucovid Orban“, a declarat Dobre.

Comments

comments

Politica

Orban, amendat cu 3.000 de lei după cheful de la Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a plătit, sâmbătă, două amenzi în cuantum de 3.000 de lei pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise, după ce o poză cu liderul PNL în care nu respectă regulile acestea a fost publicată vineri de social-democratul Eugen Teodorovici.

“Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție.

Totul a plecat de la o fotografie în care apar premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri în biroul acestuia, unde se fumează și se consumă alcool, a devenit virală pe Facebook. Sursa: euractiv.ro

Potrivit informațiilor pe care STIRIPESURSE.RO le deține, poza a fost făcută chiar de omul de încredere a lui Ludovic Orban. Este vorba despre Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului. Dancă a făcut poza, alături de mai multe, și a vrut să o distribuie unor miniștri care lipseau din biroul respectiv. Însă, din nefericire pentru liberali, poza a fost distribuită unei alte persoane, un fost consilier al Liei Olguța Vasilescu.

După ce fotografia a devenit virală pe internet, premierul Orban a venit cu explicații.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc “, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, pentru MEDIAFAX.

Iată imaginea completa:

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Doliu în PMP Constanța! Un membru important al partidului a murit

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a colegului nostru, Tudoran Marin. Acesta urma să candideze pentru functia de primar al comunei Cerchezu. PMP Constanța își exprimă întreaga compasiune și susținere față de familia îndurerată. Dumnezeu să il odihnească în pace!

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Consilierii PNL din Cumpăna, protest cu banderole albe împotriva primăriței Gâju

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Grupul de consilieri locali PNL din cadrul Consiliului Local Cumpăna au protestat în ședința de Consiliu Local desfășurată joi, 28 mai a.c., împotriva primarului Mariana Gâju și a consilierilor locali PSD, prin purtarea unei banderole albe pe mână. Practic, ei reclamă, în primul rând, față de lipsa de transpearență a Primăriei și față de un comportament abuziv, de a nu include propunerile lor în discuția Consiliului Local.

“Având în vedere atitudinea negativă pe care conducerea actuală a Primăriei Cumpăna o manifestă cât și împiedicarea, cu bună știință, a consilierilor locali liberali de a-și aduce contribuţia si desfasura activitatea în cadrul Consiliului Local al Comunei Cumpana, noi, Organizația Locala PNL Cumpăna, dorim să vă aducem la cunoștință următoarele: ne-am adresat Prefectului județului Constanța, domnul George Niculescu prin adresa numarul: 25423-8781 din 18.05.2020, pentru a analiza activitatea conducerii Primariei Cumpana legata de: adresele cu initiative de proiect pentru Consiliul Local Cumpana, depuse de consilieri locali PNL care nu sunt trecute pe ordinea de zi si discutate in cadrul Consiliului Local Cumpana, adresele prin care se cer informatii referitoare la activitatea Primariei Cumpana si care nu primesc raspuns sau sunt necesare reveniri la aceste adrese pentru a primi un raspuns, nu se trec in Procesul Verbal al sedintei de Consiliu Local, toate interpelarile, propunerile si observatiile venite din partea consilierilor locali PNL”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Cumpăna remis redacției.

De altfel, George Tufă, președintele PNL Cumpăna anunță că vor protesta la fiecare ședință de Consiliu Local prin purtarea banderolei albe la braț și spune, într-o postare pe contul său de Facebook faptul că vremea… partidului unic a trecut și că singurul scop al demersurilor consilierilor liberali din localitate privește asigurarea de condiții mai bune de trai pentru cetățeni. Mai mult, liberalii din Cumpăna acuză că proiectele lor nu sunt luate în considerare de primarul Mariana Gâju, acestea ajungând să fie blocate… intenționat de edil. Iată detaliile.

“Au trecut 30 de ani de când ne-am recâștigat dreptul la democrație și observăm că, din punct de vedere politic, unii nu reușesc să se reformeze, se ancorează în trecut, incapabili să înțeleagă noțiuni ca “dezbatere”, “concurență”, “conlucrare”. Doream și dorim în continuare să vedem un alt mod de a face politică, un alt tip de discurs, o altă polemică – benefică nouă, tuturor. Vremea Partidului Unic a trecut: trăim într-un regim democratic în care mai multe partide înseamnă mai multe opinii, din confruntarea cărora reiese cea mai bună soluţie pentru cetăţeni. În ziua de azi, dacă faci parte din alt partid, nu trebuie, automat, să fii considerat dușman. Consilierii PNL lucrează in interesul comunei, nu împotriva partidului din care face parte primarul! De cele mai multe ori, adresele noastre către Consiliul Local și către Primărie nu primesc un răspuns în termenul legal; nici după reveniri nu sunt luate în considerare sau nu primesc răspuns. Inițiativele consilierilor locali PNL – cele de pe ordinea de zi! – nici măcar nu sunt supuse discuţiilor! Grupul celor patru consilieri liberali din Consiliul Local Cumpăna se implică în mod constant cu inițiative de proiecte și propuneri în interesul comunității noastre, inițiative care sunt blocate intenționat și în mod constant de către Primarul Comunei Cumpăna și de cei 13 consilieri PSD! Mai grav şi, de fapt, ilegal este că nu toate interpelările și propunerile consilierilor liberali sunt consemnate în Procesele Verbale ale ședințelor Consiliului Local! Scopul nostru nu este sancţionarea conducerii Primăriei, ci dorim ca atât locuitorii comunei Cumpăna cât și doamna Primar să înțeleagă că membrii echipei PNL din Consiliul Local Cumpăna sunt hotărâți să lupte pentru proiectele lor în folosul comunității noastre. Repetăm, în speranţa că se va auzi: vremea Partidului Unic a trecut, vremea Primarului care se comportă ca un vătaf pe moșie a trecut! Doamna Primar trebuie să înțeleagă că țipând la consilierii PNL din Cumpăna, jignindu-i, ignorându-i, de fapt țipă la locuitorii din Cumpăna care au votat ca liberalii să îi reprezinte, pe ei îi jignește și îi ignoră! Doamna Primar este la mandatul cu numărul cinci, anii au trecut, dar încă nu se vede acea comună europeană care ar trebui să fie Cumpăna. Nu desconsiderăm tot ce s-a făcut în ultimii 20 de ani, dar nu suntem nici atât de naivi încât să nu ne dăm seama că se putea mai mult! Mult mai mult!”, scrie liderul PNL Cumpăna și pe contul său de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: