Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Peste 1.000 de metri de plase și 120 kg de pește, confiscate de polițiștii de frontieră

Published

on

peste

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, în zilele de 21 și 23 aprilie, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au întocmit 3 dosare penale şi au descoperit și ridicat peste 1.000 metri plase, unelte de pescuit și 120 kg de pește. În ziua de 22.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, au descoperit în lacul Sinoe aproximativ 825 metri plasă mono-filament cu captură de 110 kg pește specia caras. Peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor.

În ziua de 23.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat controlul asupra unui atelaj hipo, în care se aflau două persoane, care la vederea echipajului de poliție au aruncat din căruță o înșiruire de plase cu captură de pește în ele. Aceștia au constatat faptul că lungimea totală a plaselor tip setcă este de 300 metri, iar cantitatea de pește, de 14 kilograme, a fost predată unei societăți comerciale de profil.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au descoperit pe un canal care are legătură cu fluviul Dunărea, în zona kilometrului fluvial 290, două unelte de pescuit tip vintir și 150 metri plase de pescuit tip nailon cu captură de pește în ele.

Uneltele de pescuit și plasele, în valoare de 4.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar peștele, în cantitate totală de 6 kg, diferite specii, în stare vie, a fost redat mediului natural.

În toate aceste situații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions