Connect with us

Administratie

Viceprimarul orașului Năvodari: “În Primărie se lucrează transparent și se folosește registratura electronică”

Publicat

la

Un punct important în programul electoral al actualului viceprimar din orașul Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, a fost cel privind actualizarea întregului sistem de comunicare și de lucru din cadrul administrației locale. Practic, Dumitrașcu a promovat digitalizarea serviciilor din cadrul Primăriei Năvodari.

Astăzi, viceprimarul Dumitrașcu a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care le transmite locuitorilor că s-au făcut pași importanți către țelul propus și că munca va continua.

Redăm integral textul mesajului:

Primul lucru pe care l-am constatat când am preluat mandatul de viceprimar a fost nevoia acută de actualizare a întregului sistem de comunicare și de lucru în interiorul Primăriei.

Am înțeles că nu exista o conexiune eficientă de lucru între departamente și între funcționarii din cadrul aparatului administrativ. Singura soluție viabilă pentru a ameliora acest neajuns a fost și este digitalizarea.

După analize și studiu asupra soluțiilor existente în piață am ales să mă aplec asupra soluției oferite de Regista. Am ales să implementăm o soluție care nu aduce costuri împovărătoare bugetului și acoperă cea mai mare plajă din nevoile orașului. De acum în Primăria Năvodari se lucrează mai transparent, se automatizează și se eficientizează activitatea din toate departamentele și se folosesc module de registratură electronică și de managementul documentelor. De acum năvodărenii pot face sesizări mult mai ușor, online, și pot verifica oricând starea cererilor depuse la Primărie, fie că le-au depus online sau fizic.

Aș vrea să le mulțumesc tuturor năvodărenilor pentru răbdare și colegilor din PMP Năvodari pentru implicarea exemplară de care au dat dovadă spre realizarea acestui proces de digitalizare.

Munca noastră continuă!

În aceeași ordine de idei, vicele Dumitrașcu urmărește simplificarea interacțiunii dintre cetățean și instituțiile publice din oraș, acest aspect urmând să aducă multiple beneficii de ambele părți.

“Digitalizarea nu înseamnă un formular și un site, digitalizarea este procesul prin care simplificăm interacțiunea dintre cetățean și instituțiile publice. Adevărata digitalizare trebuie să-și lase amprenta asupra timpilor de rezolvare a demersurilor inițiate de cetățean, de plătitorul de taxe și impozite. Pentru a optimiza acești timpi și pentru a ajunge la rezultatele dorite, implicând și costuri mici, o soluție în procesul de digitalizare se impune să fie inclusivă, disponibilă pentru toți plătitorii de taxe și sustenabilă, cu costuri justificate. Dacă o soluție aduce aport pozitiv, atăt în transparentizare cât și în ceea ce privește timpii de finalizare a proceselor administrative, atunci o putem numi soluție eficientă”, a mai punctat viceprimarul Dumitrașcu pentru Ordinea.ro.

Comments

comments

Administratie

Preluarea CET și construirea unui nou spital municipal la Constanța, pe ordinea de zi a CLM

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, va aduce în discuție în cadrul ședinței Consiliului Local două dintre subiectele mult discutate în ultima perioadă. Este vorba preluarea CET-ului și posibilitatea construirii unui nou spital municipal la Constanța.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, conform aviz CTE nr. 212912/27.10.2021 emis de comisia tehnico-economică pentru imobilul situat în Constanța, str. Egretei nr. 13;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea intenției ferme de preluare de către unitatea administrativ-teritorială municipiul Constanța a activului funcțional industrial CET Constanța, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2019;

inițiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de prefezabilitate aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare Spital municipal policlinic”.

inițiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 4

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Avize negative în Comisia de urbanism pentru ridicarea unor clădiri în Mamaia. Un investitor vrea să construiască blocuri cu 15 nivele

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali din Constanța vor trebui să își dea votul în ședința Consiliului Local Municipal de vineri pentru mai multe proiecte de hotărâre privind Planuri Urbanistice Zonale sau Planuri Urbanistice de Detaliu, care au în vedere construirea unor blocuri. Multe dintre acestea au șanse mici de a fi aprobate din cauza nerespectării regimului înălțimii din zonă. Unul dintre proiectele care vor fi respinse mai mult ca sigur vizează Planul urbanistic de detaliu – construire hotel-apartament, bd. Mamaia nr. 501, investitor Antonevici Serghei. Consilierul USR Cătălin Iacob spune că proiectul a primit aviz negativ în Comisia de Urbanism. Printre motivele pentru care PUZ-ul a fost înaintat în Consiliul Local Constanța cu propunere de respingere se numără faptul că imobilul care ar trebui construit este prevăzut cu 8 etaje, deși regimul înălțimii din zonă prevede clădiri cu cel mult 5 etaje. În plus, clădirea care ar trebui ridicată în stațiunea Mamaia ocupă o suprafață de 56% dintr-un teren de 500 de metri pătrați. Asta înseamnă, spune consilierul USR, că spațiile verzi sunt aproape inexistente. Pe de altă parte, s-a remarcat și faptul că distanța față de clădirile învecinate este foarte mică.

Iacob a mai spus că aviz negativ din partea Comisiei de Urbanism a primit și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona situată în Stațiunea Mamaia, delimitată de bd. Mamaia și alei carosabile, inițiator Parc Mamaia Nord SRL.

În acest caz, inițiatorul PUZ-ului vrea să ridice două clădiri cu 15 nivele. Inițial, în urmă câteva luni, Parc Mamaia Nord SRL solicitase să ridice mai multe clădiri, din care cea mai mare ar urma să aibă 20 de etaje.

„Am fost astăzi în stațiunea Mamaia să verific 3 planuri urbanistice propuse de unii dezvoltatori. Mai exact două PUZ-uri( P+20 și P+6) și un PUD(P+4). Cel de 20 de etaje este în zona Hotelului Parc, cel de 6 etaje lângă Riviera, iar ultimul lângă Vila Regală. Acestea vor fi analizate de comisia tehnică de urbanism în perioada următoare, iar ulterior vor ajunge pe masa consilierilor locali. Mesajul nostru este clar. Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli bine definite pe care să le respectăm cu toții.“, a scris Cătălin Iacob pe Facebook în luna mai.

Citește și:

Clădire cu 20 de etaje în Mamaia? Cătălin Iacob (USR-PLUS): „Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac le promite constănțenilor că le pune beculețe de Sărbători: „Vor avea o surpriză“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le-a promis cetățenilor în emisiunea „Administrație și politică“ de la Antena 3 de Constanța că orașul va fi împododobit de sărbători. „Cetățenii vor avea o surpriză plăcută“, a spus Chițac. Amintim că, potrivit e-licitatie.ro, Primăria municipiului Constanța a publicat în luna august un anunț prin care dorea să organizeze o licitație pentru închirierea și montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă 2021-2022, pentru trei loturi. Valoarea contractului se ridică la 5.433.469.49, fără TVA, adică 6.465.828 cu TVA (1.316.212.48 de euro).

„Obiectul contractului îl constituie închirierea inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă:

– LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul I.C.Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile si sensurile giratorii aferente, precum si intrările în oraș.

– LOT II Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

– LOT III Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în Parcuri inclusiv Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor)”, se arată în anunț.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: