Connect with us

Politica

“PNL Constanța este asistatul social al PSD în județ. Au fost mereu într-un blat!”. Vezi cine face aceste acuzații grave la adresa colegilor săi!

Publicat

la

Nervos și plin de acuzații dure la adresa organizatorilor alegerilor interne pentru noile structuri interne din PNL Constanța. Așa a venit senatorul Virgil Chițac în conferința de presă organizată fulger, astăzi, înaintea alegerilor programate, mâine, pentru șefia organizației de la municipiu, acolo unde este președinte și candidat. Fără să fie consultat, Chițac susține că Gheorghe Dragomir, liderul Organizației de la județ al PNL Constanța, a programat alegerile fix în ziua când el pleacă la Berlin, unde se va desfășura Adunarea Parlamentară a NATO, iar el este șeful delegației parlamentarilor români. “Am declarat și vreau să fiu garantul unor alegeri corecte, în ciuda presiunilor la care am fost supus. Nu pot tolera abuzuri care au devenit un deja vu, o dată la patru ani, atunci când au loc aceste alegeri la PNL Constanța. (…) Cum este posibil ca să planifici ca dată a alegerilor, data la care președintele organizației municipale este plecat din țară într-o delegație paralmentară și se știa lucrul ăsta de două săptămâni la Adunarea Parlamentară NATO, având și calitatea de președinte al degelației române, deci nu pot lipsi. Asta în contextul în care sesiunea anuală va fi organizată la noi în țară, între 6-9 octombrie, iar eu trebuie să transmit că România se va pregăti pentru acest eveniment”, explică Virgil Chițac.

Convocatorul  alegerilor, contestat în instanță

Totodată, Chițac a declarat că nu acceptă nici convocatorul alegerilor programate de Dragomir mâine și contestă documentul în instanță, acolo unde cere anularea alegerilor. “Filosofia unui partid constă în opinii și păreri. Am observat în campania pentru primărie că nu a existat o colaborare așa cum m-am așteptat, în vară am făcut un recensământ luând registrul membrilor, i-am sunat pe oameni și le-am cerut să își exprime poziția față de partid și i-am rugat să-și achite taxa. La capătul acestui proces am rămas cu 230 de membri la municipiu. Acum sunt în jur de 270, am mai primit 40 de oameni, o creștere organică, normală, în ciuda faptului  că suntem în opoziție. Ce credeți? Convocatorul pentru conferința de alegeri prezentat de cei de la județ conține 700 de membri… De la București am cerut lista membrilor PNL Constanța și am constatat că sunt 400 de oameni care s-au înscris în 2016, fără ca eu să știu, deși există o procedură la care participă și președintele de organizație, adică eu, în acest caz, însă nu am cunoștință de aceste mișcări interne. Dincolo de asta, alegerile nu pot fi validate și dintr-un alt motiv: raportul de activitate al președintelui ar trebui prezentat,  iar eu lipsesc. Știm cu toții că după citirea raportului de activitate, respectiv încheierea mandatului de către președinte și alegerea noului președinte se creează în vid de putere, ori procesul acesta la alegerile de mâine nu va exista, adică o altă încălcare a regulamentului de către organizatori Acolo sunt oameni fără garanții morale și noi nu putem avea încredere”, completează Virgil Chițac cu referire direct la președintele Gheorghe Dragomir și a echipei cu care acesta organizează alegerile interne din PNL Constanța.

Romeo Rezeanu: “Ținta lor este controlul asupra CLM”

Vicepreședintele PNL, consilierul local Romeo Rezeanu a susținut, în același cadru, că ținta acțiunilor grupării Dragomir din PNL Constanța este controlul asupra Consiliului Local Municipal Constanța. “Eu știam că alegerile au fost propuse pentru data de 8 aprilie, așa încât mă încadram în termenul pentru achitarea cotizației, însă nu acesta este motivul creat pentru aruncarea mea din planul alegerilor, ci controlul pe care doresc să-l aibă asupra Consiliului Local Municipal Constanța. Am dovedit că putem face opoziție în Consiliul Local Constanța și i-am deranjat chiar pe unii dintre colegii liberali care aveau interese imobiliare. Robert Boroianu m-a acuzat direct că le-am blocat vânzările în cartierul Tomis Plus și ei știu bine că în CLM proiectele legate de patrimoniu nu pot fi votate decât cu două treimi. De aici, disperarea lor de a deține controlul în Consiliul Local”, explică Romeo Rezeanu.

În loc de concluzii…

Oamenii lui Chițac nu vor participa la alegerile de mâine. “Când am contestat, am propus și o soluție. Eu îmi voi continua demersul onest și aștept; îmi pun speranța că răspunsul va fi unul corect. Luni, marți vom avea acțiune în instanța civilă prin care vom cere anularea alegerilor de la municipiu, dar și pe cele de la județ. Mi-am lăsat viața aici ca să-și bată joc de mine?!”, se întreabă și conchide liderul PNL Constanța, senatorul Virgil Chițac.

Comments

comments

Politica

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziunea fiscală la TVA

Publicat

la data de

Scris de

Deficitul de încasare a TVA în România a crescut de la 29,1 miliarde lei în 2018, până la 35,1 miliarde lei în 2019, arată un nou raport publicat joi de Comisia Europeană, scrie Agerpres. Pierderile de venituri din TVA au un impact extrem de negativ asupra cheltuielilor pe care administraţiile publice le alocă bunurilor şi serviciilor publice de care depindem cu toţii, cum ar fi şcolile, spitalele şi transporturile. În acelaşi timp, TVA neîncasată ar putea avea şi un efect pozitiv, întrucât statele membre depun eforturi pentru a acoperi datoria contractată în timpul redresării iniţiale în urma pandemiei de COVID-19 sau pentru a ridica nivelul ambiţiilor în materie de finanţare a combaterii schimbărilor climatice. Conform acestui document, în 2019, România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, cu o pierdere de 34,9% din veniturile din TVA (comparativ cu 32,7% în 2018), urmată de Grecia (25,8%) şi Lituania (23,5%). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Croaţia (1%), Suedia (1,4%) şi Cipru (2,7%). Comisia Europeană subliniază că, în termeni relativi, România a avut cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE pe întreaga perioadă 2015-2019.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă anunță VOTAREA certificatului verde PÂNĂ LA FINELE ANULUI

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă spune că certificatul verde va fi votat în Parlament până la finele anului. Acesta spune și că documentul ar putea fi folosit și în biserici, deși reprezentanții cultelor au cerut acest lucru.

“Aș putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim țara și ne iubim comunitățile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activități nu facem decât să redăm oamenilor încrederea și speranța. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de  dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni. A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști, și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă citat de stiripesurse.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

De ce au lipsit reprezentanții USR Constanța de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Vezi ce spune consilierul Mihai Ochiuleț

Publicat

la data de

Scris de

Capetele de afiș politice la ceremoniile dedicate sărbătorii Zilei Naționale la Constanța au fost primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, aflați în prima linie, iar în plan secund s-a aflat și City Managerul orașului, Felicia Ovanesian. Mulți s-au întrebat de ce lipsesc reprezentanții USR și PSD de la ceremonii. În ceea ce îi privește pe cei de la USR, consilierul Mihai Ochiuleț vine cu o explicație, care se dovedește a fi și un răspuns la un material publicat de un ziar constănțean.

„Nu am aflat de ce nimeni de la PSD nu a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale de la Constanța și nici nu mă interesează, dar pot să vă spun de ce nu a fost nimeni de la USR: pentru că nimeni nu ne-a invitat! Cei de la Replica ar fi aflat asta dacă făceau un minim de efort să ne întrebe. Dar e ok, nu ne supărăm. Crema liberalilor constănțeni a vrut să acapareze evenimentul. Au dat bine la poză și chiar îi felicit! Cu toate acestea, regret profund că primarul Chițac a fost huiduit în timp ce încerca să rostească ce avea scris pe foaie, dar se mai întâmplă atunci când apari rar, iar oamenii sunt nemulțumiți, deși tu crezi că ei sunt foarte bucuroși să te vadă. Realitatea 1 – Chițac 0.“, a scris pe Facebook Mihai Ochiuleț.

Amintim că, primarul Vergil Chițac a fost huiduit la scenă deschisă atunci când a luat cuvântul în cadrul ceremoniilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: