Connect with us

Politica

PMP își hotărăște candidatul la prezidențiale. Mihail Neamțu, printre favoriți?

Published

on

PMP-iștii urmează să aibă, în cursul zilei de zi, o ședință în care se va discuta problema candidatului la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Surse din PMP au declarat pentru Ordinea că în cadrul discuțiilor vor fi analizate sondajele efectuate la comanda partidului, pentru a vedea care este personajul politic preferat de electorat. În cursa din interioarul PMP s-au înscris mai multe persoane, printre care se numără Eugen Tomac, Theodor Paleologu și Robert Turcescu. Interesant este că în această competiție internă a PMP s-a înscris și un membru al PNL. Este vorba de scriitorul și teologul Mihail Neamțu, care are, potrivit activenews.ro, și susținerea Alternativei Drepte (o coaliție a partidelor M10 și Forța Moldova). Mai mult decât atât, un alt site, SATMAREANUL.RO, netează că Mihail Neamțu ar fi câștigat deja câștigat competiția internă în PMP cu Eugen Tomac, Theodor Paleologu și Robert Turcescu.

Scriitor, educator și om politic, Mihail Neamțu spune pe blogul personal că a fost crescut într-o cultură a performanței.

„Sunt dublu licențiat al Universității Babeş-Bolyai din Transilvania. După absolvirea Universității din Londra, King’s College am urmat stagii de cercetare în Statele Unite la Russell Kirk Center (Mecosta, Michigan) și Woodrow Wilson International Center for Scholars (Washington DC). Întors acasă, am devenit bursier la Colegiul Noua Europă, asumând apoi directoratul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Am lansat o revistă la standarde internaționale: History of Communism in Europe. A New Journal in Comparative Politics. Obsesiile pașoptiste m-au făcut să mă zbat pentru nașterea Institutului de Istorie a Religiilor (apărut în 2008, sub cupola Academiei Române), dar și să coordonez programele educative ale Fundaţiei Creştin-Democrate“, scrie Neamțu pe blogul personal.

Sursa foto: facebook.com/georgemihailneamtu

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta