Connect with us

Actual

Petiţie internaţională online în sprijinul navigatorilor

Maria Ionescu

Publicat

la

ITF Londra a scris un mesaj de susţinere către navigatorii din întreaga lume dar şi celor interesati pentru schimburile echipajelor.

ITF susţine petiţia https://seafarersmatter.com/ pentru a atrage atenţia guvernelor că navigatorii trebuie schimbaţi.

“Așa cum şi noi am spus încă de la începutul pandemiei, nu este deajuns să avem câteva țări care să respecte recomandările IMO sau Uniunii Europene. TOATE Guvernele celor 174 de ţări trebuie să facă asta.”, precizează inspectorul ITF România, Adrian Mihălcioiu.

Mai jos găsiţi mesajul ITF Londra şi link-ul pentru semnarea petitiei.

https://seafarersmatter.com/

Iată mesajul ITF Londra:

“După cum știți ITF, sprijinit de sindicatele afiliate, a lucrat neobosit pentru a se asigura că schimburile de echipaj să revină la normalitate. Împreună cu partenerii noștri sociali, am publicat declarații și comunicate de presă, am făcut interviuri cu mass-media, am trimis scrisori către IMO, ILO și alte agenții ONU, am elaborat un plan în 12 pași care a fost emis de către IMO către cele 174 de state membre – toate cu scopul de a face schimburile echipajelor.

În același timp, multe dintre sindicatele afiliate ITF în special cele care furnizează forță de muncă, cele care sunt semnatare ale contractelor colective de muncă și sindicate din statele de pavilion, au fost într-un dialog constant cu propriile lor guverne, în efortul de a le determina să acționeze, să aibă sprijinului lor pentru a adopta proceduri care ar putea face posibilă schimbarea echipajelor.

Există o anumită schimbare dar nu îndeajuns, după atâtea săptămâni de blocare și restricții. Mulți navigatori au trecut de câteva luni în plus la bord după expirarea contractului, unii sunt la bord de peste 12 luni, în timp ce mulți alții sunt blocați în întreaga lume, în imposibilitatea de a ajunge acasă.

ONU, IMO și ILO au solicitat guvernelor să faciliteze schimbarea echipajelor deoarece nu mai există nici un motiv pentru care guvernele să amâne aceste măsuri.

Cu toate acestea, știm că de multe ori este nevoie de presiuni externe colective pentru ca guvernele să reacționeze și să acționeze, motiv pentru care ITF a decis să sprijine petiția online „Seafarers Matter” https://seafarersmatter.com/, lansată de un fost comandant din Bulgaria, Andriyan Evtimov .

ITF solicită tuturor afiliaților noștri maritimi si nu numai, să semneze petiția, să o distribuiţi pe toate canalele posibile. Știm că o singură petiție nu va rezolva situația, dar va trimite un mesaj clar guvernelor și publicului larg că sunt suficiente problemele de sănătate, de tracasare, de oboseală pentru navigatorii de la bordul navelor, aceștia au dreptul să se întoarcă în siguranță acasă, iar guvernele și angajatorii au responsabilitatea de a se asigura că o fac.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier între două autoutilitare și un camion. Două persoane, rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 ianuarie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN22 E87, între 3 auto care circulau în același sens.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit că, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN22 E87 între localitățile Văcăreni și Luncavița, un bărbat de 37 de ani din comuna Smârdan,  a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară condusă în același sens de către un bărbat de 33 de ani din comuna Smârdan.

În urma coliziunii, cea din urmă a fost proiectată într-un autocamion condus în același sens de către un bărbat de 37 de ani din județul Ilfov.

”În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului de 37 de ani din comuna Smârdan și a unui pasager din același auto.

Toți conducătorii posedau permis de conducere și nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările continuă.”, precizează Biroul de presă al IPJ Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vreți să vă angajați la Spitalul Județean Constanța? Iată ce posturi sunt scoase la concurs

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe pagina oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost postat un anunț potrivit căruia unitatea spitalicească scoate la concurs mai multe posturi vacante.

Este vorba despre: 3 posturi de asistenți medicali generaliști pentru Secția Clinică Gastroenterologie, 3 posturi de asistenți medicali generaliști pentru Secția Medicală 1, 1 post asistent de radiologie pentru Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, 2 posturi de asistenți de laborator pentru Laboratorul de Analize Medicale de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 133, 1 post de asistent de laborator pr, 1 post registrator medical pentru Laboratorul de Analize Medicale strada Ștefan cel Mare, nr. 133, 1 post registrator medical pentru Secția Chirurgie Ortopedie Pediatrică.

Condițiile de participare le puteți găsi în pdf-ul postat mai jos.

Este important de spus faptul că pentru a putea participa la concurs trebuie să achitați și o sumă de bani. Este vorba despre o taxă de înscriere în valoare de 100 de lei. Excepție fac persoanele care doresc să se înscrie pentru a participa la concursul pentru Registrator medical. Acestea trebuie să plătească 50 de lei.

Tot în pdf-ul de mai  jos puteți vedea ce trebuie să conțină dosarul de înscriere la concurs.

Depunerea dosarelor de concurs se poate face până în data de 9.02, la Registratura Spitalului Clinic Județean, b-dul Tomis, nr. 145.

Selecția dosarelor depuse se face până pe data de 11.02, ora 10.00, iar proba scrisă va avea loc în data de 15 februarie, ora 10.00, la sediul spitalului.

În data de 18 februarie se va desfășura interviul, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 23 februarie.

Bibliografia pentru concurs o găsiți la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, lângă Serviciul RUNOS.

Anunt Concurs Asistenti Si Registratori Medicali

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vreme deosebit de rece, cu temperaturi maxime SUB ZERO GRADE

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de vreme deosebit de rece.  Potrivit meteorologilor, din ziua de 19 ianuarie, ora 11.00 și până mâine, 20 ianuarie, ora 12.00 vor fi ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

 Notă: În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: