Connect with us

Administratie

PNL și PSD și-au dat mâna și la Constanța. Au RESPINS suspendarea regulamentului de acces în Peninsulă

Publicat

la

În urmă cu câteva momente, consilierii locali din Constanța și-au dat votul asupra proiectului de hotărâre privind suspendarea aplicării HCL nr. 294/2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța, inițiat de aleșii USR Constanța. Proiectul a fost RESPINS la vot cu ajutorul consilierilor PNL și PSD, care au votat împotrivă. Astfel, regulamentul produce efecte în continuare, cu toate că primarul Vergil Chițac mimează în aceste zile un soi de revizuire a Regulamentului.

De altfel, semnalul că proiectul va fi respins a venit de la comisiile de specialitate. În Comisiile 3 și 5 ale CLM Constanța, PSD și PNL s-au abținut la propunerea de suspendare, astfel că proiectul a primit aviz negativ.

În cadrul ședinței, primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost făcut praf de locuitorii din Peninsulă, care i-au transmis să nu îi închidă ca într-un ghetou. Oamenii au intervenit în cadrul ședinței și au spus că urgențele nu au tip să aștepte 72 de ore pentru a elibera o autorizație de intrare. „Dacă avem o defecțiune în locuințe, nu putem chema firme specializate decât după 72 de ore“, a fost unul din mesaje. În cadrul intervențiilor, s-a mai spus faptul că regulamentul încalcă dreptul de proprietate (dat fiind faptul că rezidenții nu nau voie decât cu o mașină).

La rândul lor, oamenii de afaceri au spus că sunt disperați că își vor pierde afacerile. „Nu vreau să ajung ca după 37 de ani să fiu nevoie să îmi vând proprietatea“, a spus unul din oamenii de afaceri. Cetățenii și oamenii de afaceri le-au cerut consilierilor să nu se abțină de la vot.

Cu toate acestea, viceprimarul Ionuț Rusu a spus că aleșii PNL se abțin de la vot.

Chițac, la rândul său, cu aroganța care-l caracterizează, a spus că cetățenii au făcut multe dezinformări în luările de cuvânt. Mai mult Chițac, le-a spus că acțiunea de suspendare declanșată de USR este populistă.

Aleșii USR consideră că primarul Vergil Chițac nu are în intenție cu adevărat de a îmbunătăți acest regulament. Mai mult decât atât, Chițac le transmite oameni de afaceri din Peninsulă să își facă bagajele și să plece dacă nu le convine.

„Stimați constănțeni, dacă aveți afaceri în zona peninsulară, iar regulamentul de acces al domnului Chițac nu este pe placul dumneavoastră, atunci “vă puteți reloca afacerea în altă zonă”. Nu este o glumă, este soluția propusă chiar de primarul Chițac pentru cei care sunt afectați de regulamentul absurd și plin de hibe pe care echipa domniei sale l-a instaurat.

Pe lângă cinism, aceste “soluții” propuse de domnul Chițac denotă o uriașă lipsă de viziune de dezvoltare pentru orașul nostru.

Zona peninsulară trebuie să fie una prietenoasă cu oamenii, cu patrimoniul, dar și cu economia și turismul. Niciun actor implicat nu trebuie ignorat, sau cu atât mai puțin stigmatizat.“, se arată într-un comunicat al USR.

După decizia de azi din CLM Constanța, urmează un protest al cetățenilor din Peninsulă în fața Primăriei, de la ora 12.00.

Comments

comments

Administratie

Locuitorii comunei Lumina, invitați la sărbătorirea Zilei Naționale a României

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Lumina îi invită pe toți locuitorii comuinei la manifestările organizate de 1 Decembrie, pentru a marca ZIUA NAŢIONALĂ a ROMÂNIEI. Activitățile vor debuta în jurul orei 10:30 printr-o slujbă religioasă, alocuțiuni, intonare imn și depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Parcul Primăriei. Evenimentul continuă după ora 11:00 în Parcul Central din Lumina unde Ansamblul de Dansuri Luminițe Dobrogene va oferi reprezentanții de dansuri folclorice. Autoritățile locale vor oferi cetățenilor o porție din tradiționala fasole cu ciolan. Participarea la evenimentele organizate de 1 decembrie se va face respectând normele legale în vigoare cu privire la măsurile de prevenție COVID-19, notează Primăria.

Amintim că, tot mâine, autoritățile locale vor redeschide parcul central, începând cu ora 17:00, când vor fi aprinse luminițele de Crăciun.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Poarta Albă. Dispensarul și grădinița intră în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali din comuna Poarta Albă au adoptat, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, două proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează eficientizarea energetică a două imobile: dispensarul uman și grădinița din satul Nazarcea. În cazul dispensarului vorbim de aproape 2,3 milioane de lei (cu TVA) pentru o clădire cu o suprafață desfășurată de peste 350 de mp și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 372 de mp. Proiectul este realizat în cadrul programului „Eficiență energetică în clădiri publice” derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Și proiectul eficientizării grădiniței din Nazarcea va fi realizat grație aceluiași program. Aici este vorba despre un proiect cu o valoare de aproape 2,3 milioane de lei (fără TVA) și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 355 de mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Dezbatere despre problemele din comună

Publicat

la data de

Scris de

Absenteismul copiilor de la școală, lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile, și necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar sunt doar câteva dintre problemele care au fost discutate de autoritățile locale din comuna Castelu în cadrul întâlnirii Grupului de Acțiune Locală.

„La întâlnirea cu Grupul de Acțiune Locală de săptămâna trecută am pus pe masă câteva dintre cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm la Castelu. Accesul copiilor la școală și la servicii medicale sunt două dintre prioritățile proiectului nostru. Am discutat despre cazuri concrete ca să găsim soluții pentru absenteismul copiilor sau pentru lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile; despre necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar.

Toți participanții au fost de acord să ne unim forțele pentru a transforma în realitate centrul comunitar care ar aduce atâtea beneficii locuitorilor din Castelu.

Ne bucurăm că aceste întâlniri devin parte din rutina de lucru pentru rezolvarea problemelor identificate la firul ierbii și, astfel, mai punem o cărămidă la asigurarea sustenabilității intervențiilor.

Alături de reprezentanții Reality Check, la discuții au participat de la Primăria Castelu: Nicolae Anghel – primar, Antoneta Prodan – viceprimar, Mariana Niculache și Madalina Ursache – referenți sociali, Marcela Ciuraru – ofițer evidența populației;

de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu: Marin Anamaria – director, Mihaela Mircea – director adjunct, Mariana Musat – responsabil grădiniță (și consilier local); de la Asociația Pe Stop: Irina Vasilescu, președinte.

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.“, spun reprezentanții Asociației Reality Check.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: