Connect with us

Politica

PSD Constanța, plan depășit pentru miting sau cum se încurcă liderii social democrați în cifre

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Social democrații din toată țara merg, sâmbătă, la București. Toate drumurile din țară sunt pline de mașini, microbuze și autocare. Social democrații merg la București îmbrăcați în tricouri albe, cu stegulețe tricolore “mici” și cu pancarDe, adică fix cum a cerut partidul.

De la Constanța, Lucian Lungoci, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat pentru “Ordinea.ro” că au plecat peste 8.000 de oameni, dintre aceștia 1.700 – 1.800 dintre ei fiind plecați cu trenul.

“Cu trenul au plecat în jur de 1.700 – 1.800 de oameni, două trenuri. Cu mașini, microbuze și autocare au plecat restul până la peste 8.000. Nu cunosc cifra exactă. Și eu sunt tot cu trenul”, a spus Lucian Lungoci pentru ziarul nostru.

Întrebat câți bani a costat deplasarea, care sunt costurile acestei manifestări publice pentru PSD Constanța, Lungoci ne-a trimis către alți colegi și ne-a răspuns:

“Eu nu am aceste informații, nu va pot ajuta. Trezorierul, domnul senator Ștefan Mihu, s-a ocupat de partea aceasta. Faceți o solicitare scrisă săptămâna viitoare și, cu siguranță, că veți primi răspunsurile.”

Alt lider, alte cifre. Cine minte?

Contactat telefonic, un alt lider social democrat a avansat alte cifre. Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat pentru ziarul nostru că aproape (rețineți, aproape…!) 8.000 de oameni de la Constanța merg spre București astăzi.

“Sunt în jur de 7.500 – 8.000 de oameni care merg de la miting. Nu știu date exacte, de evenimentul de la București s-au ocupat Felix, Ghiță și Luci (Felix Stroe – președintele PSD Constanța, consilierul județean Gheorghe Donțu și Lucian Lungoci, purtătorul de cuvânt al social democraților de la Constanța – n.r.), doar ei vă pot ajuta”, a spus Horia Țuțuianu pentru “Ordinea.ro”.

În acest context, ori pesediștii de la Constanța au depășit planul de 7.480 de oameni avansat, printr-un document intern pentru mitingul de la București, ori cifrele sunt… umflate cu bună știință pentru ca situația să rămână sub control. Oricum ar sta lucrurile, “Ordinea.ro” va solicita, printr-o cerere scrisă, luni, 11 iunie a.c., informații privind numărul celor care au fost la miting și la ce costuri a ajuns deplasarea.

Citiți și:

(document) Activul PSD Constanța, la raport! Liste, calcule și… 7.480 de oameni la mitingul din 9 iunie

Peste 200.000 de oameni împotriva abuzurilor

Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, notează jurnaliștii de la news.ro. Evenimentul politic din București se va desfăşura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, iar filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii – care sunt aduşi din toată ţara – să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul. Pe lângă mitingul PSD, în Capitală se vor desfăşura alte 13 evenimente, printre care Marşul Diversităţii de pe Calea Victoriei, adunări publice pentru unirea cu Republica Moldova şi Marşul Normalităţii organizat de Noua Dreaptă. Poliţia Română a anunţat că va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că este pregătit să gestioneze toate evenimentele.

22.000 și de la ALDE

Conform lui Tăriceanu, nu mai puţin de 22.000 de membri ALDE vor ieşi în această seară în stradă. Dintre aceștia, 400 ajung de la Constanța, conform informațiilor oferite pentru “Ordinea.ro” de secretarul general al filialei, Claudiu Ceti.

“Colegii noştri din organizaţii ne-au transmis că doresc să participe la mitingul din capitală în ciuda dificultăţilor logistice. Nici eu, nici colegii mei nu ne-am imaginat că la 20 de ani după Revoluţie, România nu este o ţară liberă, ci condusă de ceea ce se numeşte statul paralel. Eu şi colegii mei suntem decişi să ducem lupta până la capăt, până când România va deveni o ţară în care votul cetăţenilor este respectat, în care toţi suntem egali şi ne supunem în faţa legii. O ţară care să ne dea speranţa ca în viitor copiilor noştri nu le va fi frică să vorbească liberi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru România Tv.

Comments

comments

Politica

Traian Băsescu: “PSD, o menajerie populată doar cu porci şi cu hipopotami şi cu un singur dresor, Dragnea”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă într-o postare pe Facebook intitulată “Turma fără vlagă”, că PSD e ca o menajerie populată doar cu porci şi cu hipopotami şi cu un singur dresor, Dragnea, iar animăluţele neascultătoare precum Andronescu, Bădălău, primesc zahăr şi devin supuse, în timp ce pe Firea, Stănescu, Neacşu, îi consideră diabetici şi “nu le alocă zăhărelul”, concluzia sa fiind că nu există lei sau tigri care să îi ia biciul dresorului.

PSD-ul arată ca o menajerie de animăluţe ale unui circ, menajerie populată numai cu porci şi hipopotami şi care are un singur dresor, pe Dragnea. Dacă există câte un animăluţ neascultător, el îşi primeşte imediat porţia de zahăr şi devine supus dresorului, precum Andronescu, Bădălău, Oprişan sau Ştefănescu”, afirmă fostul preşedinte în postare intitulată “Turma fără vlagă”.

El spune că pentru unii, “dresorul nu alocă zăhărelul mult dorit, pentru că îi consideră diabetici”, în această categorie incluzându-i pe Gabriela Firea, Paul Stănescu, Mihai Fifor sau Marian Neacşu, despre care susţine că erau fericiţi “când dresorul le permitea să-i pupe inelul”.

“Păcat că în menajeria circului PSD nu există nici lei, nici tigri care să înşface în dinţi biciul dresorului. Ce turmă fără vlagă acest PSD”, conchide Băsescu citat de news.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

CEx al PSD se reuneşte luni. Pe agendă sunt discuţii pe remaniere şi sancţiuni pentru Gabriela Firea

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni urmând să discute activitatea ministerelor, remanierea guvernamentală, noi numiri pe funcţii în interiorul partidului, dar şi eventuale sancţiuni împotriva Gabrielei Firea, critic vehement al liderului partidului, Liviu Dragnea.

Discuţiile pe tema remanierii au fost amânate de mai multe ori, notează jurnaliștii de la news.ro, în pofida faptului că premierul Viorica Dăncilă  a declarat încă de acum câteva săptămâni că a finalizat evaluarea miniştrilor prin prisma îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare.

Conform G4Media.ro, o parte dintre deciziile care vor fi supuse atenţiei membrilor CEx ar fi fost luate duminică seară, într-o şedinţă pe care preşedintele PSD a avut-o cu apropiaţii săi din conducerea partidului. Printre acestea, înlocuirea Gabrielei firea, interimar la conducerea PSD Bucureşti, cu Gabriel Mutu, primarul sectorului 6. De asemenea, alte decizii vor viza preluarea de către Codrin Ştefănescu, în prezent secretar general adjunct, a funcţiei de secretar general deţinută de Marian Neacşu, exclus din partid, iar postul lui Ştefănescu va fi preluat de Daniel Florea, primarul Secorului 5. Totodată, în cazul discuţiei despre remaniere, şi vicepremierul Paul Stănescu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice ar putea fi schimbat şi el fiind vocal împotriva lui Liviu Dragnea. Deşi liderii PSD au negat constant existenţa unor liste de remaniabili, în spaţiul public au fost frecvent vehiculate numele miniştrilor Transporturilor Lucian Şova, ministrului Turismului Bogdan Trif, ministrului Energiei Anton Anton şi cel al ministrului Sporturilor Ioana Bran. Un alt nume vehiculat fost cel al vicepremierului Viorel Ştefan, variantă valabilă însă în cazul în care acesta ar fi putut obţine conducerea ASF, ocupată însă în continuare de Leonardo Badea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara, vineri, că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv, însă spunea că nu vor exista surprize. Firea s-a declarat convinsă că Liviu Dragnea va convoca şedinţa doar în momentul în care se asigură că va avea voturile prin care să fie îndepărtată din funcţiile politice pe care le deţine.

”Mi-aştept sentinţa, aştept să fim convocaţi la Comitetul Executiv, prea mari surprize nu vor fi. Am înţeles că situaţia mea este deja decisă, dar voi merge”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Întrebată la ce sentinţă se aşteaptă, Firea a precizat că a înţeles că urmează să i se retragă funcţiile politice, respectiv preşedinte al PSD Bucureşti şi al PSD Ilfov.

”Asta este, se trăieşte şi fără funcţii politice. Eu am venit în PSD ca simplu membru”, a mai spus Firea, precizând că nu i se pare normal ca cele două funcţii să fie ”scoase la mezat”, atâta timp cât ea nu a fost îndepărtată din ele. Ea a susţinut că Ecaterinei Andronescu i s-a promis susţinere pentru şefia PSD Bucureşti.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarul cu limbaj de boschetar din Medgidia, despre consilierii locali: Niște animale!

”Cei 13 dușmani ai Medgidiei, cei 13… eu le-am spus animale și s-au supărat, dar cred că a fost un cuvânt elegant. (…) A-ni-ma-le! Și repet la infinit: niște animale, care și-au bătut joc de orașul ăsta zeci de ani”. ”.

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, devenit celebru după înjurăturile spurcate, specifice mai degrabă unui pârnăiaș ordinar, pe care i le-a adresat anul trecut unui activist din localitate, recidivează în crudități de limbaj. La finalul unei ședințe ordinare a Consiliului Local, supărat că proiectele propuse de el nu au fost votate de consilieri, acesta i-a numit dușmani ai Medgidiei și animale. ”Cei 13 dușmani ai Medgidiei, cei 13… eu le-am spus animale și s-au supărat, dar cred că a fost un cuvânt elegant. (…) A-ni-ma-le! Și repet la infinit: niște animale, care și-au bătut joc de orașul ăsta zeci de ani”. ”.

Iată și reacția lui Valentin Vrabie, postată de acesta pe Facebook:

”Oameni buni ! Credeti ca i am jignit pe domnii consilieri locali cand le am spus,, animale “ pentru faptul ca 1 . Au votat impotriva construirii unei fabrici ( 5 milioane euro) si in aceeasi sedinta de consilu au votat reducerea taxelor lui Butnaru ??? 2. Au initiat si aprobat un proiect de hotarare prin care se da cu titlul gratuit o bucata din Medgidia catre RAJA fara ca Medgidienii sa aibe vreun beneficiu ??? 3 Nu s au intrunit in luna septembrie si Octombrie pentru a aproba reabilitarea ,modernizare,extindere ,dotare Casa de Cultura INRoman ,o investitie de peste 5 milioane euro? 4. Au votat de 3 ori impotriva reorganizarii administrative ce ar fi dus la o buna functionare a primariei ,,,la ora asta lucrurile nu merg cum trebuie ,vezi nemultumirile oamenilor in zona taxelor,,,,si a sericiilor publice ,,,,5 . au votat impotriva preluarii unei centrale la primarie pentru a furniza apa calda si caldura oamenilor,,,etc,etc,,,,si nu in ultimul rand ,cum poti sa le spui unor alesi localicate care au indatorat acest oras cu zeci de milioane euro ,datorii ce trebuie sa le platim pana in 2030 si bineinteles nu se vad nicaieri ,au distrus economic acest oras ,au distrus sportul ,au adus in pragul falimentului Spitalul Municipal ,au distrus Policlinica ,,,etc,,,etc,,,, ” – a scis primarul din Medgidia pe Facebook.

Conflictul dintre Vrabie și consilierii locali din Medgidia durează încă de la debutul mandatului acestuia de primar. Edilul a fost supărat pentru faptul că nu a reușit să-și construiască o majoritate care să-i voteze inițiativele. Din acest motiv, el le-a cerut în mai multe rânduri consilierilor locali să își prezinte demisiile, pentru a se putea organiza alegeri anticipate. O vreme, Valentin Vrabie a avut un comportament abuziv și discriminatoriu cu viceprimarul Luminița Vlădescu, pe care a numit-o escroacă într-o ședință filmată a Consiliului Local. Vlădescu a reclamat faptul că a fost lipsită de atribuții, i s-a luat biroul pentru a fi atribuit unui reprezentant al romilor, i s-a retras autoturismul de serviciu și o lungă perioadă de timp nu i s-a virat indemnizația de viceprimar. De asemenea, în mai multe declarații publice, Valentin Vrabie i-a numit pe opozanții săi ”niște nimeni”, ”slugi” și ”sclavi”. Anul acesta, primarul din Medgidia a demarat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de dizolvare a Consiliului Local. Recent, acesta a pichetat împreună cu un grup de cetățeni Instituția Prefectului Județului Constanța, în semn de protest pentru neinițierea demersurilor de organizare a unui referendum în vederea dizolvării Consiliului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: