Actual

Pericol de INUNDAȚII. Dunărea a ajuns la primul dig local de apărare, în zona localităţii Feteşti

mart. 16, 2018 Mihaela Tîrpan

În zona localităţii Feteşti, pe malul stâng al braţului Borcea, apele au pătruns în albia majoră, ajungând la primul dig local de apărare, ca urmare a creşterii nivelurilor şi debitelor pe fluviul Dunărea, a anunţat vineri Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa.

În acest moment nu sunt în pericol de a fi inundate zonele locuite, informează ISU, dar locuitorii din zonele inundabile sunt atenţionaţi să se implice în activităţi specifice situaţiilor de urgenţă. Astfel, vor fi organizate acțiuni pentru luarea de măsuri proprii pentru reducerea riscului la inundaţii în gospodării, dar şi prin participarea ca voluntari la diferite acţiuni.

“Prognoza evoluţiei viiturii pe braţul Borcea, emisă de către INHGA, pe 16 martie, arată o creştere a nivelului până pe data de 23 martie cu 65 cm, depăşindu-se astfel cota de atenţie în zona localităţii Feteşti cu 15 cm. În cazul apariţiei unor situaţii critice, SVSU Feteşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomiţa şi SGA Ialomiţa vor interveni cu forţe umane, materiale şi utilaje, pentru protejarea zonelor locuite”, a informat CJSU Ialomiţa.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!