Connect with us

Politica

PNL Constanța îi mai întoarce o dată spatele lui Rezeanu. Consilierii locali au părăsit sala înainte de votul pentru repunerea în funcție!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ședința de consiliu local municipal Constanța de astăzi a marcat o premieră în istoria administrației constănțene. După ce un consilier local pe care partidul (PNL) l-a exclus, și-a câștigat mandatul în instanță, unde a obținut o victorie reușindu-se anularea ordinului de prefect privind încetarea mandatului său de consilieri. Astăzi, Romeo Rezeanu avea nevoie de voturile consilierilor locali pentru a reveni în forul administrativ al orașului Constanța. Gestul liberalilor de a părăsi sala scuzându-se că nu au primit comunicarea convocatorului de ordine suplimentară pentru a fi studiat a fost taxată atât de primar, cât și de consilierii locali rămași în sală. Alături de liberali, au mai părăsit sala de ședință și consilierii locali din partea Partidului Mișcarea Populară.

Proiectul a intrat pe ordinea suplimentară a ședinței, au existat tensiuni între consilierii locali din partea PSD și PNL, iar înainte ca președintele de ședință să citească proiectele de pe ordinea suplimentară, liberalii și cei trei consilieri ai PMP au părăsit sala. Astfel, din 26 de consilieri, doar 13 au mai rămas în sală, pesediștii și consilierul independent Andrei Popescu. Proiectul nu a avut cvorum, așa încât el urmează să fie reintrodus într-o ședință viitoare.

„Această sentință anulează ordinul prefectului prin care a fost declarat vacant locul deținut de domnul consilier Romeo Rezeanu. Acel ordin, prin această sentință, a fost anulat. Am purtat corespondență cu Instituția Prefectului, solicitând un punct de vedere, să vedem cum procedăm mai departe. Este prima situație de ascest gen din 1992 de când s-a modificat legislația și avem un Consiliu Local. Este o premieră pentru noi. Punctul de vedere al Instituției Prefectului este următorul: repunerea în funcție a domnului consilier Rezeanu și încetarea mandatului domnului Florin Gavrilă. Acesta este proiectul supus aprobării! Potrivit legii 393/2004, în situația în care se constată că încetează sprijinul politic, atunci declararea ca vacant nu o face CLM, prin hotărâre. Din această cauză a fost declarat inițial ca vacant și noi am nominalizat pe următorul supleant de pe lista PNL. S-a anulat acest ordin și se anulează mandatul domnului Gavrilă și se repune în funcția de consilier domnul Rezeanu. Este nevoie de vot, este o hotărâre. CLM își exercită votul prin hotărâre, așa își spune cuvântul. Același lucru este valabil și pentru domnul Căliminte, însă nu am primit încă o informare în acest sens”, a spus secretarul municipiului Constanța, Marcela Enache.

Gestul liberalilor nu l-a lăsat indiferent nici pe primarul Decebal Făgădău care a spus că nu înțelege atitudinea consilierilor de la PNL și și-a exprimat dorința ca astfel de situații să nu se mai repete. De asemenea, Făgădău a punctat faptul că forul de conducere al orașului trebuie să pună în aplicare o decizie a instanței.

„Asistăm la o premieră. Eu nu înțeleg, pentru mine este o necunoscută atitudinea domnilor consilieri. Ori că stai în sală și te abții, ori că părăsești sala, rezultatul este același. Se pare că se evită o discuție publică sau se aduce în spațiul public o problemă internă de partid… Nu cred că merită Consiliul Local Municipal și nici orașul nostru lupta asta politică, să ne vadă cetățenii că ne facem că votăm sau nu votăm… Așa cum a apărut ordinul prefectului și am luat act de el, noi trebuie să facem astăzi ceea ce spune instanța, nu cred că putem fugi de aplicarea unei hotărâri de instanță. Amânăm astăzi o decizie și nu acesta este motivul pentru care constănțenii ne-au votat. Asemenea situații să nu se mai repete, asist cu tristețe la un moment jenant!”, a spus Decebal Făgădău.

Citește și:

Romeo Rezeanu și-a recâștigat mandatul în instanță. “Fostul prefect și Huțucă știau că fac un abuz grosolan”

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: