Connect with us

Actual

Personalul nedidactic din cadrul școlilor va avea salarii mărite cu 20%!?

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu câteva minute, pe pagina de facebook a Sindicatului Învățământului Preuniversitar Constanța a apărut o postare care ridică numeroase semne de întrebare. Iat-o: ”Sindicat Învăţământ Preuniversitar Constanţa 5 minute · PRECIZĂRI PENTRU PERSONALUL NEDIDACTIC: În conformitate cu prevederile art. 1 (1) și (2) din O.U.G. nr. 2/6 ianuarie 2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr. 16 din 6 ianuarie 2017, personalul nedidactic (muncitor calificat, portar, paznic, îngrijitor, pompier, spălătoreasă, lenjereasă, bucătăreasă, muncitor necalificat), care va deveni personal cu funcții auxiliare comune specifice învățământului, va beneficia, începând cu data de 1 februarie 2017, de o creștere salarială de 20 % faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017.
Art. 1 (1) Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal- bugetare, începând cu data de 1 februarie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiile de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017.”.

Inspectoratul Școlar Județean afirmă că respecă legislația

Ni s-a părut foarte ciudată și, în același timp, extrem de incorectă această ordonanță de urgență. Adică nu văd care ar fi difernța dintre munca unui paznic sau a unui portar care este angajat la o școală față de atribuțiile de serviciu ale acelorași categorii de personal care lucrează la căminele de bătrâni sau în parcurile orașului sau oriunde în altă parte. Firește, în instituții de stat. Sau este greu de specificat din ce cauză munca unei spălătorese din cadrul școlilor este mai dificilă decât cea a angajatelor din cadrul unităților similare ce aparțin de Primării. Sau din ce cauză pompierii din incinta școlilor merită mai mulți bani decât cei angajați pe același post în cadrul unor instituții de stat. Nu am putut răspunde simplu la aceste întrebări, motiv pentru care am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al ISJ Constața, prof. Cristina Ivan. Ea ne-a declarat că este vorba despre o ordonanță a Guvernului: ”Noi respectăm legislația și o vom pune în vigoare în momentul în care vine de la minister!”. Scurt și cuprinzător! Dar tot fără explicațiile firești la care m-aș fi așteptat. Am încercat să-l contactez și pe Mitică Iosif, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar dar avea telefonul închis.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: