Connect with us

Politica

Primăria Peștera investește peste un milion de lei în infrastructură

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea administrației locale din comuna Peștera continuă lucrările de infrastructură, iar luna aceasta au fost alocate fonduri pentru pietruirea mai multor drumuri din localitățile unității administrativ teritoriale, dar și pentru extinderea și modernizarea iluminatului public.

Primarul Marius Liviu Petre a declarat pentru ziarul nostru că pentru pietruirea și lucrări reabilitare executate pe mai multe drumuri din satele Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic și Peștera a fost alocată suma de 300.000 de lei, iar lucrările continuă și în luna noiembrie, Consiliul Local aprobând deja suma de 235.000 de lei, în această etapă fiind cuprinsă reabilitarea drumurilor din satele Izvoru Mare și Peștera, în această etapă a proiectului fiind incluse și străzile din cartierele IAS și Poligon.

“În octombrie s-au alocat 300.000 lei pentru pietruierea si reparația a cca 5 km de drumuri în satele Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic si Peștera. De asemenea, suma de 85.000 a fost repartizată pentru extinderea și modernizarea iluminatului public în toate sate comunei Peștera, proces ce se află în desfășurare. Reparația drumurilor va continua și în noiembrie, în acest sens fiind alocată suma de 235.000 lei în ședința de Consiliu Local din 30 octombrie. Avem în vedere în această etapă drumurile din Izvoru Mare și Peștera, inclusiv cartierele IAS și Poligon”, a declarat primarul Marius Petre pentru “Ordinea.ro”.

De asemenea, alte lucrări pe care administrația locală din comuna Peștera le desfășoară în această perioadă privesc construirea unui podeț în satul Izvoru Mare. “În satul Izvoru Mare se va construi și un podeț, în proiect el fiind situat la intersecția dintre strada Zambilelor și strada Cișmelei (DC28), în valoare de cca. 65.000 lei, banii fiind alocați din bugetul local”, explică primarul Petre. În același timp, edilul anunță că au fost începute și lucrările la proiectul “Împrejmuire școală și teren de sport”, fondurile fiind asigurate de Consiliul Județean și bugetul local. “Valoarea acestui proiect este de peste 200.000 de lei, cea mai mare parte din această sumă fiind asigurată de Consiliul Județean Constanța, bugetul local asigurând cofinanțarea lucrării”, a completat primarul din Peștera.

Tot în această perioadă, conducerea administrației locale din Peștera anunță că au fost demarate procedurile privind achiziționarea unei vidanje cu kit pentru stingerea incendiilor. “Am început procedurile pentru achiziționarea unei vidanje cu kit de stingere a incendiilor, în valoare de aproximativ 70.000 lei”.

Comments

comments

Politica

George Scupra a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

George Scupra (PNL), primarul în exercițiu al orașului Ovidiu, a câștigat detașat alegerile locale. Potrivit numărătorii parțiale, a obținut 69,65 % din sufragii.

Astfel, el va câștiga cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu. Precizăm că participarea la vot a fost de aproximativ 50%. Rezultatele finale vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, USR-PLUS: ”Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS/Avangarde, candidații USR-PLUS, Stelian Ion și cel al PNL, Vergil Chițac au obținut același procent de 29% pentru câștigarea alegerilor în municipiul Constanța. Decebal Făgădău, actualul primar, PSD, a ocupat poziția a treia, cu un procent de 23,5%.

În urma acestor rezultate, Stelian Ion a declarat că alegătorii au decis să scape orașul de mafii:

“În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat”, a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

El a mai spus că municipiul Constanţa va deveni un oraş european, îndreptat către tineri, către viitor, pentru că are forța de a schimba lucrurile în bine.

Stelian Ion a mai precizat că municipiul Constanţa trebuie să ajungă rapid în topul oraşelor dezvoltate din România.

“După ce ne vom bucura poate o zi, poate o seară, vom începe să muncim, suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă, suntem conştienţi de aşteptările pe care toţi constănţenii le au de la noi şi vom arăta că se poate. (…) Orașul nostru nu trebuie să fie un oraș de mâna a doua. Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, şi trebuie să se întâmple şi cu ajutorul Guvernului. Voi fi des la ministerele din Bucureşti, voi bate la toate aceste porţi ca să deblocăm fonduri, să deblocăm tot felul de proiecte şi să aducem investitori importanţi în oraşul nostru. Vă mulţumesc încă o dată, dragi constănţeni, că aţi redat demnitatea acestui oraş şi că ne faceţi din nou să fim mândri că suntem constănţeni. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Îi felicit pe ceilalţi colegi din ţară, alături de care vom face toată România să se schimbe în bine”, a declarat Stelian Ion.

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Duminică, 27 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Costel Dumitrașcu, candidatul PMP pentru Năvodari, la ieșirea de la urne: “Am votat pentru viitorul copiilor din acest oraș”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Năvodari, și-a exercitat dreptul la vot și susține că năvodărenii vot alege o echipă bine intenționată. Mai mult, candidatul Mișcării Populare a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru copilul lui, pentru copiii din Năvodaru și pentru viitorul lor. Iată declarația:

“Am votat pentru copilul meu, pentru toți copiii din Năvodari, pentru viitorul lor. Sunt convins că năvodărenii vor vota de data asta o echipă bine intenționată! Am încredere că odată cu votul de astăzi se termină epoca politicienilor în Năvodari și că a sosit momentul oamenilor, momentul oamenilor bine intenționați!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: