Connect with us

Politica

Pentru Pro România Ludovic Orban nu există ca premier

Publicat

la

Premierul a fost prezent, astăzi, în Parlament, la „Ora prim-ministrului”, la iniţiativa Pro România, pentru a prezenta planul de relansare economică, în urma efectelor negative ale crizei produse de COVID-19. Cu această ocazie, deputatul de Constanța al Pro România, Mircea-Titus Dobre, a criticat actuala conducere a statului că nu a luat măsuri din timp pentru redresarea turismului.

„Astăzi, în Parlamentul României, am ținut să le amintesc distinșilor domni Ludovic Orban și Klaus Iohannis, premierul, respectiv, președintele României, că în ultima perioadă au criticat Parlamentul, fără să țină cont de activitatea noastră, a celor care de aici, din principala instituție care reprezintă garanția democrației, am reușit să rezolvăm foarte multe probleme pe care le-au creat chiar domniile lor și instituțiile pe care le conduc. Dar, poate că aceste critici repetate sunt justificate de tendința din ultima perioadă, de a conduce țara prin forță. Adevărul e că în autocrație și în dictatură nici măcar nu e nevoie de Parlament Asta ar putea fi explicația pentru nenumăratele critici venite din partea celor doi oameni de stat care au beneficiat, în ultimele două luni, de puterea pe care le-a dat-o starea de urgență. Chiar și așa, tot prin Parlament trebuie să treacă legile, cât timp mai avem încă democrație. Și au trecut legile, au fost corectate erorile grave pe care le-au făcut membrii Guvernului, cu excepția Ordinului ministrului Economiei, care nu poate fi corectat de Parlament. Este Ordinul care, printre altele, ar fi trebuit să ajute la repornirea turismului din România, doar că este imposibil de aplicat. “Hotelierii” la care se face referire în Anexa 3 pur și simplu nu există. Nu există în nicio lege din România acest termen pe care nu-l înțelegem nici noi, parlamentarii, nici măcar hotelierii… Am vrea să înțelegem dacă restul celor care dețin structuri de cazare și alimentație publică ar trebui să primească un Ordin separat pentru cei care dețin apartamente – apartamentari”, pentru cei care dețin pensiuni – “pensionari”, “bungalouezi”, “pontonari” sau cum s-or mai numi, pe principiul originalului termen introdus ad-hoc în Reglementările pentru structurile de cazare, respectiv “hotelieri”. Până când vom afla un răspuns de la Guvern, acceptăm în continuare, cu plăcere, criticile președintelui Iohannis și pe ale premierului Orban, la fel cum trebuie să suportăm și luările lor de cuvânt pentru a-și afișa public lauda de sine și aprecierea propriilor “realizări”.“, a declarat Dobre.

Parlamentarul constănțean a mai punctat că multe dintre țările UE au intervenit cu instrumente fiscale, pompând bani în turism și în alte ramuri ale economiei, ceea ce nu s-a întâmplat și la noi. Spre exemplu, spune Dobre, Franța a alocat 18 miliarde de euro. Cu această ocazie, deputatul i-a înaintat premierului unui proiect prin care să fie ajutați toți angajații și angajatorii afectați direct sau indirect de măsurile luate prin instituirea stării de urgență. Este vorba de cel puțin un milion de angajați și câteva sute de companii. Mai multe detalii puteți citi aici: https://www.ordinea.ro/proiect-legislativ-pro-romania-indemnizatii-pentru-angajati-si-angajatori/

„I-am dat premierului să îl facă ordonanță de urgență. Și atunci îi voi spune premierul României. Până atunci, pentru mine nu este altceva decât Lucovid Orban“, a declarat Dobre.

Comments

comments

Politica

Biden anunță CREȘTEREA prezenței militare a SUA în România: forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia. Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: