Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Percheziții DNA la președintele Consiliului Județean Prahova și la rude ale acestuia: „Nu am nimic de ascuns“

Published

on

dna

Procurorii DNA au descins, în această dimineaţă, la mai multe adrese din Prahova. Potrivit unor surse, percheziţiile au avut loc la domiciliul preşedintelui CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, la membri ai familiei acestuia, dar şi la sediul Consiliului Judeţean, într-un dosar de luare de mită. Potrivit DNA, sunt suspiciuni ce vizează infracțiuni de corupție și fals!

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, săvârșite în perioada 2020 – prezent, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.“, spun cei de la DNA.

Percheziţii au avut loc și la sediul societăţii comerciale Hidro Prahova, companie al cărei principal acţionar este Consiliul Judeţean Prahova şi care este cel mai mare furnizor de servicii de apă şi canalizare din judeţ, notează stiripesurse.ro.

G4Media notează că ancheta DNA ar viza modul de acordare a contractului pentru centura din Mizil. De asemenea, sursa citată menționează că Iulian Dumitrescu percheziția vizează și reședința din cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, în care Dumitrescu ar avea un apartament de 800 de mp, pentru care ar plăti o chirie lunară de 6.000 de euro. Conform informațiilor G4Media, soția lui Iulian Dumitrescu conduce un Lamborghini Urus de 250.000 de dolari.

În replică, președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a venit cu o postare pe Facebook:

„În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions