Societate

Peștera. Încep lucrările de reabilitare și modernizare a sistemului de alimentare cu apă în satul Izvoru Mare

iul. 16, 2018 Mihaela Tîrpan

Administrația locală din comuna Peștera demarează lucrările privind reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă din satul Izvoru Mare.

Primarul Marius Liviu Petre informează faptul că, în această săptămână încep lucrările la proiectul intitulat “Reabilitare și modernizare sistem de alimentare cu apă în localitatea Izvoru Mare, comuna Peștera, județul Constanța”.

“Acest proiect era imperios necesar deoarece localitatea Izvoru Mare dispune de o rețea de alimentare cu apă subdimensionată și prezentând un grad avansat de uzură, iar o parte a conductelor traversează proprietăți private, pierderile de apă fiind semnificative și nejustificate. De asemenea, rețeaua actuală de distribuție a apei în localitatea Izvoru Mare este realizată din conducte vechi de azbo și metal subdimensionate și aflate într-o stare avansată de degradare. În plus, fiind executată în anii ’60, rețeaua nu mai corespunde normelor în vigoare nici din alte puncte de vedere, cum ar fi lipsa hidranților supraterani de incendiu, lipsa căminelor de vane de secționare, lipsa căminelor de golire și de aerisire”, declară primarul Petre pentru “Ordinea.ro”.

Conform datelor din proiect, valoarea totală a lucrării este de aproape 10 miliarde lei vechi, fiind finanțată din bugetul local. Întreaga lucrare cuprinde cca. 6 km de rețea de distribuție din polietilenă de înaltă densitate de 110 mm și 63 mm, 20 de cămine de vane, 6 hidranți exteriori de incendiu și un număr de 130 de branșamente individuale.

Lucrările vor fi duse la îndeplinire de către societatea Consiliului Local Peștera, SC Edilprest SRL.

Comments

comments