Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Administratie

Planul Urbanistic Zonal pentru cartierul Palazu Mare, varianta Chițac, SUSPENDAT!

Published

on

palazu mare

Consilierii locali din Constanța au votat, în urmă cu câteva momente, suspendarea Planului Urbanistic Zonal pentru cartierul Palazu Mare, varianta propusă de primarul Vergil Chițac.

„9. Proiect de hotărâre nr. 388/2023 pentru suspendarea aplicării prevederilor HCL nr. 121/2011 privind aprobarea documentaţiei „Reactualizare PUZ Palazu Mare III, modificare HCLM nr. 116/2003 şi HCLM nr. 126/2003, teren în suprafaţă de 585 ha, aparţinând persoanelor fizice şi juridice″, pentru zona delimitată de bd. Tomis, lacul Siutghiol, incinta RAJA şi limita UAT Ovidiu.“, se arată în varianta primarului.

Proiectul a fost votat de consilierii PNL și de cei ai USR, în schimb, aleșii PSD sau abținut de la vot.

Pentru acest proiect au votat 18 voturi „pentru“ (PNL și USR) și 8 „abțineri“ (PSD).

Advertisement
palaz

PNL și PSD, front comun împotriva USR

Pe de altă parte, aleșii PNL și PSD au trântit proiectul de suspendare propus de USR, care a fost înaintat înaintea celui propus de Chițac.

„8. Proiect de hotărâre nr. 291/2023 pentru suspendarea HCL nr. 121/2011 privind aprobarea „Reactualizarea PUZ Palazu Mare III, modificare HCLM 116/2003 şi HCLM 126/2003, teren în suprafaţă de 585 ha, aparţinând persoanelor fizice şi juridice″;

iniţiatori consilieri locali: Badea Aura Cerasela, Caragheorghe Dumitru, Cocargeanu Florin-Daniel, Garip Mirela, Iacob Cătălin-Florin, Ochiuleţ Mihai, Popescu Cristiana, Stavăr-Vergea Romeo“

Pentru acest proiect au votat 7 voturi „pentru“ (USR), 9 voturi „împotrivă“ (PNL) și 8 abțineri (PSD).

Advertisement
palaz

În aceste condiții, nu se mai pot construi blocuri în Palazu Mare decât în anumite condiții, reglementate de Planul Urbanistic General.

PUZ-ul din Palazu Mare a fost suspendat pentru 18 luni.

„PUZ-ul din Palazu Mare a fost suspendat și, alături de locuitorii din zonă, am reușit să punem capăt dezastrului urbanistic!
În ședința de Consiliu Local de astăzi, 31 august, consilierii municipali USR Constanța au votat pentru dorința locuitorilor din cartierul Palazu Mare, care s-au zbătut pentru suspendarea PUZ-ului din zonă – vechi de 12 ani, acest plan urbanistic reprezentând unda verde pentru o expansiune plină de lăcomie a dezvoltatorilor imobiliari, care au ridicat mastodonți din beton între case.
În ciuda abținerii consilierilor PSD și a aroganței primarului Vergil Chițac, care refuză să răspundă la întrebări legitime, proiectul a trecut. Este finalul unei lupte pe care oamenii din Palazu Mare au început-o încă din anul 2021, când s-au strâns peste 400 de semnături pentru suspendarea PUZ-ului. Tot atunci, USR Constanța a fost singurul partid care a votat pentru suspendarea documentației de urbanism, aceasta fiind unica soluție de stopare a haosului imobiliar.
Deznodământul de astăzi arată, din nou, că cetățenii vor avea mereu un cuvânt de spus în fața abuzurilor sau a derapajelor administrației locale. Important este să luăm atitudine, pentru că doar așa putem produce o schimbare!“, spune liderul USR Constanța, Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions