Connect with us

Actual

Peste 1.000 de tone de alge, adunate în weekend din sudul litoralului

Published

on

Vânturile puternice din ultima perioadă au adus în ultimele zile la malul Mării Negre o cantitate semnificativă de alge, mai ales în sudul litoralului românesc.

Până în prezent, numai în luna august au fost adunate aproape 4.500 de tone de alge, iar de la începutul lunii mai până astăzi au fost colectate în total peste 9.000 de tone. Numai în acest weekend au fost adunate peste 1.000 de tone din sudul litoralului.

Algele sunt smulse de pe fundul mării de curenți în timpul furtunilor puternice și aduse la țărm. Acestea se dezvoltă în număr mare la adâncimi mici în condiții de temperaturi ridicate și multă lumină.

”Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) intervine cu utilajele din dotare pentru a aduna algele de la linia țărmului numai noaptea pentru că pe timpul zilei nu se poate acționa din motive de siguranță.” au precizat reprezentanții Biroului de presă al companiei Apele Române Dobrogea-Litoral.

Sursa: Apele Române Dobrogea-Litoral

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!