Connect with us

Politica

PNL Constanța îi mai întoarce o dată spatele lui Rezeanu. Consilierii locali au părăsit sala înainte de votul pentru repunerea în funcție!

Publicat

la

Ședința de consiliu local municipal Constanța de astăzi a marcat o premieră în istoria administrației constănțene. După ce un consilier local pe care partidul (PNL) l-a exclus, și-a câștigat mandatul în instanță, unde a obținut o victorie reușindu-se anularea ordinului de prefect privind încetarea mandatului său de consilieri. Astăzi, Romeo Rezeanu avea nevoie de voturile consilierilor locali pentru a reveni în forul administrativ al orașului Constanța. Gestul liberalilor de a părăsi sala scuzându-se că nu au primit comunicarea convocatorului de ordine suplimentară pentru a fi studiat a fost taxată atât de primar, cât și de consilierii locali rămași în sală. Alături de liberali, au mai părăsit sala de ședință și consilierii locali din partea Partidului Mișcarea Populară.

Proiectul a intrat pe ordinea suplimentară a ședinței, au existat tensiuni între consilierii locali din partea PSD și PNL, iar înainte ca președintele de ședință să citească proiectele de pe ordinea suplimentară, liberalii și cei trei consilieri ai PMP au părăsit sala. Astfel, din 26 de consilieri, doar 13 au mai rămas în sală, pesediștii și consilierul independent Andrei Popescu. Proiectul nu a avut cvorum, așa încât el urmează să fie reintrodus într-o ședință viitoare.

„Această sentință anulează ordinul prefectului prin care a fost declarat vacant locul deținut de domnul consilier Romeo Rezeanu. Acel ordin, prin această sentință, a fost anulat. Am purtat corespondență cu Instituția Prefectului, solicitând un punct de vedere, să vedem cum procedăm mai departe. Este prima situație de ascest gen din 1992 de când s-a modificat legislația și avem un Consiliu Local. Este o premieră pentru noi. Punctul de vedere al Instituției Prefectului este următorul: repunerea în funcție a domnului consilier Rezeanu și încetarea mandatului domnului Florin Gavrilă. Acesta este proiectul supus aprobării! Potrivit legii 393/2004, în situația în care se constată că încetează sprijinul politic, atunci declararea ca vacant nu o face CLM, prin hotărâre. Din această cauză a fost declarat inițial ca vacant și noi am nominalizat pe următorul supleant de pe lista PNL. S-a anulat acest ordin și se anulează mandatul domnului Gavrilă și se repune în funcția de consilier domnul Rezeanu. Este nevoie de vot, este o hotărâre. CLM își exercită votul prin hotărâre, așa își spune cuvântul. Același lucru este valabil și pentru domnul Căliminte, însă nu am primit încă o informare în acest sens”, a spus secretarul municipiului Constanța, Marcela Enache.

Gestul liberalilor nu l-a lăsat indiferent nici pe primarul Decebal Făgădău care a spus că nu înțelege atitudinea consilierilor de la PNL și și-a exprimat dorința ca astfel de situații să nu se mai repete. De asemenea, Făgădău a punctat faptul că forul de conducere al orașului trebuie să pună în aplicare o decizie a instanței.

„Asistăm la o premieră. Eu nu înțeleg, pentru mine este o necunoscută atitudinea domnilor consilieri. Ori că stai în sală și te abții, ori că părăsești sala, rezultatul este același. Se pare că se evită o discuție publică sau se aduce în spațiul public o problemă internă de partid… Nu cred că merită Consiliul Local Municipal și nici orașul nostru lupta asta politică, să ne vadă cetățenii că ne facem că votăm sau nu votăm… Așa cum a apărut ordinul prefectului și am luat act de el, noi trebuie să facem astăzi ceea ce spune instanța, nu cred că putem fugi de aplicarea unei hotărâri de instanță. Amânăm astăzi o decizie și nu acesta este motivul pentru care constănțenii ne-au votat. Asemenea situații să nu se mai repete, asist cu tristețe la un moment jenant!”, a spus Decebal Făgădău.

Citește și:

Romeo Rezeanu și-a recâștigat mandatul în instanță. “Fostul prefect și Huțucă știau că fac un abuz grosolan”

Comments

comments

Politica

Cîțu îl amenință pe Orban după declarația legată de relația cu Iohannis: „Dacă nu își clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”

Publicat

la data de

Scris de

Nici bine nu a fost instalat în funcția de președinte, că Florin Cîțu a trecut deja la amenință. El a spus că îi va cere fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, să își clarifice declarația prin care a anunțat că orice parteneriat între el și Klaus Iohannis este inexistent. Cîțu îl amenință pe Orban și susține că, în caz contrar, va clarifica el pentru Orban această poziție.

„Am văzut o declarație a domnului Orban, eu sper că era la supărare. Membrii PNL m-au votat pe mine și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere domnului Orban să își clarifice această poziție, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu președintele Iohannis. Îi voi cere să ne clarifice această poziție, dacă nu o vom clarifica noi pentru el.”, a spus Florin Cîțu.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a comentat ironic declarația lui Florin Cîţu, care spusese că îi va cere lămuriri despre declaraţiile privind încetarea parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

”De când îmi cere mie lămuriri Florin?” a comentat râzând Orban.

Surse: stiripesurse.ro, g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban: Demisionez din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai e niciun parteneriat

Publicat

la data de

Scris de

Pierzătorul de azi la Congresul PNL, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva momente că premierul Florin Cîțu va avea luni, la prima oră, demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată că între mine și președintele Klaus Iohannis nu mai e niciun parteneriat.

„Încep prin al le mulțumi coligilor care mi-au acirdat învredeea în condițiile îm care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Vioi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o. Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”, a spus Orban.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu este noul președintele al PNL

Publicat

la data de

Scris de

Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat. În urma exercitării voturilor celor peste 4.800 de delegați, premierul Florin Cîțu a fost ales noul președinte al PNL.

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60,2% din voturi, Ludovic Orban a luat 39,7%. Cîțu a primit 2.878 de voturi, Orban – 1898 de voturi, iar 72 au fost nule.

Cîțu l-a învins în această cursă pe Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani.

Cel învins, Ludovic Orban, a acuzat în timpul scrutinului unii dintre delegații care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, potrivit News.ro. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului.

„Sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul”, a declarat Ludovic Orban în timpul desfăşurării scrutinului intern.

El a dat ca exemplu fialele din Constanţa, Vaslui, Neamţ și Teleorman.

„Să le fie ruine! Asta nu e democraţie!”, a adăugat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: