Connect with us

Administratie

PNL Constanța încearcă să dreagă busuiocul: „Accesul în Peninsulă trebuie reglementat corect și în beneficiul tuturor“

Publicat

la

Consilierii locali din Constanța ai PNL, cu două excepții Costin Avătavului și Alexandru Nazîru, s-au abținut astăzi când a fost supus la vot suspendarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară. Într-un comunicat de presă, liberalii încearcă să explice votul dat azi, spunând că Zona Peninsulară a Constanței trebuie să fie reglementată corect și în armonie cu viața locuitorilor săi, cu afacerile agenților economici de acolo și cu respect pentru investițiile din unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș. Dar toate acestea trebuie să se întâmple în litera legii, spun liberalii. „Iar articolul 66 din Legea 24/2000 privind suspendarea actului normativ în cazuri speciale spune că:

„Întrucât textul legal nu oferă definiția cazurilor speciale, revine emitentului actului normativ de suspendare obligația de justificare a cazului special prin elemente obiective care, prin similitudine să se circumscrie cel puțin definiției jurisprudențiale a cazului extraordinar sau excepțional. Este exclusă circumstanțierea cazului special, utilizând elemente subiective astfel că, motive ca nemulțumiri personale ori dezbateri privind aplicarea actului nu se încadrează în noțiunea de caz special”.

Acesta este și unul din motivele pentru care consilierii locali P.N.L. s-au abținut astăzi de la votul privind suspendarea regulamentului de acces auto în Zona Peninsulară.“, se arată în comunicatul PNL.

Liberalii spun că au fost prezenți în Piața Ovidiu la întâlnirile cu reprezentanții locuitorilor de acolo și cei ai agenților economici care își desfășoară activitatea în Zona Peninsulară.

„Am centralizat observațiile și amendamentele constănțenilor și, așa cum am promis, le-am pus pe masa aparatului Primăriei Municipiului Constanța. Au urmat apoi trei întâlniri de lucru între consilierii PNL, USR și aparatul de specialitate al primarului Vergil Chițac, care s-au concretizat cu propuneri de măsuri concrete care să vină în întâmpinarea doleanțelor constănțenilor din Zona Peninsulară. Măsurile care completează regulamentul de acces auto se referă la un orar de aprovizionare între orele 06:00 și 10:00, timp în care vor avea acces în zonă mașinile de aprovizionare.

Va exista un coridor de acces auto pentru facilitare acces și oprire cu durata de 5 minute, la Sud de piața Ovidiu alcătuit din străzile Remus Opreanu și Revoluției din 22 Decembrie 1989 cu intrare din bulevardul Elisabeta, respectiv ieșire spre același bulevard

Va mai fi un coridor de acces auto general pentru facilitare acces și oprire cu durata de 5 minute la Nord de piața Ovidiu alcătuit din străzile Traian, Sulmona și Mircea cel Bătrân pentru direcția Est, respectiv Vasile Canarache pentru direcția Vest.

Vor fi emise permise de acces pentru evenimente și pentru mass-media.

Toate aceste amendamente dar și altele care vor fi identificate din documentul cu observații de la constănțenii din zonă vor fi centralizate într-o hotărâre de Consiliu Local care are ca scop revizuirea prezentului regulament de acces auto.

Scopul nostru este să găsim calea cea mai rapidă și eficientă pentru ca regulamentul de acces auto în Zona Peninsulară să fie amendat și completat astfel încât să respecte atât nevoile constanțenilor care locuiesc acolo, ale agenților economici care au afaceri acolo, ale turiștilor care vor vizita centrul istoric al Constanței dar și să fie în armonie cu investițiile pe care le fac autoritățile locale în Zona Peninsulară și conservarea zonei.“, spun cei de la PNL.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța pune la bătaie peste 350.000 de lei pentru reparația și întreținerea sistemului de irigat

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț prin care vrea să achiziționeze ”lucrări de reparați, punere în funcțiune și întreținere a sistemului de irigat existent în municipiul Constanța”. Valoarea estimată a proiectului este de 370.500 de lei fără TVA sau 440.895 de lei cu TVA. Principalul criteriu de adjudecare este „cel mai bun raport calitate – preț”, în condițiile respectării tuturor specificațiilor tehnice și a clauzelor financiare prevăzute în caietul de sarcini.

Potrivit caietului de sarcini, în municipiul Constanța, rețeaua de irigat are o lungime totală a conductelor principale și secundare de aproximativ 17.000 metri liniari și este alimentată de stația de pompare SP Tăbăcărie. Rețeaua deservește Parcul Tomis II, Parcul Teatru de Stat (Oleg Danovschi), parcul Gară, parcul Casa de Cultură, extinderea Faleză Cazino – Poarta 1 și 2 și spațiul verde de pe bulevardul Mamaia. Întreaga rețea de irigat este alimentat de 150 de hidranți la care sunt conectate aspersoare rotative.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Împrejmuirea terenurilor de joacă din Constanța cu gard metalic, o afacere de peste 5,5 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care caută o firmă care să împrejmuiască locurile de joacă din municipiu. Împrejmuirea se va face cu plasă metalică. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 5.650.688 de lei cu TVA

„Achiziție gard de împrejmuire la locurile de joacă din municipiul Constanța Autoritatea contractantă intenționează să atribuie un contract de furnizare, privind achiziție și montare împrejmuire din panouri de gard zincat bordurat (cantitatea maxima 4.108 ml). Termenul limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informații suplimentare în legatură cu documentația de atribuire este de 20 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 11-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.“, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 3 martie, ora 15.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască peste 7 milioane de lei pentru achiziția de măști, dezinfectanți și mănuși menajere

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care vrea să achiziționeze dispozitive medicale pentru 92 unități de învățământ preuniversitar (grădinițe, școli și licee) din municipiul Constanța. Achiziția a fost împărțită în patru loturi: Lot 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți, Lot 2- Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș, Lot 3- Covoraș dezinfectant, Lot 4- Mănuşi menajere.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 6.208.806 fără TVA sau 7.388.479 cu TVA.

Pentru lotul 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți -valoarea achiziției se ridică la 1.013.100 de lei cu TVA

Pentru lotul 2 – Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș) – valoarea investiției este de 6.215.659 de lei.

Pentru lotul 3 – Covoraș dezinfectant – valoarea investiției este de 22.814 de lei.

Pentru lotul 4 – Mănuși menajere – valoarea investiției este de 136.903 de lei.

Achiziția materialelor sanitare se va face prin Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), Obiectivul specific 9.1: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, investiția realizată contribuind la consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: