Connect with us

Stiri

Peste 7 tone de carne, retrase din magazine

Maria Ionescu

Publicat

la

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în zilele trecute, s-au materializat prin verificări la 177 obiective: 4 restaurante, 1 fast food, 1 bufet, 2 snack bar, 1 cantină, 3 măcelării, 13 carmangerii, 30 laboratoare cofetărie/patiserie, 6 super/hipermarketuri, 16 magazine alimentare, 16 depozite alimentare, 4 unităţi procesare lapte, 2 centre prelucrare lapte, 1 pescărie, 1 târg produse alimentare, 46 unităţi de învăţământ, 1 punct de debarcare, 8 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 4 depozite seminţe consum, 1 unitate comercializare congelate, 1 unitate fabricare vin, 2 unităţi morărit, 1 unitate fabricare pufuleţi, 1 unitate fabricare extrudate, 1 unitate fabricare conserve fructe, 8 exploataţii profesionale, 1 incinerator, 1 unitate colectare SNCU.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la condiţii necorespunzătoare de igienă a spaţiului de prelucrare şi depozitare, a utilajelor şi ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 3.600 lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 7.177 kg, lapte şi produse lactate – 1.992 kg, peşte şi produse din peşte – 1.109 kg, ouă – 115 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 97.015 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: