Conecteaza-te cu noi

Actual

Percheziții. Două angajate ale unei agenții de turism din Constanța au înșelat mai multe persoane

Published

on

cercetari politie

La data de 5 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Alba, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2020, o femeie, de 33 de ani, angajata unei agenții de turism din municipiul Constanța, și o femeie, de 37 de ani, director al aceleiași agenții de turism, ar fi indus în eroare 9 persoane vătămate, care au achiziționat servicii de turism cu destinații exotice, în sumă totală de aproximativ 16.000 de euro și peste 9.000 de lei.

”În contextul pandemiei generate de virusul SarsCov 2 excursiile fiind amânate, cele două femei ar fi încasat sumele respective, reprezentând achiziționarea de servicii de turism cu destinații exotice, de la cele 9 persoane vătămate, și le-ar fi eliberat acestora o factură fiscală ”contravaloare voucher”, asigurându-le că vor putea utiliza acele sume de bani pe viitor.

Din cercetări a reieșit că cele două femei ar fi reținut pentru sine sumele respective de bani, pe care compania aeriană de transport le restituise și care ar fi trebuit înapoiate persoanelor vătămate, care au fost, astfel, prejudiciate.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

La data de 5 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții domiciliare, 2 în județul Constanța și 2 în județul Alba.

Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate documente financiar-contabile, înscrisuri cu valoare probatorie, un terminal mobil, precum și alte bunuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale.

cercetari politie

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions