Connect with us

Administratie

Petiție pentru modificarea proiectului de modernizare a marilor bulevarde din Constanța: „Cel puțin 10.000 de familii sunt afectate, direct sau indirect.“

Publicat

la

Bulevardul Lăpușneanu – 1 Decembrie din Constanța va rămâne fără locuri de parcare, după aplicarea unui proiect de modernizare cu fonduri europene. Deși modernizarea se face pentru mobilitatea urbană, proiectul va general un haos și mai mare în trafic. Asta pentru că pe respectivul tronson vor rămâne în continuare semafoarele și sensurile giratorii, iar timpii de așteptare vor fi la fel de mari. În plus, mii de constănțeni vor bulversa și mai mult traficul de acest tronson, pentru că, cei care locuiesc în apropierea acestor bulevarde, vor căuta locuri de parcare. Din acest punct de vedere, proiectul nu conduce la creșterea mobilității urbane. De asemenea, proiectul nu cuprinde parcări în zonele din spatele blocurilor. Cu alte cuvinte, 1.300 de familii din Constanța vor rămâne fără locuri de parcare, fără a primi o alternativă.

Astfel, Primăria Constanța a pus boii înaintea carului. De aceea, mai mulți membri ai societății civile au solicitat refacerea proiectului. În acest sens, Grupul civic „Baricada Verde” a realizat o petiție online prin care cere modificarea proiectului de modernizare a bulevardelor 1 Decembrie – Alexandru Lăpuşneanu – 1 Mai!

De ce este important?, spun cei de la Baricada Verde, Pentru că „cel puțin 10.000 de familii sunt afectate de acest proiect, direct sau indirect.“

„Având în vedere intenţia clară a Primărei Constanţa de a continua proiectul pe fonduri europene, facem următoarele precizări:

  1. Ideea de a moderniza marile artere de circulaţie din Constanţa este salutară, cu condiţia să fie făcută cu logică. A desfiinţa peste 1.200 de locuri de parcare, FĂRĂ A CREA nicio soluţie alternativă pentru aceste maşini (cum este cazul pe Bd. Lăpuşneanu) nu înseamnă altceva decât a provoca noi probleme de trafic. Cei peste 1.200 de posesori de autoturisme vor fi nevoiţi să parcheze….unde??? În spatele liniei de blocuri…sunt parcate alte maşini!
  2. Spațiile comerciale de la parterul blocurilor nu vor mai putea genera venituri și, implicit, impozite și taxe la buget, salarii, etc. Toate aceste mici afaceri vor da faliment fiindcă vor deveni foarte greu accesibile pentru clienții care nu vor mai avea unde parca. Vorbim despre comercianți buni platnici și bine intenționați care aduc plus valoare către bugetul local.

Mașinile de aprovizionare, în mod cert, vor bloca traficul și îl vor îngreuna.

  1. Situaţia din zona şcolilor (24 – Ion Jalea şi Spectrum). Trebuie să ţineţi cont că vor exista în contiuare numeroşi părinţi care vor dori să-şi aducă copiii la aceste şcoli şi se vor crea ambuteiaje, chiar mai mari ca până acum. Vorbim despre sute de oameni care vin, în acelaşi timp şi în acelaşi loc.
  2. Faptul că este un proiect pe fonduri europene nu garantează că este unul benefic sau inteligent gândit. Ţineţi, vă rugăm cont, de alt proiect similar – iluminatul pe bulevardele Ferdinand și Tomis – unde fondurile europene AU GENERAT UN EŞEC IMENS: oraşul Constanţa s-a făcut de râs cu un sistem de iluminat care produce “beznă”!!! Prin urmare, chiar dacă pe hârtie proiectul poate să arate bine, aplicarea lui în practică îi arată adevărata utilitate.

Ca urmare a acestei stări de fapt, vă rugăm să reanalizaţi oportunitatea executării acestui proiect, aşa cum a fost el gândit iniţial.“, se arată în petiție.

Sorin Belu, reprezentantul Grupului civic Baricada Verde, spune că în afara populației, actualul proiect de modernizare a bulevardelor 1 Decembrie – Alexandru Lăpuşneanu – 1 Mai va afecta și agenții economici, care își vor pierde clienții și, astfel, vor fi nevoiți să închidă afacerea. Petiția poate fi semnată aici: https://campaniamea.declic.ro/petitions/cerem-modificarea-proiectului-de-modernizare-a-marilor-bulevarde-din-constanta?fbclid=IwAR1oiU_hEsAkd_C_X86Vx0ZwGjJzcoTh8JCRCxQvEQ5Xd_wSJXpJ-5kyqTE

Amenajarea de pasaje subterane, o soluție pentru fluidizarea traficului

Primarul care a cerut amânare a proiectului privind modernizarea bulevardelor 1 Decembrie – Alexandru Lăpuşneanu – 1 Mai a fost Tudorel Chesoi, fost consilier local și candidat la funcția de primar al municipiului Constanța. Chesoi a spus în campania electorală pentru alegerile locale că, deși modernizarea se face pentru mobilitatea urbană, proiectul nu cuprinde pasaje subterane sau supraterane, care ar fi o soluție extrem de eficientă pentru a fluidiza traficul.

Mai multe amănunte despre propunerile lui Tudorel Chesoi puteți urmări în clipul de mai jos:

Comments

comments

Administratie

Un nou parc, inaugurat astăzi în comuna Lumina

Publicat

la data de

Scris de

Un nou parc a fost inaugurat, astăzi, în comuna Lumina, de Ziua Națională. Acesta este situat pe strada Decebal, la intersecția cu Str. Dumitru Comșa. În afara locurilor de joacă pentru copii, parcul mai este dotat și cu aparate multifuncționale de sport dar și bănci pentru odihnă.

Amintim că, tot astăzi, a fost inaugurată în Lumina și o sală de sport pentru elevii care învață în Școala gimnazială. Noua sală de sport are o suprafață totală de 390 de metri pătrați. Este dotată cu grupuri sanitare, vestiare, spații de depozitare și centrală termică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

USR Constanța: „Ziua Națională a României este despre solidaritate și, cel mai important, speranță“

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea USR Constanța a declarat că Ziua Națională a României este despre solidaritate și, cel mai important, speranță! Fără speranța unor oameni că acest neam se va uni, fără speranța că generațiile următoare vor trăi într-un viitor mai bun, fără speranța că totul se poate reclădi, Marea Unire probabil nu ar mai fi fost înfăptuită. De aceea, în fiecare an, de 1 Decembrie, trebuie să ne amintim că ce este greu va trece, trebuie doar să nu uităm să sperăm, notează aleșii USR.

„Cuvântul care definește Ziua Națională a României este “unitate”. Pentru că la 1 Decembrie 1918, visul de veacuri al românilor, acela de a se afla cu toții sub același drapel, între aceleași granițe, sub același cer, s-a înfăptuit. Paradele organizate în această zi specială sunt o rememorare a celei de acum 103 ani de pe b-dul Kisselef, când trupele române și cele aliate mărșăluiau pentru prima dată într-un București ce devenea capitala României Mari. La mulți ani, români! La mulți ani, România unită!“, a declarat viceprimarul Constanței Florin Cocargeanu.

„Mai presus de orice exces patriotard retrograd, Ziua Națională a României este ziua celebrării unei țări minunate, cu resurse generoase nevalorificate cu adevărat, cu un potențial uriaș de dezvoltare! Noi, locuitorii ei îi suntem datori să căutăm mereu să fim mai buni, mai respectuoși, mai iubitori. La mulți ani, România!“, a afirmat, la rândul său, liderul consilierilor locali ai USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUSRConstanta%2Fposts%2F452243199596869&show_text=true&width=500

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(FOTO-VIDEO) A fost inaugurată noua sală de sport de la Școala gimnazială din Lumina

Publicat

la data de

Scris de

Începând de astăzi, de Ziua Națională a României, elevii care învață în Școala gimnazială din Lumina au o nouă sală de sport. Aceasta a fost inaugurată de oficialitățile locale împreună cu părinți, copii și profesori. Noua sală de sport are o suprafață totală de 390 de metri pătrați. Este dotată cu grupuri sanitare, vestiare, spații de depozitare și centrală termică.

„Astăzi, de Ziua Națională inaugurăm această sală de sport care este redată școlii, iar aceasta va beneficia de toate serviciile pe care le oferă. Elevii vor face de acum în colo ora de sport în sală. Să sperăm că vom ajunge să facem o sală de sport mult mai mare de care să beneficieze întreaga comunitate“, a declarat primarul Dumitru Chiru.

„Am primit cu bucurie de a fi alături de autoritățile locale pentru a inaugura această sală de sport O așteptam cu nerăbdare de câțiva ani, dar iată că s-a finalizat, spre bucuria cadrelor didactice de la catedra de educație fizică și sport, precum și a doamnelor învățătoare care își vor desfășura orele de joc și mișcare în această sală. De asemenea, ne bucurăm de spațiu pentru a desfășura activități extracurriculare “, a afirmat, la rândul său, directorul Școlii gimnaziale din Lumina, Florența Pană.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: