Conecteaza-te cu noi

Actual

Pește transportat fără documente legale, confiscat de polițiștii de frontieră tulceni

Published

on

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în cursul săptămânii trecute patru cetăţeni români care au transportat peste 200 kilograme peşte, fără să deţină documentele legale.

În data 27 martie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în cooperare cu inspectori piscicoli din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.), au oprit pentru control pe Canalul 36, o ambarcațiune în care se aflau doi bărbați.

În urma verificărilor, s-a stabilit că aceștia sunt cetăţeni români, în vârstă de 59, respectiv 64 de ani, cu domiciliul în Brăila, respectiv București. În urma controlului ambarcației a fost găsită o cantitate însemnată de pește pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

În urma cântăririi a rezultat cantitatea de 140 kilograme peşte specia sânger despre care cei doi au declarat că l-au cumpărat de la persoane necunoscute din zona Sulina, neprimind documente de proveniență și transport de la aceștia.

Advertisement

De asemenea, în data de 28 martie, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit pe raza localităţii Luncavița, două persoane care transportau cu un autoturism o cantitate de pește pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.

În urma verificărilor a rezultat faptul că cei doi sunt cetăţeni români, în vârstă de 34 și 30 ani, ambii cu domiciliu în Galați, şi au declarat că au cumpărat peștele de la persoane necunoscute și este destinat consumului propriu. După cântărirea peştelui a rezultat o cantitate totală de 73 kilograme peşte din speciile morunaș și șalău.

”Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” şi „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării”, prevăzută de art. 64 lit. h din OUG 23/2008 actualizată.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions