Connect with us

Administratie

PNL și PSD și-au dat mâna și la Constanța. Au RESPINS suspendarea regulamentului de acces în Peninsulă

Published

on

În urmă cu câteva momente, consilierii locali din Constanța și-au dat votul asupra proiectului de hotărâre privind suspendarea aplicării HCL nr. 294/2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța, inițiat de aleșii USR Constanța. Proiectul a fost RESPINS la vot cu ajutorul consilierilor PNL și PSD, care au votat împotrivă. Astfel, regulamentul produce efecte în continuare, cu toate că primarul Vergil Chițac mimează în aceste zile un soi de revizuire a Regulamentului.

De altfel, semnalul că proiectul va fi respins a venit de la comisiile de specialitate. În Comisiile 3 și 5 ale CLM Constanța, PSD și PNL s-au abținut la propunerea de suspendare, astfel că proiectul a primit aviz negativ.

În cadrul ședinței, primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost făcut praf de locuitorii din Peninsulă, care i-au transmis să nu îi închidă ca într-un ghetou. Oamenii au intervenit în cadrul ședinței și au spus că urgențele nu au tip să aștepte 72 de ore pentru a elibera o autorizație de intrare. „Dacă avem o defecțiune în locuințe, nu putem chema firme specializate decât după 72 de ore“, a fost unul din mesaje. În cadrul intervențiilor, s-a mai spus faptul că regulamentul încalcă dreptul de proprietate (dat fiind faptul că rezidenții nu nau voie decât cu o mașină).

La rândul lor, oamenii de afaceri au spus că sunt disperați că își vor pierde afacerile. „Nu vreau să ajung ca după 37 de ani să fiu nevoie să îmi vând proprietatea“, a spus unul din oamenii de afaceri. Cetățenii și oamenii de afaceri le-au cerut consilierilor să nu se abțină de la vot.

Cu toate acestea, viceprimarul Ionuț Rusu a spus că aleșii PNL se abțin de la vot.

Chițac, la rândul său, cu aroganța care-l caracterizează, a spus că cetățenii au făcut multe dezinformări în luările de cuvânt. Mai mult Chițac, le-a spus că acțiunea de suspendare declanșată de USR este populistă.

Aleșii USR consideră că primarul Vergil Chițac nu are în intenție cu adevărat de a îmbunătăți acest regulament. Mai mult decât atât, Chițac le transmite oameni de afaceri din Peninsulă să își facă bagajele și să plece dacă nu le convine.

„Stimați constănțeni, dacă aveți afaceri în zona peninsulară, iar regulamentul de acces al domnului Chițac nu este pe placul dumneavoastră, atunci “vă puteți reloca afacerea în altă zonă”. Nu este o glumă, este soluția propusă chiar de primarul Chițac pentru cei care sunt afectați de regulamentul absurd și plin de hibe pe care echipa domniei sale l-a instaurat.

Pe lângă cinism, aceste “soluții” propuse de domnul Chițac denotă o uriașă lipsă de viziune de dezvoltare pentru orașul nostru.

Zona peninsulară trebuie să fie una prietenoasă cu oamenii, cu patrimoniul, dar și cu economia și turismul. Niciun actor implicat nu trebuie ignorat, sau cu atât mai puțin stigmatizat.“, se arată într-un comunicat al USR.

După decizia de azi din CLM Constanța, urmează un protest al cetățenilor din Peninsulă în fața Primăriei, de la ora 12.00.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta