Connect with us

Politica

Primăria Peștera investește peste un milion de lei în infrastructură

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea administrației locale din comuna Peștera continuă lucrările de infrastructură, iar luna aceasta au fost alocate fonduri pentru pietruirea mai multor drumuri din localitățile unității administrativ teritoriale, dar și pentru extinderea și modernizarea iluminatului public.

Primarul Marius Liviu Petre a declarat pentru ziarul nostru că pentru pietruirea și lucrări reabilitare executate pe mai multe drumuri din satele Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic și Peștera a fost alocată suma de 300.000 de lei, iar lucrările continuă și în luna noiembrie, Consiliul Local aprobând deja suma de 235.000 de lei, în această etapă fiind cuprinsă reabilitarea drumurilor din satele Izvoru Mare și Peștera, în această etapă a proiectului fiind incluse și străzile din cartierele IAS și Poligon.

“În octombrie s-au alocat 300.000 lei pentru pietruierea si reparația a cca 5 km de drumuri în satele Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic si Peștera. De asemenea, suma de 85.000 a fost repartizată pentru extinderea și modernizarea iluminatului public în toate sate comunei Peștera, proces ce se află în desfășurare. Reparația drumurilor va continua și în noiembrie, în acest sens fiind alocată suma de 235.000 lei în ședința de Consiliu Local din 30 octombrie. Avem în vedere în această etapă drumurile din Izvoru Mare și Peștera, inclusiv cartierele IAS și Poligon”, a declarat primarul Marius Petre pentru “Ordinea.ro”.

De asemenea, alte lucrări pe care administrația locală din comuna Peștera le desfășoară în această perioadă privesc construirea unui podeț în satul Izvoru Mare. “În satul Izvoru Mare se va construi și un podeț, în proiect el fiind situat la intersecția dintre strada Zambilelor și strada Cișmelei (DC28), în valoare de cca. 65.000 lei, banii fiind alocați din bugetul local”, explică primarul Petre. În același timp, edilul anunță că au fost începute și lucrările la proiectul “Împrejmuire școală și teren de sport”, fondurile fiind asigurate de Consiliul Județean și bugetul local. “Valoarea acestui proiect este de peste 200.000 de lei, cea mai mare parte din această sumă fiind asigurată de Consiliul Județean Constanța, bugetul local asigurând cofinanțarea lucrării”, a completat primarul din Peștera.

Tot în această perioadă, conducerea administrației locale din Peștera anunță că au fost demarate procedurile privind achiziționarea unei vidanje cu kit pentru stingerea incendiilor. “Am început procedurile pentru achiziționarea unei vidanje cu kit de stingere a incendiilor, în valoare de aproximativ 70.000 lei”.

Comments

comments

Politica

(DOCUMENT) Guvernul modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii. De asemenea, sunt incluse în etapa a doua persoanele fără adăpost. Totodată, centrele de vaccinare sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi direcţiile de sanătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Iată documentul:

HG 5

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii şi deputaţii ar putea să se vaccineze anti-COVID la Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorii şi deputații s-ar putea vaccina anti-COVID în clădirea Parlamentului, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare, eforturile fiind concentrate în acest sens, informează Agerpres.

„Echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod deosebit a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se efectueze vaccinarea personalului şi la locul de muncă. Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da”.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: