Conecteaza-te cu noi

Societate

Pericolul COVID-19 nu a trecut. Ce spune managerul Spitalului de Boli Infecţioase

Published

on

De mâine, 15 mai, se vor relaxa restricțiile, însă acest lucru nu înseamnă şi relaxarea măsurilor de igienă și protecție. Medicii infecționiști ne recomandă să purtăm în continuare mască de protecţie și să fim foarte atenți la igiena mâinilor.

În Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa există pacienţi tineri, care sunt internaţi şi trataţi de mai bine de o lună de zile, fără simptome sau cu simptome reduse. Cu toate acestea, sunt în continuare în spital. Iată ce spune managerul acestei unităţi spitaliceşti.

Dr. Stela Halichidis: “Noi trebuie să ne obișnuim cu aceste măsuri de protecție, chiar și după data de 15 mai când va avea loc o relaxare a măsurilor de restricție. Trebuie să ne spălăm în continuare cât mai mult pe mâini, să purtăm mască, să evităm apropierea față de alte persoane pentru că oricine poate fi infectat și vom vedea în continuare care va fi evoluția epidemică.

Avem pacienți care stau în spital de 37 de zile și nu se negativează, vorbim despre persoane tinere, fără simptome sau cu simptome reduse. La fiecare persoană, boala evoluează altfel. Nu avem cum să prevedem care ar fi evoluția unei astfel de boli. Am observat că pacienții care au avut simptomatologie severă și au fost internați pe secția de Terapie Intensivă s-au negativat destul de repede, față de acești pacienți asimptomatici care sunt în continuare purtători ai COVID-19. Este un virus nou și nu știm la ce să ne așteptăm, de aceea toate măsurile de protecție sunt necesare și nu putem să renunțăm la ele. Vă dați seama ce înseamnă pentru un pacient să stea în spital peste o lună de zile, ei beneficiază de suport psihologic telefonic, dar le este foarte greu.

Advertisement

Este necesară purtarea măștii pe stradă, tocmai din cauză că există pacienți asimptomatici care pot infecta alte persoane. Virusul există, populația se poate infecta așa că recomand purtarea măștii, respectarea regulilor de igienă și tot ce implică profilaxia COVID 19”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions