Connect with us

Societate

Peste 300 de militari români pleacă la exercițiul multinațional ”Breeze 22”. Vezi unde se desfășoară

Published

on

Forţele Navale Române participă cu trei nave militare, în perioada 14-25 iulie, la exerciţiul multinaţional ”Breeze 22”, organizat şi condus de Forţele Navale ale Bulgariei, care se va desfăşura în apele teritoriale ale Bulgariei, în apele internaţionale ale Mării Negre şi în portul Burgas.

Fregata ”Regele Ferdinand” şi dragorul maritim ”Locotenent Lupu Dinescu” pleacă miercuri, 13 iulie, din portul militar Constanţa, iar nava purtătoare de rachete ”Zborul” va pleca joi, 14 iulie, din portul militar Mangalia spre portul Burgas, unde va avea loc prima etapă a exerciţiului şi se va desfăşura şedinţa de planificare pentru stabilirea modului de acţiune pe mare.

Potrivit Biroului de presă al Forțelor Navale Române, la ediţia din acest an a exerciţiului ”Breeze 22” participă capabilităţi navale şi aeriene, precum şi ofiţeri de stat major din Albania, Belgia, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii. Obiectivul principal al exerciţiului multinaţional ”Breeze 22” este consolidarea interoperabilităţii, la nivel tactic, între personalul naval şi unităţile participante, prin exersarea procedurilor operaţionale de război convenţional şi neconvenţional şi de combatere a ameninţărilor asimetrice.

Scenariul fictiv al exerciţiului ”Breeze 2022” este adaptat la noile provocări geostrategice şi prevede răspunsul unei forţe multinaţionale la o criză geopolitică apărută în regiune. Acesta cuprinde acţiuni în toate mediile de luptă, inclusiv împotriva ameninţărilor hibride, pentru a întări capacitatea de apărare a graniţei estice a NATO.

Advertisement

”Prin misiunile executate, militarii din Forţele Navale Române contribuie activ la punerea în practică a politicii de securitate a României şi la îndeplinirea obiectivelor din Strategia Naţională de Securitate.”, precizează reprezentanții Biroului de presă.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement