Conecteaza-te cu noi

Politica

PMP, despre negocierile PSD – ALDE: Este vorba de legi nefirești

Published

on

Deputații PMP au protestat, marți, față de negocierile dintre PSD și UDMR, pe motiv că sunt chestiuni absurde, de nenegociat în Parlamentul României, aceștia afirmând că este vorba de ”legi nefirești”, pe care social-democrații vor să le treacă ”pe șest”.

Liderul grupului PMP Eugen Tomac a spus că a fost convocat pentru ora 9,30 un Birou permanent pentru a decide ca trei comisii să lucreze la proiectul UDMR pe tema reducerii pragului de la care se poate folosi limba maternă în administrație, dar acest for nu s-a întrunit, transmite Agerpres.ro.

“Observăm că haosul s-a instaurat în Parlament pentru că ședința Biroului permanent nu a început și credem că în aceste clipe se întâmplă un lucru extrem de grav în Parlamentul României. Cetățenii români ar trebui să știe că PSD negociază lucruri de nenegociat niciodată în Parlament, interese ale țării. Așteptăm cu mult interes să vedem dacă după negocierile pe care le are domnul Dragnea la această oră cu UDMR va ceda în fața acestor cereri nejustificate”, a afirmat Tomac.

El a spus că aceste chestiuni legate de minorități trebuie abordate prin prisma reciprocității.

Advertisement

“Noi avem în Ungaria o comunitate românească ce nu are învățământ în limba română. Singurul liceu cu predare în limba română din Ungaria are doar două ore de limba română. Nu putem negocia chestiuni care sunt absurde și UDMR să vină la această oră să pună presiune pe decidenții politici care nu știu să citească și ce consecințe produc aceste legi nefirești pe care vor să le treacă pe șest. Este inacceptabil ce se întâmplă în Parlament”, a adăugat Tomac.

La rândul său, Valeriu Steriu, deputat PMP, chestor al Camerei, a spus că ceea ce se întâmplă este “o mascaradă”.

“Este o mascaradă în acest moment. Niciun Birou în clipa de față în Parlament nu lucrează, Biroul permanent nu lucrează, toți colegii așteaptă probabil că domnul Dragnea negociază cu UDMR, este presat cu siguranță să mai dea un județ, să mai aprobe limba maternă în alte entități. Este o mascaradă la care nu vrem să subscriem la Mișcarea Populară și suntem consternați. Seamănă cu ‘marțea neagră’, când s-au făcut astfel de demersuri absolut uimitoare, se mișcă dintr-un loc în altul, oamenii negociază cum să-și treacă mâine moțiunea ca să-și rezolve problemele din justiție”, a susținut Steriu.

Marți dimineață, membrii Comisiilor juridică, pentru drepturile omului și administrație de la Camera Deputaților s-au strâns pentru o ședință care trebuia să înceapă la ora 10,00 și în care urma să se dezbată proiectul de lege depus de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparținând minorităților naționale dintr-o localitate necesar pentru ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne.

Ședința nu a putut să înceapă deoarece nu avea aprobarea Biroului permanent să lucreze în paralel cu plenul, iar ședința conducerii Camerei, programată la ora 9,30, nu a început nici ea la ora stabilită.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions