Conecteaza-te cu noi

Societate

Petiție online pentru înființarea unui spital mobil în Constanța

Published

on

Panica locuitorilor județului Constanța după aflarea veștilor că pe litoralul românesc vor veni români din zona roșie a focarului de COVID-19, respectiv din Italia, i-a determinat pe mulți să ia măsuri. Fiecare în felul lui… Astfel, a fost creată și o petiție online prin care se cere înființarea unui spital mobil la Constanța.

“Cerem urgent înființarea unui spital mobil in Constanța-Mamaia datorita aducerii in stațiunea Mamaia a 1500 de persoane din zone roșii, acesta probabil fiind doar primul val, ce necesita carantinare și aducerea cadrelor medicale necesare îngrijirii acestora. Sistemul medical constanțean singur, nu are cum sa faca fata avalanșei de cazuri ce va urma și posibil sa duca la prabusirea lui!”, este mesajul care însoțește inițiativa.

Iată și unde puteți semna:

https://www.petitieonline.com/cerem_urgent_infiintarea_unui_spital_mobil_in_constanta_datorita_aducerii_in_statiunea_mamaia_a_1500_de_persoane_ce_necesita_carantinar?u=4732879&uv=21647621&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR1dFh0Hbk7VFuLTlKpBKvS-35NZT2TVufwbmaI5R0pSfXV9xngsMxk4en4

NOTĂ! Armata română montează un spital de campanie la Otopeni, în curtea Institutului Ana Aslan. Acesta va fi folosit pentru trierea și tratarea cazurilor ușoare de infecții cu COVID-19. Acesta va avea unități de triaj, laborator, radiologie, zone de sterilizare și pentru decontaminare. În spitalul mobil pot fi tratați, la nevoie, până la 100 de pacienți infectați cu COVID-19. Foarte important: Spitalul de campanie ROL 2 a mai fost folosit în 2015, pentru combaterea virusului Ebola, dar și în cel mai mare exercițiu militar NATO desfășurat anul trecut în România.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions