Connect with us

Politica

Pentru Pro România Ludovic Orban nu există ca premier

Tatian Iorga

Publicat

la

Premierul a fost prezent, astăzi, în Parlament, la „Ora prim-ministrului”, la iniţiativa Pro România, pentru a prezenta planul de relansare economică, în urma efectelor negative ale crizei produse de COVID-19. Cu această ocazie, deputatul de Constanța al Pro România, Mircea-Titus Dobre, a criticat actuala conducere a statului că nu a luat măsuri din timp pentru redresarea turismului.

„Astăzi, în Parlamentul României, am ținut să le amintesc distinșilor domni Ludovic Orban și Klaus Iohannis, premierul, respectiv, președintele României, că în ultima perioadă au criticat Parlamentul, fără să țină cont de activitatea noastră, a celor care de aici, din principala instituție care reprezintă garanția democrației, am reușit să rezolvăm foarte multe probleme pe care le-au creat chiar domniile lor și instituțiile pe care le conduc. Dar, poate că aceste critici repetate sunt justificate de tendința din ultima perioadă, de a conduce țara prin forță. Adevărul e că în autocrație și în dictatură nici măcar nu e nevoie de Parlament Asta ar putea fi explicația pentru nenumăratele critici venite din partea celor doi oameni de stat care au beneficiat, în ultimele două luni, de puterea pe care le-a dat-o starea de urgență. Chiar și așa, tot prin Parlament trebuie să treacă legile, cât timp mai avem încă democrație. Și au trecut legile, au fost corectate erorile grave pe care le-au făcut membrii Guvernului, cu excepția Ordinului ministrului Economiei, care nu poate fi corectat de Parlament. Este Ordinul care, printre altele, ar fi trebuit să ajute la repornirea turismului din România, doar că este imposibil de aplicat. “Hotelierii” la care se face referire în Anexa 3 pur și simplu nu există. Nu există în nicio lege din România acest termen pe care nu-l înțelegem nici noi, parlamentarii, nici măcar hotelierii… Am vrea să înțelegem dacă restul celor care dețin structuri de cazare și alimentație publică ar trebui să primească un Ordin separat pentru cei care dețin apartamente – apartamentari”, pentru cei care dețin pensiuni – “pensionari”, “bungalouezi”, “pontonari” sau cum s-or mai numi, pe principiul originalului termen introdus ad-hoc în Reglementările pentru structurile de cazare, respectiv “hotelieri”. Până când vom afla un răspuns de la Guvern, acceptăm în continuare, cu plăcere, criticile președintelui Iohannis și pe ale premierului Orban, la fel cum trebuie să suportăm și luările lor de cuvânt pentru a-și afișa public lauda de sine și aprecierea propriilor “realizări”.“, a declarat Dobre.

Parlamentarul constănțean a mai punctat că multe dintre țările UE au intervenit cu instrumente fiscale, pompând bani în turism și în alte ramuri ale economiei, ceea ce nu s-a întâmplat și la noi. Spre exemplu, spune Dobre, Franța a alocat 18 miliarde de euro. Cu această ocazie, deputatul i-a înaintat premierului unui proiect prin care să fie ajutați toți angajații și angajatorii afectați direct sau indirect de măsurile luate prin instituirea stării de urgență. Este vorba de cel puțin un milion de angajați și câteva sute de companii. Mai multe detalii puteți citi aici: https://www.ordinea.ro/proiect-legislativ-pro-romania-indemnizatii-pentru-angajati-si-angajatori/

„I-am dat premierului să îl facă ordonanță de urgență. Și atunci îi voi spune premierul României. Până atunci, pentru mine nu este altceva decât Lucovid Orban“, a declarat Dobre.

Comments

comments

Politica

(FOTO-VIDEO) Care este viziunea PRO România pentru cartierele Km. 4-5 și CET

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul Pro România la Primăria Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre, a continuat seria de prezentări de proiecte pentru fiecare zonă a municipiului. De data aceasta, zonele vizate de Mircea Dobre au fost cartierele Km. 4-5 și CET. Candidatul PRO România a spus în cadrul unei conferințe de presă că una dintre cele mai mari probleme pe care a regăsit-o în aceste zone este Baza sportivă Trunghi, care ajuns la ora actuală o savană.

„E un teren de peste 37.000 mp și cred că este singurul teren așa de mare în municipiul Constanța, și cred nimeni nu a pus nimeni ochii pe el din două motive: este bază sportivă și este înconjurat de cale ferată. Din aceste motive, administrația publică locală l-a lăsat în paragină. Cred că nici șerpii nu stau acolo. Am fost și am văzut și pot să spun că este o pârloagă. Ne propunem să o regândim zona în special pentru atletism“, spus Dobre.

El a afirmat că, totodată, pe acel teren există o sală, care nu poate fi numit nici măcar grajd și unde se antrenau cândva cei care făceau lupte.

„Am avut un campion olimpic. Avem un sport olimpic cu rezultate bune în Constanța, prin Draica, dar acum pentru acest sport nimeni nu mai reprezintă nimic“, a punctat Dobre.

Conferința de presă PRO România#PRO #România #MirceaDobre #RazvanFilipescu

Publicată de Mircea Titus Dobre pe Vineri, 7 august 2020

Iată ce prevede proiectul pentru Km 4-5 și CET

„Se propun mai multe proiecte pentru zonele din cartierele KM 4-5 și CET, proiecte menite să rezolve probleme reale cu care locuitorii cartierului se confruntă:

– Trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de mașini care împiedica circulația în condiții de siguranța a oamenilor

– Aglomerație de mașini și cartierul duce lipsa de locuri de parcare amenajate

– Spațiile verzi existente nu sunt intreținute

– Lipsa locurilor de joacă amenajate pentru copii

– Lipsa terenurilor de sport pentru antrenament

– Zonele de ghene pentru pubelele de gunoi sunt insalubre

În scopul îmbunătățirii mediului de viață a constănțenilor, echipa Pro România Constanța vine cu mai multe proiecte și soluții, care realizate împreună, sunt menite să contribuie la îmbunătățirea mediului urban. Printre aceste proiecte se numără:

  1. Modernizarea bazei sportive TRIUNGHIUL

În suprafață de 37 099 mp, cu acces din Strada Caraiman. Vor fi spații pentru pentru mai multe categorii de sport, iar sala de antrenament pentru lupte vă fi reconstruită.

  1. Modernizarea terenului de sport existent, realizarea unui loc de joaca pentru copii

și realizarea unei parcări subterane publice cu 228 locuri de parcare – în apropierea Școlii cu clasele I-VIII AUREL VLAICU (Aleea Albatrosului)

  1. Modernizarea parcului Viitorului – amenajarea de 15 236 mp de spațiu verde și spațiu public – Str. Caraiman
  1. Amenajarea unui loc de joacă pentru copii, a unei zone cu spațiu verde și spațiu

public și a unei parcări subterane de 178 de locuri de parcare – în apropiere de Strada

Prelungirea Liliacului

  1. Realizarea unei parcări publice etajate P+4E+Terasa circulabilă, cu o capacitate de 219 de locuri de parcare – în apropierea Străzii Progresului și Aleii Progresului
  1. Realizarea unei parcări publice etajate P+4E+Terasa circulabilă, cu o capacitate de 219 de locuri de parcare – în apropierea străzilor Arcului și Progresului
  1. Realizarea unei parc pentru picnic și grătare – PARC “LA GRĂTARE” – amenajare spațiu verde și spatiu public pe o suprafață de 17 586mp. Vor fi prevăzute locuri pentru picnic și grătare acoperite și neacoperite, grupuri sanitare, locuri de parcare, teren de sport, loc de joacă pentru copii, spații verzi.

Pentru siguranța circulației pietonale, se vor prevedea 2 pasaje subterane, unul va fi pe sub Șoseaua Mangaliei iar celălalt vă subtraversa o bretea de circulație ce duce spre Șoseaua Mangaliei.“

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PNL Independența a trecut la PMP

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest an. Astfel, candidatul pentru funcția de primar al comunei Independența este Jan Tică, acesta fiind și președintele organizației. PMP notează că echipei lui Jan Tică s-a alăturat Mustafa Feni, președinte al organizației PNL Independența.

„Salut înscrierea lui Mustafa Feni în echipa PMP. În acest moment avem o echipă mai puternică, devotată și cu mult entuziasm. Sunt convins că Jan Tică, împreună cu echipa sa, are toate datele necesare pentru a câștiga primul mandat de primar al comunei Independența”, a declarat Claudiu Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Începe perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că vineri începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august, informează AEP.

Sursa citată menţionează că în data de 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

Informaţiile privind metodologia depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din anul 2020 pot fi consultate pe site-ul www.roaep.ro accesând linkul https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2020/07/mof633.pdf.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: