Actual

Pilot de excepție! Iată unde a aterizat elicopterul venit la o intervenție pe malul mării

aug. 10, 2018 Maria Ionescu

După cum vă spuneam mai devreme, au fost multe cazuri de persoane care s-au avântat azi în valuri și unii dintre ei nu au mai reușit să iasă singuri.

Pentru salvarea unui tânăr de 23 de ani, care se înecase pe plaja 3 Papuci din Constanța a sosit la fața locului un elicopter SMURD pentru a-i acorda primele îngrijiri medicale.

Pilotul a aterizat chiar pe dig, iar cadrele medicale au reușit să îl intubeze pe înecat și să-l transporte la spital.

De foarte multe ori scriem despre astfel de intervenții, dar este pentru prima oară când vă putem prezenta poza unui elicopter SMURD care aterizerază perfect într-un spațiu atât de îngust.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Constanța, Anca Chiriță, pilotul și copilotul acestui elicopter sunt angajați ai Inspectoratului General al Aviației din cadrul Ministerului de Interne, iar în intervenția despre care vorbeam mai devreme au fost însoțiți de către un medic și o asistentă de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Județean Constanța.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!