Connect with us

Politica

PSD Constanța, plan depășit pentru miting sau cum se încurcă liderii social democrați în cifre

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Social democrații din toată țara merg, sâmbătă, la București. Toate drumurile din țară sunt pline de mașini, microbuze și autocare. Social democrații merg la București îmbrăcați în tricouri albe, cu stegulețe tricolore “mici” și cu pancarDe, adică fix cum a cerut partidul.

De la Constanța, Lucian Lungoci, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat pentru “Ordinea.ro” că au plecat peste 8.000 de oameni, dintre aceștia 1.700 – 1.800 dintre ei fiind plecați cu trenul.

“Cu trenul au plecat în jur de 1.700 – 1.800 de oameni, două trenuri. Cu mașini, microbuze și autocare au plecat restul până la peste 8.000. Nu cunosc cifra exactă. Și eu sunt tot cu trenul”, a spus Lucian Lungoci pentru ziarul nostru.

Întrebat câți bani a costat deplasarea, care sunt costurile acestei manifestări publice pentru PSD Constanța, Lungoci ne-a trimis către alți colegi și ne-a răspuns:

“Eu nu am aceste informații, nu va pot ajuta. Trezorierul, domnul senator Ștefan Mihu, s-a ocupat de partea aceasta. Faceți o solicitare scrisă săptămâna viitoare și, cu siguranță, că veți primi răspunsurile.”

Alt lider, alte cifre. Cine minte?

Contactat telefonic, un alt lider social democrat a avansat alte cifre. Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat pentru ziarul nostru că aproape (rețineți, aproape…!) 8.000 de oameni de la Constanța merg spre București astăzi.

“Sunt în jur de 7.500 – 8.000 de oameni care merg de la miting. Nu știu date exacte, de evenimentul de la București s-au ocupat Felix, Ghiță și Luci (Felix Stroe – președintele PSD Constanța, consilierul județean Gheorghe Donțu și Lucian Lungoci, purtătorul de cuvânt al social democraților de la Constanța – n.r.), doar ei vă pot ajuta”, a spus Horia Țuțuianu pentru “Ordinea.ro”.

În acest context, ori pesediștii de la Constanța au depășit planul de 7.480 de oameni avansat, printr-un document intern pentru mitingul de la București, ori cifrele sunt… umflate cu bună știință pentru ca situația să rămână sub control. Oricum ar sta lucrurile, “Ordinea.ro” va solicita, printr-o cerere scrisă, luni, 11 iunie a.c., informații privind numărul celor care au fost la miting și la ce costuri a ajuns deplasarea.

Citiți și:

(document) Activul PSD Constanța, la raport! Liste, calcule și… 7.480 de oameni la mitingul din 9 iunie

Peste 200.000 de oameni împotriva abuzurilor

Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, notează jurnaliștii de la news.ro. Evenimentul politic din București se va desfăşura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, iar filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii – care sunt aduşi din toată ţara – să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul. Pe lângă mitingul PSD, în Capitală se vor desfăşura alte 13 evenimente, printre care Marşul Diversităţii de pe Calea Victoriei, adunări publice pentru unirea cu Republica Moldova şi Marşul Normalităţii organizat de Noua Dreaptă. Poliţia Română a anunţat că va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că este pregătit să gestioneze toate evenimentele.

22.000 și de la ALDE

Conform lui Tăriceanu, nu mai puţin de 22.000 de membri ALDE vor ieşi în această seară în stradă. Dintre aceștia, 400 ajung de la Constanța, conform informațiilor oferite pentru “Ordinea.ro” de secretarul general al filialei, Claudiu Ceti.

“Colegii noştri din organizaţii ne-au transmis că doresc să participe la mitingul din capitală în ciuda dificultăţilor logistice. Nici eu, nici colegii mei nu ne-am imaginat că la 20 de ani după Revoluţie, România nu este o ţară liberă, ci condusă de ceea ce se numeşte statul paralel. Eu şi colegii mei suntem decişi să ducem lupta până la capăt, până când România va deveni o ţară în care votul cetăţenilor este respectat, în care toţi suntem egali şi ne supunem în faţa legii. O ţară care să ne dea speranţa ca în viitor copiilor noştri nu le va fi frică să vorbească liberi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru România Tv.

Comments

comments

Politica

PNL vrea ca ziua în care a câștigat alegerile europarlamentare să fie declarată zi de sărbătoare națională

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîţu împreună cu mai mulți liberali au depus la Senat un proiect de lege care prevede instituirea pe 26 mai a Zilei Naţionale a Alegătorului. Pe 26 mai 2019, PNL a câştigat alegerile europarlamentare şi în aceeaşi zi s-a organizat şi referendumul prin care preşedintele Klaus Iohannis a folosit justiţia pe post de armă politică. În această zi, „autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza, la nivel naţional şi local, manifestări, campanii de informare, evenimente şi activităţi cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei dreptului de vot şi a importanţei alegătorilor şi a referedumurilor pentru democraţie şi statul de drept, precum şi informării cetăţenilor cu privire la drepturile şi procedurile electorale”, mai arată propunerea legislativă, potrivit news.ro.

„Se declară ziua de 26 mai ca Ziua Naţională a Alegătorului. Ziua Naţională a Alegătorului este o sărbătoare naţională anuală care promovează democraţia prin vot şi prin alegeri democrstice şi încurajează participarea cetăţenilor la procesele democratice şi electorale.

Senatul este prim for sesizat pe iniţiativa legislativă, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ultima șansă a lui Dragnea de a ieși mai devreme din închisoare. Cererea de eliberare condiționată, judecată în 15 iulie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cerea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată de Tribunalul Giurgiu în 15 iulie. Magistrații Curții de Apel București au încuviințat strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată pe motiv că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali în ceea ce-l privește, în 27 mai, când i-au respins eliberarea.

Condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea va face o ultimă încercare pentru a fi eliberat condiționat, la Tribunalul Giurgiu, după ce a reușit să îi convingă pe magistrații Curții de Apel București că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali când au judecat cererea de eliberare condiționată.

Sursa: B1

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Septimiu Bourceanu, ales în funcția de președinte al Organizației Municipale Constanța a PNL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul Septimiu Bourceanu a fost ales, astăzi, în funcția de președinte al Organizației Municipale Constanța a PNL. Alegerile au avut loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Septimiu Bourceanu a fost ales cu 281 de voturi din 283 valabil exprimate. Pe de altă parte, Viceprimarul Constanței Ionuț Rusu și prefectul Constanței Silviu Coșa au fost aleși în funcția de prim-vicepreședinte ai organizației municipale. Silviu Coșa va coordona departamentul de Strategii și Comunicare și Ionuț Rusu va conduce departamentul de Politici Publice. Vicepreședinții organizației sunt: Mihaela Andrei, Costin Avătavului, Adriana Cîmpeanu, Mihnea Drumea, Adrian Zugăiașu, Stere Hira, Sorin Mihai și Teodor Popa.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: