Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

PSD Constanța, plan depășit pentru miting sau cum se încurcă liderii social democrați în cifre

Published

on

Social democrații din toată țara merg, sâmbătă, la București. Toate drumurile din țară sunt pline de mașini, microbuze și autocare. Social democrații merg la București îmbrăcați în tricouri albe, cu stegulețe tricolore “mici” și cu pancarDe, adică fix cum a cerut partidul.

De la Constanța, Lucian Lungoci, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat pentru “Ordinea.ro” că au plecat peste 8.000 de oameni, dintre aceștia 1.700 – 1.800 dintre ei fiind plecați cu trenul.

“Cu trenul au plecat în jur de 1.700 – 1.800 de oameni, două trenuri. Cu mașini, microbuze și autocare au plecat restul până la peste 8.000. Nu cunosc cifra exactă. Și eu sunt tot cu trenul”, a spus Lucian Lungoci pentru ziarul nostru.

Întrebat câți bani a costat deplasarea, care sunt costurile acestei manifestări publice pentru PSD Constanța, Lungoci ne-a trimis către alți colegi și ne-a răspuns:

“Eu nu am aceste informații, nu va pot ajuta. Trezorierul, domnul senator Ștefan Mihu, s-a ocupat de partea aceasta. Faceți o solicitare scrisă săptămâna viitoare și, cu siguranță, că veți primi răspunsurile.”

Alt lider, alte cifre. Cine minte?

Contactat telefonic, un alt lider social democrat a avansat alte cifre. Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat pentru ziarul nostru că aproape (rețineți, aproape…!) 8.000 de oameni de la Constanța merg spre București astăzi.

“Sunt în jur de 7.500 – 8.000 de oameni care merg de la miting. Nu știu date exacte, de evenimentul de la București s-au ocupat Felix, Ghiță și Luci (Felix Stroe – președintele PSD Constanța, consilierul județean Gheorghe Donțu și Lucian Lungoci, purtătorul de cuvânt al social democraților de la Constanța – n.r.), doar ei vă pot ajuta”, a spus Horia Țuțuianu pentru “Ordinea.ro”.

În acest context, ori pesediștii de la Constanța au depășit planul de 7.480 de oameni avansat, printr-un document intern pentru mitingul de la București, ori cifrele sunt… umflate cu bună știință pentru ca situația să rămână sub control. Oricum ar sta lucrurile, “Ordinea.ro” va solicita, printr-o cerere scrisă, luni, 11 iunie a.c., informații privind numărul celor care au fost la miting și la ce costuri a ajuns deplasarea.

Citiți și:

(document) Activul PSD Constanța, la raport! Liste, calcule și… 7.480 de oameni la mitingul din 9 iunie

Peste 200.000 de oameni împotriva abuzurilor

Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, notează jurnaliștii de la news.ro. Evenimentul politic din București se va desfăşura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, iar filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii – care sunt aduşi din toată ţara – să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul. Pe lângă mitingul PSD, în Capitală se vor desfăşura alte 13 evenimente, printre care Marşul Diversităţii de pe Calea Victoriei, adunări publice pentru unirea cu Republica Moldova şi Marşul Normalităţii organizat de Noua Dreaptă. Poliţia Română a anunţat că va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că este pregătit să gestioneze toate evenimentele.

22.000 și de la ALDE

Conform lui Tăriceanu, nu mai puţin de 22.000 de membri ALDE vor ieşi în această seară în stradă. Dintre aceștia, 400 ajung de la Constanța, conform informațiilor oferite pentru “Ordinea.ro” de secretarul general al filialei, Claudiu Ceti.

“Colegii noştri din organizaţii ne-au transmis că doresc să participe la mitingul din capitală în ciuda dificultăţilor logistice. Nici eu, nici colegii mei nu ne-am imaginat că la 20 de ani după Revoluţie, România nu este o ţară liberă, ci condusă de ceea ce se numeşte statul paralel. Eu şi colegii mei suntem decişi să ducem lupta până la capăt, până când România va deveni o ţară în care votul cetăţenilor este respectat, în care toţi suntem egali şi ne supunem în faţa legii. O ţară care să ne dea speranţa ca în viitor copiilor noştri nu le va fi frică să vorbească liberi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru România Tv.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions